dari ruyung yang pecah maka sagu bertaburan, 
dari katak yang tidak mati bila menyeberangi jalan, 
dari lembu yang mempertahankan hak namanya, 
dari meja yang ditepuk dan gelas pecah,
dari otak pemikir marhaen yang rendah IQnya, 
dari pandangan serong mata hati, 
dari racauan jiwa yang kacau,
dari kail sejengkal laut dah diduga,
dari anjing yang berjaya meruntuhkan bukit,
dari kelawar yang jaga siang,
dari pungguk yang cuba merindui mentari,
dari tikus yang berjaya membaiki labu,
dari 1Hz ke infiniti,
dan.....

-de' owner-

07 December 2008

Data Transfer

Tengok kan tajuk post macam gempaq sangat padahal yang sebenonya teman dok cerita pasai web RSS reader favourite teman iaitu Bloglines.

Dalam masa 24 jam yang lepas ni deme tengah menjalankan proses pemindahan data ke server farm yang lagi canggih. Sepanjang 24 jam tu teman kena depend kat google reader tapi sayang tak berapa nak updated sangat. Nak Bloglines jugak.

Alhamdulillah semuanya berjalan lancar dan tepat 1 pagi tadi bloglines dah boleh access balik. Tak de feed yang hilang.

TQ Bloglines.

p/s : dengan guna web rss reader ni teman boleh access news dimana saja berbanding dengan software rss reader yang semestinya teman kena access dengan computer yang sama. Disinilah tempat teman menjimatkan masa dari kena lawat 755 feeds daily.

No comments:

Post a Comment