dari ruyung yang pecah maka sagu bertaburan, 
dari katak yang tidak mati bila menyeberangi jalan, 
dari lembu yang mempertahankan hak namanya, 
dari meja yang ditepuk dan gelas pecah,
dari otak pemikir marhaen yang rendah IQnya, 
dari pandangan serong mata hati, 
dari racauan jiwa yang kacau,
dari kail sejengkal laut dah diduga,
dari anjing yang berjaya meruntuhkan bukit,
dari kelawar yang jaga siang,
dari pungguk yang cuba merindui mentari,
dari tikus yang berjaya membaiki labu,
dari 1Hz ke infiniti,
dan.....

-de' owner-

24 December 2008

Bila Keluar Sebetuinyer

Satu paper kabo camni...

Satu lagi paper kabo camni...

Masalahnyer biler yang betui nyer keluar???

Kene tanyer kat mamat nih la kut...

Itu pun kalau dia bleh jawab on the spot...

Silap-2...

Kita masih lagi dalam siasatan...

Cam geng-2 BPR slalu buat...
Siasatan dah jenuh...
Tapi tangkapan tarak...
Tapi geng lain dari kerajaan...
Belum report dah tangkap...

DUNIA... DUNIA...

Tak sedar diri

Teman dah gelak gulin-2 masa baca berita nih...
Bukan aper, En. Samy nih betui la....
Tak SEDOR DIRI...
Gugurkan orang tua...
Mau ambik orang baru...
Teman bukan nyer aper...
En. Samy tu...
MUDER LAGI KER...???
Dah berkarat kerusi MIC tu dia duduk...
Kasi worang lain woit....???

Yes.... Tan Sri M. Mahalingam memang dah otai...
Tapi segala usaha dan kerja beliau...
Surat lucut jawatan serta-merta tu...
Yang Tan Seri tu dapat...
Takkan tak bleh bagi notis 1 bulan ker...
2 bulan ker...
Camne ng handover job...
Nak suruh orang baru julin mata tgk akaun...
Kalau very up todate takpe...
Bantai nyer tak betui-2 update...
camne...

Sukati ko la................

Hormat Ketua Kerajaan

Menurut Lah... Kita kene hormat...
Walaupun dia bukan lagi Ketua Kerajaan...
Dan En. Semak nih pun bukan jenih hormat orang pun...

Takper la...
Yang tu En. Semak dengan kasutnyer...

Teman sebetuinyer riso...
Takut jadi camni lak...
Kalau asyik tiduq jer...
Mike tu ader dekat-2 saner jer...



p/s... Jenih gak edit nih... teman bukan nyer pandai guna photoshop...

Bicara Rindu

Bila Cik 'Kembang' a.k.a 9W2AYG nih bercakap...


'Pingu-pingu... I rindu ng you'


Teman ingat menalah yang nih....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



Tak bleh jadi...
dia nih suker tepuk ponggong orang...
So bukan dia... So teman selidik lagi...
Pingu nih Penguin...

So teman ingat lak menalah nih...
.
.
.
.
.
.





Tak bleh jadi jugak...
Sebab penguin yang dia kabo...
Bleh berdiri, bleh baring dan boleh duduk...
Tapi menalah tadi...
Kalau ikut kater Peihong...
Tak bleh duduk...
Soooo bukan...

Teman teringat lak...
Ader satu penguin nih...
Bekas penguin laaaa....
Masa lawan ng Batman...
Teman tgh dia bleh duduk...

So teman ingat lak kat mamat nih....
.
.
.
.
.
.
.



