dari ruyung yang pecah maka sagu bertaburan, 
dari katak yang tidak mati bila menyeberangi jalan, 
dari lembu yang mempertahankan hak namanya, 
dari meja yang ditepuk dan gelas pecah,
dari otak pemikir marhaen yang rendah IQnya, 
dari pandangan serong mata hati, 
dari racauan jiwa yang kacau,
dari kail sejengkal laut dah diduga,
dari anjing yang berjaya meruntuhkan bukit,
dari kelawar yang jaga siang,
dari pungguk yang cuba merindui mentari,
dari tikus yang berjaya membaiki labu,
dari 1Hz ke infiniti,
dan.....

-de' owner-

30 January 2009

Ipoh? Bota?

Sepanjang petang tadi teman dalam dilemma samada nak balik Bota atau tidak malam ni. Dengo khabonye Anwar nak mai Bota Kanan. Nasarudin pun ade. Nizar dah tentu le ade. Dalam dok minda berperang sedo sedo dah pukui 7 malam. Terus batalkan niat nak balik. Gerenti banyak roadblock punya.

Sebenonya teman bukan nak dengo ceramah sangat sebab teman punya info lagi tepat tapi yang teman betoi betoi nak tengok berapa ramai orang UMNO serah borah PKR kat Anwar malam ni. Berapa orang UMNO serah borang PAS kat Nizar. Walaupun kate orang UMNO itu hanya simbolik sahaja bukannya betoi tetapi simbolik itu mengesahkan yang UMNO sudah tiada tempat lagi buat pengundi Bota.

Apa pun malam ni stadium Bakri Rais di Bota Kanan menjadi saksi perjuangan Pakatan Rakyat yang tiada hentinya. Gamaknya penuh le kedai Anje kat Bota Kanan tu malam ni. Agaknya Anwar, Nizar dan Nasarudin pun singgah sekali kut kat kedai anje tu. Roti canainya no 1 YB...

Teman masih di Ipoh. Bertemankan PC buruk teman. Cuba cuba nengok blog kekawan kot kot ada yang buat lintas langsung. Dari jauh teman doakan agar program malam ni berjaya dan perjuangan direstui.

Lawan tetap Lawan

29 January 2009

dari bn ke pkr

Sebagai orang Bota teman memang kagum ngan teman punya ADUN. Teman tau bukan senang nak switch camp. Banyak benda nak kena pikio. sanak saudara, rakan taulan dan penyokong tegar tapi semua tu ADUN teman sanggup tempuhi asalkan rakyat terbela. Fuh bukan senang nak jumpa ADUN macam ni.

Sebenonya ADUN Bota ni dah lama tertekan. Tertekan dengan pilih kasih. Tertekan dengan percaturan politik kroni. Tertekan dengan tikam menikam dalam UMNO Parit. Yang terseksa YB yang jujur memperjuangkan hak rakyat.

Arwah datuk teman pernah cakap "Kalo nak bekerja hati mesti gembira. Baru berkat pekerjaan. Baru tenteram bekerja. Tambahan pula kerja sebagai wakil rakyat. Lagi kena gembira. Baru pekerjaan itu stu keseronokan". Seingat teman setiap kali pilihanraya arwah datuk teman akan berubah ubah parti sokongannya. Kalo ada parti bebas itu memang menjadi kegemaran arwah. Pernah teman bertanya pada kawan kawan arwah mengenai datuk teman tu, memang deme akui yang arwah datuk teman selalu menyokong parti yang kalah. Malahan arwah datuk teman tidak pernah merasa menjulang pemimpin yang menang. Namun begitu arwah tetap orang yang gembira. Tak terasa bila dikutuk, tak berkira bila mintak dibantu dan tak kisah dengan pandangan orang. Mungkin arwah datuk teman gembira dengan pekerjaan yang dilakukan.

Itu sebab teman cukup suka melihat petugas Pakatan Rakyat bekerja. Deme happy dengan tenaga yang dicurahkan. Deme redha bila calon deme kalah. Deme sujud syukur bila calon deme menang. Melihat deme seolah olah melihat semangat arwah datuk teman.

Tiada bayaran satu sen pun! Tiada jawatan yang diingini dari kabinet kerajaan negeri! Yang diinginkan hanyalah ruang untuk YB Dato' Nasharudin berkhidmat untuk rakyat. Jika ianya mengembirakan Insya Allah tuhan akan permudahkan.

