dari ruyung yang pecah maka sagu bertaburan, 
dari katak yang tidak mati bila menyeberangi jalan, 
dari lembu yang mempertahankan hak namanya, 
dari meja yang ditepuk dan gelas pecah,
dari otak pemikir marhaen yang rendah IQnya, 
dari pandangan serong mata hati, 
dari racauan jiwa yang kacau,
dari kail sejengkal laut dah diduga,
dari anjing yang berjaya meruntuhkan bukit,
dari kelawar yang jaga siang,
dari pungguk yang cuba merindui mentari,
dari tikus yang berjaya membaiki labu,
dari 1Hz ke infiniti,
dan.....

-de' owner-

24 December 2008

Bicara Rindu

Bila Cik 'Kembang' a.k.a 9W2AYG nih bercakap...


'Pingu-pingu... I rindu ng you'


Teman ingat menalah yang nih....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



Tak bleh jadi...
dia nih suker tepuk ponggong orang...
So bukan dia... So teman selidik lagi...
Pingu nih Penguin...

So teman ingat lak menalah nih...
.
.
.
.
.
.





Tak bleh jadi jugak...
Sebab penguin yang dia kabo...
Bleh berdiri, bleh baring dan boleh duduk...
Tapi menalah tadi...
Kalau ikut kater Peihong...
Tak bleh duduk...
Soooo bukan...

Teman teringat lak...
Ader satu penguin nih...
Bekas penguin laaaa....
Masa lawan ng Batman...
Teman tgh dia bleh duduk...

So teman ingat lak kat mamat nih....
.
.
.
.
.
.
.



Tak bleh jadi gak...
Kalau perhubungan jarak jauh dah cukup menyeksakan...
yang tahap benua nyer jauh...
lagi pun lain macam taste cik 'kembang' kita tu...
So cancer... eh silap... kansel...

dah abis satu hari teman godek-godek...
segala genap buku-buku ilmu hisap-----(rokok) teman baca...
redah abis semua library----(ares kat dalam laptop mat) teman selongkor...
Akhirnyer....
dapat juga jawapan nyer...
Ruper-rupernyer mamat nih....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Cheh... buat penat teman jer....

p/s... yang baju belang tu takder kene mengene dalam cerita teman tadi... sekadar pelakon tambahan...heh heh heh heh heh....jangan marah yer salim....arip...kembang...nnt kene jual... teman bukan husin lempoyang...(berniaga manusia lagi untung dari meniaga unta)

15 comments:

9w2AYG @ kembang said...

x skolah ar abg anaz nie....
letak pic kembang yg tu plak ..
malu ar..

streamyxboy a.k.a 9W2AAA said...

Naper la samakan ku dengan si botak tu....

9w2AYG @ kembang said...

kan b pernah botak..
hahahhah

dugong_darat said...

takkan nak letak gambor yang terlarang lak...
biru mate itam teman nanti...

9w2AYG @ kembang said...

tu ar pasal nyer kan .....

peihong said...

anaz taruk gambo yang lurahnya lebih sikit....

takat tutup had tu rugi kilobit streamyx teman loading je

heheheheeheh

dugong_darat said...

hehehehehe...

Lurah dendam tu ker???

bahaya woooor...

peihong said...

tak padat lurah dendam depan amik lurah dendam belakang

heheheheheehehehehehehe

kena pulak pakai g-string

harummmmmm

dugong_darat said...

kah kah kah...

Tak bleh bayang woooo...

Dan tak mau bayang...

Takut mencakor dinding...

kui kui kui...

9w2AYG @ kembang said...

siottt....
x skolah tol abg anaz n abg fariq ni kan..
nk tanye nie..
abg anaz dpt pic tu dari saper?

dugong_darat said...

pic yang maner???

9w2AYG @ kembang said...

pic kembang ar..
pic maner lagi..

dugong_darat said...

plaza tol...

9w2AYG @ kembang said...

bogek.
kat plaza tol....
cm la kembang ni glamor sgt, kan....

Zulfadzli Ridzuan said...

KAW2!!! RESTORAN EHSAN !! PUN LEH ADE BLOGSPOT !! MACHO ARH !!!

Post a Comment