Tak bleh jadi gak...
Kalau perhubungan jarak jauh dah cukup menyeksakan...
yang tahap benua nyer jauh...
lagi pun lain macam taste cik 'kembang' kita tu...
So cancer... eh silap... kansel...

dah abis satu hari teman godek-godek...
segala genap buku-buku ilmu hisap-----(rokok) teman baca...
redah abis semua library----(ares kat dalam laptop mat) teman selongkor...
Akhirnyer....
dapat juga jawapan nyer...
Ruper-rupernyer mamat nih....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Cheh... buat penat teman jer....

p/s... yang baju belang tu takder kene mengene dalam cerita teman tadi... sekadar pelakon tambahan...heh heh heh heh heh....jangan marah yer salim....arip...kembang...nnt kene jual... teman bukan husin lempoyang...(berniaga manusia lagi untung dari meniaga unta)

Nyanyian Boboi

Ada budak kecil, BOBOI namanya, umurnya 4 tahun. Budak ini memang suka kencing, mungkin kerana urat kencing dia bocor agaknya… kemana saja pasti suka kencing, ke shopping complex, ke kedai, ke pasar, selalu je nak kencing, dan kalau dia nak kencing, dia selalu menjerit kepada ibunya,

“makkk..boboi nak kencing!!! sekuat-kuatnya“.

Mak boboi sering terasa malu, kerana anaknya si boboi tu suka menjerit jerit di khalayak ramai kalau time dia nak kencing, maka dicarilah akal….

Mak Boboi pun mengajar Boboi..,

“Boboi..lain kali kalau Boboi nak kencing, Boboi cakap boboi nak nyanyi,ok?“. Boboi pun mengangguk tanda paham.

Pada suatu hari, mak boboi terpaksa kerja outstation, budak boboi ni pun diserahkan kepada nenek nya untuk dijaga. Pada malam hari, ketika nenek boboi sudah hampir terlelap, boboi berteriak kepada neneknya,

”Nenek, boboi nak nyanyi…………”

Neneknya menjawab “Dah malam nih,besok lah nyanyi, nanti orang rumah sebelah marah kalau boboi bising!”, kata nenek. Si boboi terus mendesak juga. Akhirnya neneknya pasrah…

“Um..oklah..boboi..boboi nyanyi perlahan-lahan di telinga nenek ya…..“

Ekonomi

Bunuh Syaitan

Suatu petang selepas pulang dari kuliah agama di surau si isteri menceritakan apa yang didengarnya dalam kuliah tersebut kepada suaminya.

Isteri: 'Abang, abang nak tau tak, ustaz kata bila suami dan isteri itu bersatu/bersetubuh kan bang, dengan cara yang betul dan menjaga syarat yang betul maka pasangan tersebut akan mendapat pahala sama seperti membunuh 10 ekor atau beberapa ekor syaitan'.

Kata si suami 'yerr kerr?' Tak apa malam ni malam Jumaat, masa yang sesuai untuk bunuh syaitan kan, betul tak sayanggg? sambil ketawa..

Isteri hanya tersenyum panjang. Selang dua hari kemudian, si isteri berkata:
'banggg, jom kita bunuh syaitan... bang'. Si suami tersenyum panjang....

Selang dua hari kemudian,
si isteri berkata: 'banggg, jom kita bunuh syaitan... bang'.
jawap si suami: 'takpe...tunggulah malam'.

Esoknya si isteri berkata: 'banggg, jom kita bunuh syaitan...bang'.
Si suami diam sambil mengangguk lemah.

Esoknya si isteri berkata: 'banggg, jom kita bunuh syaitan... '.
Si suami tiba - tiba marah dan berkata: 'Ayang nie nak bunuh syaitan ke atau nak bunuh abang'

Santapan Jiwa

a) Apa beza kacang panjang dengan seluar panjang??

-Seluar panjang kalau dipotong jadi seluar pendek, tapi kacang panjang kalau dipotong tetap namanye kacang panjang aaa...

B) Banyak-banyak mi, mi ape yang takleh di makan??

-Misai

C) Ada orang ni nak naik bas.Dia ada 50 sen saja. Tambang bas ke tempat dia nak pegi tu 60 sen. Mcm mana dia nak pegi tempat tu?

