dari ruyung yang pecah maka sagu bertaburan, 
dari katak yang tidak mati bila menyeberangi jalan, 
dari lembu yang mempertahankan hak namanya, 
dari meja yang ditepuk dan gelas pecah,
dari otak pemikir marhaen yang rendah IQnya, 
dari pandangan serong mata hati, 
dari racauan jiwa yang kacau,
dari kail sejengkal laut dah diduga,
dari anjing yang berjaya meruntuhkan bukit,
dari kelawar yang jaga siang,
dari pungguk yang cuba merindui mentari,
dari tikus yang berjaya membaiki labu,
dari 1Hz ke infiniti,
dan.....

-de' owner-

12 December 2008

Pulak...


Sebetuinyer...
Niat dihati nak komen pasai bola sepak Malaysia nih...
Tapi selepas membaca artikel dari Kosmo-online nih...
Teman terus bantai gelak guling-guling...
Saper lak yang kene lahan nih...???

kalau deme tak ubah lagi ni ha link nyer kalau kome tak caya...

p/s... mesti kene sembor editor deme nih esok...

2 comments:

Sang Sapurba said...

Jersey udah tuko, pemain pun udah tuko, jurulatih pun akan dituko...
Agak-agak le sampai bile le nak tgk pasukan kite terus gemilang yek...
Ada pun MyTeam atas sebab-sebab politik aje...

peihong said...

cadangan :
1. tuko pemimpin. pastikan pru13 pakatan rakyat memerintah.

2. tuko kewarganegaraan. bukan pemain yang ada tetapi kewarganegaraan buffon, rio ferdinand, ashley cole, john terry, nemanja vidic, joe cole, frank lampard, steven gerrard, david beckham, ruud van nistelroy dan wayne rooney jadi warganegara malaysia. tak lupa jugak kewarganegaraan scolari untuk jadi coach.

hahahahahahhahaaa

Post a Comment