dari ruyung yang pecah maka sagu bertaburan, 
dari katak yang tidak mati bila menyeberangi jalan, 
dari lembu yang mempertahankan hak namanya, 
dari meja yang ditepuk dan gelas pecah,
dari otak pemikir marhaen yang rendah IQnya, 
dari pandangan serong mata hati, 
dari racauan jiwa yang kacau,
dari kail sejengkal laut dah diduga,
dari anjing yang berjaya meruntuhkan bukit,
dari kelawar yang jaga siang,
dari pungguk yang cuba merindui mentari,
dari tikus yang berjaya membaiki labu,
dari 1Hz ke infiniti,
dan.....

-de' owner-

22 December 2008

Toyota Camry

4 comments:

streamyxboy a.k.a 9W2AAA said...

Kalau betul lagi patroetik, sememanagnye deme ni bergaji besorn mampu beli kereta sendiri, kadang tu sampai dah takder tempat parking pun kat rumah. kenepa nak pakai duit rakyat lak beli kereta untuk deme ni. bawak la kereta sendiri. rosak lak tanggung sendiri. naper pakai duit rakyat??? banyak lagi leh digunakan untuk rakyat. ada berani pakai kancil sendiri la g pejabat...

Sesumpah said...

Kena suruh pemimpin Alif Min Nun Wau mulakan dulu. Barulah patriotik. Jangan asyik nak melahap duit rakyat. Asalkan buat projek mula memikirkan keuntungan yang boleh masuk ke saku masing-masing...

peihong said...

atreamyxboy : kalo nak buat macam tu teman rasa kerajaan perak no problem kut tapi kena la dua dua kerajaan buat benda yang sama...

tak leh nak bayangkan pak lah naik kancil. aircon pulak rosak. tingkap tak leh tutup sebab power window jammed. hari pulak hujan. hanya pintu belakang belah kiri je yang boleh buka yang lain dah stuck. ekzos berapi api nyagat jalan. side mirror dah terkulai. lampu depan tinggal satu je, satu lagi curi dek orang. wiper tak de pulak tu.

fuh indahnya imaginasi

sesumpah : mau ke deme buat dulu. gerenti ada yang bukak kitab kata ini peruntukan sebagai exco, sebagai menteri yang mana kenderaan disediakan.

at least kita kat perak ni ok jugak hanya exco dan mb je nak pakai camry. mana mana wakil rakyat yang tak jadi exco naik kereta sendiri je.

kalo belah deme nu. hampir semuanya pakai kereta peruntukan. tak de peruntukan menteri, peruntukan exco tak pon peruntukan agensi agensi kerajaan yang deme jadi chairman.

dugong_darat said...

jom naik kude besi...
ajak jon jadi kepala konvoi...

Post a Comment