-Dia buat muka seposen je..50 sen + 10 sen=60 sen

E) Pak Ali ada sebuah ladang, tetapi die nak tanam 2 jenis pokok iaitu getah dengan koko. Untuk memenuhi cita-citanya dia pun tanamlah pokok getah separuh dan pokok koko separuh, Soalannya pokok ape tumbuh dulu?

-Dua2 tak tumbuh pasal Pak Ali tanam separuh jek..

F) Burung ape yg boleh berdiri, boleh baring tetapi tak boleh duduk ?

-Penguin

G) Tersebut kisah,ada seorang wanita yg menamakan anaknya nama FATIMAH, kenapa ?

-Sebab anak tu perempuan..huar..huar..huar..

H) Tempat apa ini... ... peserta dia pakai uniform, selalu bertambah & tak akan berkurangan?

-Tempat Perkuburan...

I) Badannya hijau, matanya merah dan berjalan mengundur, taik warna kelabu taik anjing. apa dia?

-Lingkaran nyamuk Shieldtox

J) Negara apa yang banjir dulu lepas tu baru hujan?

-Bahrain (b`coz bah dulu, rain komdian)

Boleh ke?

ini logo haaaa..lu orang pusing mcm mana pun..tetap mcm tu..
sama jugak la sama dia punya bendera..
pusing kot mana pun..kibar kot mana tebalik pun..
tetap mcm tu jugak..
tapi ini logo sama dia punya bendera haaa..satu side saja boleh..
pusing kot lain..suda jadi lain woooooo..
silap2 haaa..itu kelis muleh tikam dili sendili..
hooooooooo..











Relevan Lagi Ke?

relevan lagi ke????

yang ini akan terus relevan..



atau mungkin satu hari nanti akan begini..???












p/s: da mcm lambang sekolah teman la pulak..









Bloody Cheap!!!

Karim checked into a futuristic motel in Hong Kong

Realizing he needed a haircut before his meeting, he called down to the frontdesk reception to ask if there is a barber on the premises. Just to look smart!

"I'm afraid not, sir," the clerk told him apologetically, "but down the hall from your room is a vending machines for various services."

Skeptical but intrigued, Karim located the machine, inserted RM5, and stuck his head into the opening, at which time the machine started to buzz and spin. Fifteen seconds he pulled out his head, look into the mirror which reflected the nice and neat haircut ... Walla!

Two feet away was another machine with a sign that read, "Manicures RM2." "Why not?" Karim thought.

He paid the money, inserted his hands into the slot, and the machine started to buzz and spin. Fifteen seconds later he pulled out his hands and they were nicely manicured. Trully impressed!!

The next machine had a sign that read: "Machine that provides the service man needed when away from their Wife - 50 Cents only!"

Bloody cheap!!

So Karim looked both ways, put fifty cents in the machine, unzipped his fly, and with some anticipation, stuck his manhood into the opening.

When the machine started buzzing, he let out a shriek of agony and almost passed out. Fifteen seconds later it shut off.

Relieved beyond description ... and with trembling hands , he was able to withdraw his member... which now had a button neatly sewn on the end.

hudud lagi

Kan teman dah khabo, perkara ni perlukan lebih penerangan. Gelak guling guling teman baca komen kat sini. Ada yang masih tak paham apa itu hukum hudud. Sampai ingat bila jalankan hukum hudud ada yang kena khatan. Bak kata anak teman "KELAKAR LA"

Kepada PAS tak perlu la tunggu media perdana buat penerangan. Deme tu banyak cerita lain lagi nak cover. Cerita Camry kat Perak, Cerita MB Selangor dengan tanah runtuhnya. Cerita orang orang kaya di Bukit Antarabangsa dan macam macam lagi cerita yag tak sepatutnya.

sumber

Penarikan Sijil Pengesahan Halal

Just a joke...

When Mori meet Clinton

A few years ago, Japan’s Prime Minister Mori was given some Basic English Conversation training before he visited Washington and met president Bill Clinton.

