dari ruyung yang pecah maka sagu bertaburan, 
dari katak yang tidak mati bila menyeberangi jalan, 
dari lembu yang mempertahankan hak namanya, 
dari meja yang ditepuk dan gelas pecah,
dari otak pemikir marhaen yang rendah IQnya, 
dari pandangan serong mata hati, 
dari racauan jiwa yang kacau,
dari kail sejengkal laut dah diduga,
dari anjing yang berjaya meruntuhkan bukit,
dari kelawar yang jaga siang,
dari pungguk yang cuba merindui mentari,
dari tikus yang berjaya membaiki labu,
dari 1Hz ke infiniti,
dan.....

-de' owner-

01 December 2008

Some more....

Ader mende yang patut KTMB perhatikan...

masa perjalanan teman ader la jumpa satu orang nih...
kaki nyer bersimen...
terseliuh katernyer...
dari t-shirt yang dia pake...
teman rasa dia nih orang kroje kerajaan...
tubuh nyer beso dan sase...
muat-muat pintu...

cuba bayang camne dia nak kuor
dr keretapi kalau ader halangan camni...


Teman pun penah nyaris nak terjatuh,
ini kawan kita tu yang kaki nyer sebelah jer...LETIH...
Tu tak kira escalator yang tak running lagi time pagi tu...
Tinggi wooo tangga....

'Hari Minggu Makan Pengat, Sendiri Mau Ingat'

No comments:

Post a Comment