Teman akan sentiasa menyokong supaya terus berdiri. Terus menahan dari jatuh. Sedia menyambut selepas melambung.

-HTC S620-
-mobile blogging rulez-

Kudis dan kurap

hui mak...
satu hari teman tak bukak bloglines...
tetiba ader 573 post telah update...
peh berpinor mate teman...
baca punyer baca uper nyer ader kesilapan teknikal...
ader beberapa blog yang di reupdate post dlm blogline...
patut la ader blog yang unread post sampai 200...
hehehehe...

banyak juga isu yang tertulih kat blog rakan-2...
teman tak mau qoute maner2 blog...
cuma sekadar komen teman sendiri secara umum saje...

isu kudis yang paling tak bleh nak tahan...
isu dato nasa lompat parti...
ader yang kabo dia nak jadi MB lah...
ader yang kabo dia jadi pengkianat la...
ader yang kabo nak pujuk dia masuk umno balik la...
ader yang kabo mat labun letak jawatan la...
ader yang kabo zahid jadi ketua penerangan la...
ader yang kabo najib ng zahid nak tak over perak la...
apé2 pun yang teman nak kabo lak...
dato nasa lompat parti atas sebab apa yang beliau pikiorkan betui...
ader sebab nyer dan sebab-2 tu hanya dia yang tahu...
kalau orang tu kerja nyer bagus...
tak menganiaya rakyat...
kita kene sanjung...
walaupun dari berbeza fahaman politik...
tapi kalau krojer nyer menganiaya rakyat...
wakil dari pakatan rakyat pun patut di sanggah...
bak kata orang lama...

'Raja adil raja disembah,Raja Zalim raja di sanggah'

lagi satu isu kudis yang hampir jadi kurap...
mendiang kugan...
sekali lagi teman ucapkan takziah kepada keluarganyer...
teman doakan beliau akan mendapat keadilan sewajarnyer...
kita tengok sendiri pun kita tahu...
rakyat malaysia bukan bodoh...
kalau salah mengaku salah...
ambil saja tindakan sewajarnyer...
kome pihak berkuasa...
kalau kome ambik tindakan yang betui...
kemukakan mereka yang salah tu...
ambil tindakan gantung kepada orang kome bersalah tu...
tegas dengan salah laku staff kome tu...
sebagai feedback daripada kesalahan kome sendiri...
orang masih letakkan kepercayakan padakome...
rakyat masih perlukan kome...
so bila kome cover bontot kome camni...
rakyat akan hilang kepercayaan...
rakyat akan kutuk kroje kome...

yang ini pulak isu yang dah kurap...
abg romlang akhirnyer kene pecat...
buat pertama kalinyer dalam sejarah SPA...
seorang kaki tangan kerajaan dipecat...
kerana mencemarkan nama perkhidmatan awam...
erm....
nama perkhidmatan awam atau nama parti memerintah...???
adakah arahan daripada SPA nih adalah parti memerintah...???
sebab dengan pengakuan satu staff deme...
parti memerintah tu kalah pilihan raya...
hehehehe....
BERANI KERANA BENAR, TAKUT KERANA SALAH...
so bleh pikior kut saper yang benar, saper yang salah...
hehehehe...
kurap kurap....

Berseri seri

Teman tgk buletin utama tadi. Punya le berseri seri muka Dato' Nasa. Nampak macam baru je lepaskan beban yang berat. Kalo mcm ni pun berseri seri baru rakyat seronok menyokong.

Teruskan perjuangan YB Dato' Nasa. Dalam aliran baru, segar dan kesukaan ramai rakyat; PAKATAN RAKYAT.

-HTC S620-
-mobile blogging rulez-

28 January 2009

MIHAS...???

teman tak berapa nak tahu banyak pasai MIHAS nih...
daripada sumber-2 dalaman yang teman dapat...
MIHAS nih ditubuhkan lebih 5 tahun yang lepas...
Penubuhan asalnye adalah dibawak MALTRADE dan MITI...
ia dibawah selian sepenuhnyer oleh Indah Profiles Sdn Bhd (IPSB)...
company nih buat duit dengan menjadi even organizer...
organize MIHAS, cari tempat, cari exibitor dan sewakan booth...
deme nih making a lot a money...
kalau kene gayanyer...
tahun 2010 nnt, maybe deme akan building sendiri...

