dari ruyung yang pecah maka sagu bertaburan, 
dari katak yang tidak mati bila menyeberangi jalan, 
dari lembu yang mempertahankan hak namanya, 
dari meja yang ditepuk dan gelas pecah,
dari otak pemikir marhaen yang rendah IQnya, 
dari pandangan serong mata hati, 
dari racauan jiwa yang kacau,
dari kail sejengkal laut dah diduga,
dari anjing yang berjaya meruntuhkan bukit,
dari kelawar yang jaga siang,
dari pungguk yang cuba merindui mentari,
dari tikus yang berjaya membaiki labu,
dari 1Hz ke infiniti,
dan.....

-de' owner-

22 December 2008

politik wang

Bukan mudah nak buktikan politik wang kata kata Tan Sri Zuki

Memang nampak A bagi duit
Memang nampak B terima duit
Memang ada C snap gambo pakai kamera phone

Nak adu nanti projek tak lulus
nak komplen nanti soru miss
nak bising nanti kena pulau
nak report pun buat penat je
sebab report kena report akan di tongsampah kan

Yang nak terima report pun takut jugak
takut tak naik gaji
takut tak naik pangkat
takut kena pindah ke jabatan cold storage

payah la macam ni kan kan kan

3 comments:

Sesumpah said...

Puak-puak tersebut berkata :
"Ini bukannya duit rasuah. Ini adalah duit pemberian. Dah mereka nak bagi kta ambik le, kalau kita tak ambik, orang lain pulak yang ambik. banyak wooo...RM500 sapa nak tolak. Seabab tu le teman minat nak berjuang dalam parti ni, bukannya apa diut banyak. Zaman le nie, mane ade orang berjuang utnuk agame, bangse, dan negare lagi. Berjuang kerana perut lagi baik. Hidup alif min nun wow!!!"

peihong said...

tangan kiri amik wang yang diber

tangan kanan pangkah orang lain

same je dengan prinsip teman

cuma tak le sampai terima sedekah sex

heheheheheeheheh

dugong_darat said...

sedekah tu bahaya...

ambik rugi...

tak ambik pun rugi...

ermmmm...
jangan ambik....
baik beli kuda besi baru...

Post a Comment