dari ruyung yang pecah maka sagu bertaburan, 
dari katak yang tidak mati bila menyeberangi jalan, 
dari lembu yang mempertahankan hak namanya, 
dari meja yang ditepuk dan gelas pecah,
dari otak pemikir marhaen yang rendah IQnya, 
dari pandangan serong mata hati, 
dari racauan jiwa yang kacau,
dari kail sejengkal laut dah diduga,
dari anjing yang berjaya meruntuhkan bukit,
dari kelawar yang jaga siang,
dari pungguk yang cuba merindui mentari,
dari tikus yang berjaya membaiki labu,
dari 1Hz ke infiniti,
dan.....

-de' owner-

02 December 2008

Bola Bola Api 1

Sebenonya nak cerita pasai bola tapi saje je taruk tajuk bola bola api sebab teman memang berkenan dengan lagu Paling Comel nyanyian Achik dan Nana (rasanya la)

Semalam tengok game Liverpool. Hampeh. Nasib baik dah jadi perangai teman kalo bukan team fav teman akan layan PC sambil jeling jeling gitu je kat kaca tv. Nasib baik pulak semalam ada la sahabat layan YM sekali.

Itu EPL game. pukui berapa pun sanggup tunggu dan tengok. Kalo masa Euro2008 ari tu teman siap tido pukui 8 sampai 10 untuk recharge energy. Maklumla semua game samada pukui 12 atau pukui 2. Kekadang ada 2 game satu malam. Itu cerita Euro 2008.

Gamaknya kalo team negeri main pukui 12 malam atau 2 pagi atau 4 pagi mau ke teman tengok. Huh! Pukui 8 malam pun segan inikan pulak pukui 12, 2 atau 4 pagi.

p/s : kekadang respek kat fan local football yang sanggup berhujan berpanas bergolok bergadai untuk nengok team pujaan.

No comments:

Post a Comment