setelah sekian lama IPSB nih berkroje untuk event nih...
ader lak mata-2 yang tak brape nak lurus nih (sbb matanye serong)...
dah nampak ia sebagai satu lubuk emas yang tunggu masa nak ambik...
The Sleppy Hollow (Lah) telah nampak nih sebagai satu lubuk emas...

masalahnyer, MIHAS masih dibawah seliaan MITI...
Ingat MITI dulu under siapa...???
Bukan kroni...!!!
deme takder tangan dalam tu...
so susah nak grap aper yang ader...
MeCD dan lama jadi associate partner deme...
atas sebab di offer, satu floor tingkat 8 di bangunan maltrade,
deme menggadai akaun deme nih kepada MeCD...
sekrang deme buat duit untuk MeCD lak...
bukan untuk MITI lagi...
semua decision making pun, MeCD yang buat...
teman berpikior...???
camne satu agensi yang eventnyer...
berkenanan international trading...
hub untuk makanan halal seluruh dunia...
dagangkan pengetahuan tentang makanan halal...
boleh pindah duk kat tempat usahawan...
(kalau senang loan dapat takper gak)
(asyik nak compare ng NPL)

tak pelik ker tu...???

memang la dengan jual exibition booth jer bleh jadi kaya...
maner taknyer, modal satu booth RM800...
deme bleh sewakan booth tu sampai RM4000...
hanya sebab event nih memang buat duit...
deme ambik jadi agensi deme...
bukan setakat tu sahaja...
dengor suara-suara sumbing...
expo MAHA pun dah tukor penganjur kepada MeCD...

MeCD adalah tempat usahawan nak merujuk...
sejak bila, deme nih tukor jadi event organiser...
aper jua event dalam Malaysia nih...
deme nak takover...
percanggahan scope kerja...
so camne deme staff deme nih nak kroje sebetuinyer?????????

27 January 2009

Kami dah tahu lama

hehehe...

sebetuinyer teman nak tergelak dan nyaris nak terberak baca blog-blog pro umno dan pro bn nih... melompatnyer dato nasa ke pkr dilihat nak ambik tempat MB mengganti dato IR Nizar... siap kabo trailer dan sampai kat umah... kah kah kah... lawak sarkis tui la... itu cerita peringkat lokal perak... deme lupa mende nih petanda yang 3 trailer tu bakal tambah lagi 3 trailer tapi bukan kat umah MB Perak tapi di Putra Perdana, kediaman Perdana Menteri...

kah kah kah...

kéme dah tahu lama, cuma tunggu masa dan waktu yang sesuai...sebab aper lompat pun kéme tahu... jadi kome yang pro umno ng bn tu tak yah lah wat dakyah yang tak betui...

hehehehehe....

lawak yang terbaru dalam negara nih... mendiang kugan... yang teman tahu itu boss polis tengah berpeluh sakan sampai lenjut spenda... sebab mendiang nih gugur masa dia di tahanan dan dia masih lagi disyaki sahaja... belum ader bukti kukuh untuk dia di dakwa mahupun disoal siasat secara deraan... biasa la... kita rakyat malaysia nih bodoh semua nyer... sesenang jer kene labun dengan deme... kui kui kui...

kudis semua nih...

cuma last mende teman nak diskusi...

nk sentuh sikit pasai isu tanah kat pérak nih...

kalau tak silap teman la... selagi masih dalam milikan tuan tanah tu walaupun selama 999 tahun, deme kene bayo cukai tanah kepada kerajaan negeri...dan kalau tak silap teman, bila milikan tu udah tamat, tanah kembali menjadi hak kerajaan negeri, takder lagi cukai tu dikutip...

erm... maksudnyer, kerajaan negeri dah secure income dari cukai tanah selama 999 tahun...
baguih gak cara cari duit nih... hehehe... kalau salah bleh kabo-2 cepat kat teman...
hehehehe....

p/s... mujur umah bonde teman nih dah freehold...

26 January 2009

Kenderaan Rasmi Teman Kat CWS


apa mcm kengkawan..???
kenderaan rasmi teman d CWS..
hehehehe..
nampak mmg sempoi..tapi hampeih..
hehehehehehe..

