dari ruyung yang pecah maka sagu bertaburan, 
dari katak yang tidak mati bila menyeberangi jalan, 
dari lembu yang mempertahankan hak namanya, 
dari meja yang ditepuk dan gelas pecah,
dari otak pemikir marhaen yang rendah IQnya, 
dari pandangan serong mata hati, 
dari racauan jiwa yang kacau,
dari kail sejengkal laut dah diduga,
dari anjing yang berjaya meruntuhkan bukit,
dari kelawar yang jaga siang,
dari pungguk yang cuba merindui mentari,
dari tikus yang berjaya membaiki labu,
dari 1Hz ke infiniti,
dan.....

-de' owner-

16 December 2008

Masih selamat

Teman berharap pembelian helicopter daripada Eurocopter tu akan berlangsung juga. Teman news artikel nih macam tak cayer jer dah Nuri tu dah 40 tahun usia nyer. Kalau manusia bleh la cakap 'life start at 40', tapi nih helicopter... 'life stop at 40' ma.... cuma aper yang teman concern tu... bila pembelian tu beradap sikit... nih biadap habis nyer... beli mende technical nih main beli dari katalog jer... ingat beli connector radio teman ker??? tak pun beli mobile rig... beli rig pun lepas tgk sendiri camner rhuper nyer baru beli wo... baik deme beli kat lelong atau ebay... beli tgk gambo jer... bantainyer askar kita mampiuh terjerombab ateih pasor saper nak jawab... kome nak jawab ker???

Teman tak la bangkang pembelian helicopter baru... cuma cara belinyer tu bior la bebaik...jangan nak lepas tengkok jer...tak pun mike beli jer ng teman...teman pun bleh juai helicopter...moh kita gi memory lane tu... bersepah deme juai helicopter... siap bleh try lagi...

'Mat... hari minggu jer teman makan pengat...'

No comments:

Post a Comment