dari ruyung yang pecah maka sagu bertaburan, 
dari katak yang tidak mati bila menyeberangi jalan, 
dari lembu yang mempertahankan hak namanya, 
dari meja yang ditepuk dan gelas pecah,
dari otak pemikir marhaen yang rendah IQnya, 
dari pandangan serong mata hati, 
dari racauan jiwa yang kacau,
dari kail sejengkal laut dah diduga,
dari anjing yang berjaya meruntuhkan bukit,
dari kelawar yang jaga siang,
dari pungguk yang cuba merindui mentari,
dari tikus yang berjaya membaiki labu,
dari 1Hz ke infiniti,
dan.....

-de' owner-

08 December 2008

Cerita lama...

Memasing kawan di Ipoh tahu...
Hari minggu baru nih ader Pikom PC Fair...
Di Dewan SJK(C) Yuk Choy...
Dua hari teman pegi...
Takder beli aper pun...
Tgk-2 barang dan 'BARANG' yang ader...
Di booth dan juga yang lalu lalang...
Hik hik hik...(dasar lelaki)...

Tapi yang tak syok nyer...
masa nak balik hari last tu...
jam dah kui 8.30 mlm...
pegi naik kuda besi...
hujan lebat tak hingat...
dan macam tak mau berenti...

Teman nekad berani...
Gagah jugak redah tu...

Akan tetapi...
yang teman paling tak gemor...
bila lalu depan umah MB kita...
bleh pulak ader ayor bertakung...
dan bleh kira macam banjir kilat...
dari 2 lane jadi satu...
naik semput kuda besi teman...
kat area umah MB tu...
bantai nyer ader lak tetamu MB kita kuar time tu...
'what are their expression?'

masalahnyer sekarang nih...
sampai bila nak jadi camni...
aper ke hey nyer dengan sistem perparitan...
seluruh bandaraya ipoh nih...
tu blum lagi kat area umah teman...
ujan lebat la 2 3 4 hari...
bila ayor start bertakung lama...
putuih la bekalan lektrik...

dunia makin maju kome oi...
sistem perparitan kita masih...
macam zaman pemerintahan Majapahit...
Gamaknyer deme dulu pun lagi ok aper...
Apehal????

'Hari minggu makan pengat, sendiri mau ingat...'

No comments:

Post a Comment