Welcome to the house

akhirye...
Dato Nasarudin ku ini berjaya diyakinkan...
untuk terus berjuang dalam karier nyer dengan kem lain...
setelah beliau pikior panjang tentang karier politik nyer...
kem yang kat sini lebih berlaku adil dengan ahlinyer...

so lepas nih kene keje lebih kuat lagi...

GONG XI FA CAI


-de' owner-

23 January 2009

obama

tandatangan obama

Penganalisis kata corak tandatangan mengambarkan bahawa obama ni bijak, cepat menyesuaikan diri dalam apa keadaan dan berfikir dengan pantas.

22 January 2009

Material Beliefs

An Italian parks his brand new Porsche in front of the office to show it off to his colleagues. As he’s getting out of the car, a truck comes speeding along too close to the kerb and takes off the door before speeding off. More than a little distraught, the Italian grabs his mobile and calls the police. Five minutes later, the police arrive.

Before the policeman has a chance to ask any questions, the Italian starts screaming hysterically:
“My Porsche, my beautiful silver Porsche is ruined. No matter how long it spends at the panel beaters it’ll simply never be the same again!”

After the Italian finally finishes his rant, the policeman shakes his head in disgust:
“I can’t believe how materialistic you Italians are,” he says.
“You lot are so focused on your possessions that you don’t notice anything else in your life.”

“How can you say such a thing at a time like this?”, snaps the Italian.

The policeman replies, “Didn’t you realize that your arm was torn off when the truck hit you?”

The Italian looks down in absolute horror and screams………

“Aaaaaargh!!! Where’s my Rolex???”

pheee wiiittttttt 3

Name : Mara Carfagna
Country : Italy
Position : Member of Chamber of Deputies (Campania 2), Minister for Equal Opportunity
Party : Il Popolo della Libertà (The People of Freedom)
Info : Having ditched a career as a show girl on Italian TV, Mara is now what Monica Lewinsky could only dream of becoming: successful, relevant, and hot. With reports that her meteoric political rise was fueled by sexual favors to the prime minister, Prime Minister Silvio Berlusconi went on national TV and proclaimed that if he weren't married, he would marry Mara in a heartbeat. Bravo, Silvio!

pheee wiiittttttt 2

Nama : Ruby Dhalla
Country : Canada
Position : Member of the Canadian House of Commons, Brampton–Springdale
Party : Liberal
Info : Dhalla has been money in Parliament as a twice-elected member of the Liberals. So much so that the opposition tried to woo her to their side in order to court the all-important woman, immigrant, and horny-male vote. Luckily, we qualify for one…maybe two…of those blocs.

pheee wiiittttttt 1

Miss Wasilla 1984
Name : Sarah Palin
Country : U.S.A.
Position : Governor of Alaska, GOP VP nominee
Party : Republican
Info : After being crowned Miss Wasilla in 1984, Sarah Barracuda snatched up the mayoral seat 12 years later, garnering a groundswell of 616 votes. Looking to shake up his presidential campaign (and [cough, cough] lure away Hillary supporters [cough, cough]), McCain picked as his running mate the only person keeping our 49th state from being annexed by the Russians. (Sorry, Alaska, you can't hide hotties like her up there without some needling.)

kasut oh kasut

Fenomena kasut melanda

ekonomi dunia 101

klik imej untuk besarkan

21 January 2009

potik topi tongah menyalo

Teman pernah duduk di Pantai Remis dulu. Masa tu teman sekolah lagi. Ikut parent teman yang kena bertugas disana. lama tak lama pun mau 9 tahun juga teman kat sana. Banyak jugak kenangan teman. Banyak jugak mak angkat teman. Yang paling best banyak jugak aweq teman. heheheheheeh.

Teman masih ingat masa mula mula pindah. Pantai Remis tidak diliputi kemudahan elektrik oleh LLN. Yang ada hanyalah satu syarikat persendirian yang menjana elektrik ke rumah rumah dari generator. Teman pernah pergi syarikat ni dan generator yang digunakan memang besar macam lori 6 tan saiznya. Teman ingat lagi yang parent teman kena bayo 35sen seunit. Bil? hehehehee pakai resit yang beli kat kedai je. Nak jadikan rasmi ada la cop syarikat tu. Dekat setahun jugak la sebelum LLN amik alih pembekalan elektrik kat Pantai Remis.