The instructor told Mori “Prime Minister, when you shake hands with President Clinton, please say ‘how are you’. Then Mr. Clinton will say,” I’m fine, and you?” Now you should say ‘me too’.

Afterwards we, translators, will do all the work for you.”

It looked quite simple, but the truth was…

When Mori met Clinton, he mistakenly said “Who Are You?”.

Mr. Clinton was a bit shocked but still managed to react with humor:

“Well, I am Hilary’s husband, ha-ha-ha-ha-ha.”

Then Mori replied confidently “Me too, hahaha…hahaha…”

Then there was a long silence in the meeting room.

tanah

federal manyak susah hati
pasai kelajaan perak
manyak kasi tanah
mukan kasi pinjam
tapi kasi sama gelan

itu pasai federal susah ati
takut nanti bila dacing take over
sulah talak tanah mau songlap

lagi satu susah hati
sebab bila mau kasi tanah
mesti mau tengok fail
bila tengok fail kelajaan perak dulu
gelenti manyak repot sama b p r

woi dacing
jangan lisau
itu tanah balu 6,000 hektar
0.01 persen dali keluasan tanah perak

lepas pru13
kalo lu olang moleh 
angkat balik negeri perak
banyak lagi tanah untuk
lu olang songlap

gua tunggu TANAH KUBUR

valuecap

gua pun talak tau
apa ini company bikin

gua pun talak tau
ada ini company

angin talak
hujan talak
tau tau kelajaan kasi 5 billion

itu 5 billion mau cover rugi
belapa manyak lugi ooo

tutup ini valuecap munya celita

gua munya kawan mau bikin plojek
itu plojek sulah ala buyer
mau pakai talak manyak
1.5 million saja

gua munya kawan sulah penat
penat panjat agensi
penat panjat pejabat
penat jumpa olang

ini selupa macam

kuman sebelang laut kelajaan nampak
gajah depan mata kelajaan buta

epf


itu hali gua denga
sulah kasi 5 billion
sama satu company
mau tolong itu company

sikalang kasi keluar lagi
ini time mau beli tanah

ini hal susah mau celita la

nasib gua talak masuk epf
jadi gua mau luluk DIAM DIAM

bpr

gua manyak kesian sama ini agensi

banyak olang repot 
A angkat rasuah
B kasi rasuah
C tukang angkat wang untuk D

manyak repot masuk
manyak keleja mau bikin
kira ini agensi manyak efektif
problem mali sebab itu repot banyak
repot pasai dacing munya olang
repot pasai menteli
repot pasai s u menteli
repot pasai u m n o munya geng

manyak susah la ini macam kan

gua denga s u politik bakal pm
pun ala olang repot
tapi sampai sikalang talak action

kalo butut aaaa
bakal p m susah la
lia sulah janji mau lawan rasuah
tapi apa macam pulak s u sendili pun bikin

gua masih TUNGGU

p36

ini pilihanraya kecik
sulah start lia munya engine

ala olang sulah declare calon
ala olang belum mau declare lagi

satu kem munya celita
ala olang mau ini olang jadi calon
tapi itu olang leject ini olang
itu olang mau pilih lain olang
jadi olang manyak marah

lain kem munya celita
team a mau kasi calon
team b mau kasi calon
team c mau kasi calon
sikalang masih talak tau
mana munya calon jadi calon

mana munya team jadi calon
gua talak peduli
mesti mau kasi terang bulan
mesti mau kasi engkau laksana bulan
mesti mau kasi hijau
mesti mau kasi bulan bicara
mesti mau kasi bulan ngomong
mesti mau kasi di wajahmu ku lihat bulan

gua LAWAN MESTI LAWAN

TAKBIR!!!

Proton (nombor tak tau berapa)

Nabil(9W2MNR) lu punya wira bikin ini macam la. Leh masuk site n bawak family n dayang-dayang gak....

Tak pun Leh order kat Proton Satria Neo S2000 ada barani ker.....


p/s: de orner > nanti masukkan no berepa tajuk proton ni.