Dari situ teman menyaksikan perubahan sosio ekonomi Pantai Remis. Maklum la LLN punya tarif murah je. jadi adal duit lebih untuk bebelanja. Dari LLN diswastakan ke TNB pulak pada tahun 1990. Tanpa saingan semestinya TNB makin kukuh. TNB juga turut mewarisi pelan grid nasional yang dimulakan dalam era LLN. 1990 hinggalah sekarang 2009. Campur tolak kali bahagi dah 18 tahun TNB bergerak tanpa saingan. Dah banyak keuntungan.

Tetiba laporan terbaru pada 19 januari mengatakan TNB kerugian bersih RM944.1 juta!!! WOW!!! satu syarikat tiada saingan rugi? Tarif naik pun rugi? Katanya rugi sebab tukaran wang asing? Alo lu miniaga luar negala ka? CEO nya dulu CEO Ranhill Utilities Berhad dan juga CEO SAJ Holding Berhad selain berkhidmat di Renong Group (1992 - 1999), Head of Corporate Finance untuk PLUS dan MD Marak Unggul Sendirian Berhad selain MD untuk KUB (teman tulih sikit sikit je) manakala pengerusinya dulu adalah Menteri Tenaga, Komunikasi dan Multimedia. Kalo macam ni punya experience line up pun boleh rugi teman ingat lepas ni banyak lagi syarikat akan rugi. Maklumlah syarikat syarikat lain bukannya ada CEO yang experience macam TNB ni.

Gamaknya doa pekerja bawahan TNB makbul kot. Ye la Chairman, CEO dan top exec dapat naik gaji 100% sedangkan pekerja bawahan? YILEK...

p/s : kalo ditanya pada Donald Trump gerenti dia akan kata,"YOU'RE FIRED"...

kudis sebelum kurap

memang benar seperti dikhabarkan...
kami di anje seolah-olah agak muram sahaja akhir-2 ini...
namun demikian bak kata peihong akhir-2 ini...
dunia politik malaysia seolah MC (medical leave)...
ader kokok2nya tapi tak kuat menyalak...
ader yang berdehem-2 tapi belum batuk yang keras...
ader yang berkudis tapi tahap berkurap...

ader satu isu nih...
yang benor nyer membuatkan...
teman guling-2 sambil gelak...
terbelahak hampir nak muntah...
nyaris nak pitam kurang oksigen...
sebab lawaknye amat la kelakor sgt...


kisah 46 ekor lembu...
diberikan sempena aiduladha...
untuk rakyat...
disalah erti menggunakan dana kerajaan negeri...

hek eleh...
orang derma lembu pun jadi isu...
cari publisiti murah-murahan jer nih...

memang la rasuah tetap rasuah...
masalah rasuah ker siapa...???
aper tujuannyer...???
nak meraih undi di tempat sendiri ker...???
menggugat kepentingan negara ker...???
atau miké menyalak sebab tempat miké tak dapat lembu ker...???
hehehehe....
tersengih lembu tu....

ISU Kudis je

ada rakan sms kat teman berkenaan blog anje-online yang dah senyap sunyi. Nak baca post baru pun payah. Sesekali je baru muncul. Harus diingat ini bukan bermakna teman menutup politik dari pandangan teman. Ini tidak mehilangkan politik dari fikiran teman. Bagi teman kekurangan teman menulih sebab keadaan politik negara yang memasuki tempoh bertenang. Bertenang dari isu yang menarik. Yang ada hanya isu remeh temeh atau ISU KUDIS sahaja

Beberapa ISU kudis

YB zahid ada buat statement yang boleh le dikatakan menarik tetapi bagi teman itu isu basi. Tak payah kabo pasai JKKKP tu pun teman dah tau tentang syaratnya. Ini lagi terbukti bila teman pernah diberikan borang pinjaman usahawan dari kementerian luar bandar (mike tyson punya kementerian); dalam borang tersebut ada satu seksyen yang memerlukan tandatangan sokongan dari wakil rakyat tempat projek nak dijalankan. Teman juga dipesan supaya tandatangan ini mesti dari wakil rakyat dacing. Jika kawasan itu milik pakatan rakyat sila jumpa ketua bahagian keris untuk tandatangan. Kalo ketua bahagian sign chances nak approve akan jatuh 30% sebab deme tak nak wakil rakyat pakatan riding on my fully support by dacing project for their political milage.

Statement yab atau yb berkenaan post mortem p36 pun tak menaikkan nafsu teman untuk mengulas. Buang karan je. Keluarkanlah berbagai statement pun namun kenyataannya dacing sudah kalah. Lagi pun teman lagi suka hal parti biarkan ianya di dalam parti.

Hal tanah di Perak pun teman tak nak usik sebab bagi teman bila statement YM Raja Nazrin diputar belitkan membuatkan teman nak muntah membacanya. Tempelak deme kat yb Nizar sebenar tempelak untuk diri deme sendiri. Keris yang dihunus makan diri. Jika sejarah menjadi ukuran sekarang mengapa sejarah tidak diukur semasa berkuasa dahulu. Jika undang undang tanah masih ada kelemahannya mengapa tidak dikaji semasa berkuasa. Jangan dipersoalkan keputusan sekarang. Jangan ditanya tentang keputusan itu sebulat suara atau tidak. Dalam sistem dewan yang ada barisan pemerintah dan pembangkang semestinya agak mustahil (tidak untuk beberapa isu) untuk mendapat majoriti sebulat suara. Jadi inilah demokrasi. Suara majoriti. Suara ramai. Menyalahkan yb nizar seperti menyalahkan pihak istana kerana perlantikan yb nizar sebagai MB Perak mendapat restu istana.

Cerita DAP bukak peluang untuk ulama islam menjadi ahli dan akan dipilih sebagai calon untuk pilihanraya akan datang (pru13) bagi teman pula ini adalah percaturan politik. Kebijaksanaan ketua pakatan yang memastikan bahawa agihan kawasan parlimen atau adun seimbang disamping memastikan bahawa calon parti anchor melebihi dari calon parti parti lain. Mungkin ianya digembar gemburkan dengan baja yang banyak sebab ianya datang dari Pakatan Rakyat. Apa pula senarionya jika MCA turut berbuat demikian?

Insya Allah anje online akan kembali meriah.....

sheriff dunia baru

OBama Barrack angkat sumpah

Sejuta orang saksi lembaran sejarah baru Amerika Syarikat. Selamat bertugas buat Mr. President. Selamat menjadi Sheriff dunia yang baru.

Buat sheriff yang lama

20 January 2009

Jejaka Sempurna

Di salon kecantikan, seorang gadis berkongsi pandangannya tentang jejaka idamannya bersama teman-temannya.

"Jejaka yang ku kawini itu mestilah bersinar apabila berhadapan dengan sesiapa sahaja. Dia mesti pandai bermain muzik dan pandai menyanyi. Dia pandai berjenaka dan disukai ramai. Yang penting, dia mesti selalu berada dirumah!"

Seorang nenek kedengaran perbualan tersebuat dan berkata, "Aduh, senang saja. Beli TV habis cerita!"

Badak dan Monyet

Alhikayat, dalam sebuah hutan di negeri Pahang ada seekor badak sumbu dan seekor monyet. Mereka ni memang tak pernah baik, selalu jer bertengkar.

Pada suatu hari, sedang mereka bertengkar, mereka terjumpa sebuah pelita ajaib. Dipendekkan cerita, setelah digosok,keluarlah jin. Jin itu setuju untuk mengabulkan tiga permintaan bagi kedua-dua menatang itu.

Permintaan 1 Badak : Saya mau semua badak sumbu di dalam hutan ini adalah betina, kecuali saya...hehe.
Permintaan 1 Monyet : Saya mau sebuah motor Harley Davidson

Jin tu kelip mata, bling... semua badak lain kat situ jadi betina, pastu ada sebuah Harley Davidson 1300cc warna hitam

Permintaan 2 badak : Saya mau semua badak sumbu kat negeri pahang ni betina kecuali saya.. hehe
Permintaan 2 monyet : Saya mau jaket kulit hitam dengan helmet Shoei

Jin tu kelip mata lagi, bling... semua badak di Pahang dah jadi betina, dan monyet tu pun dapat barang-barang mat motornya tu..

Lepas tu jin tu kata "Ini permintaan terakhir kamu, pikirlah dengan baik-baik"

Badak tu pun pikir sejenak lepas tu kata " Saya mau semua badak sumbu kat Malaysia ni betina yang cun melencun ghilerrr... kecuali saya".

Jin tu pun kelipkan mata and then bling... maka tinggallah badak tu satu-satunya badak jantan satu Malaya nihh..

"Hah monyet, awak nak apa pulak.. kasut boot kulit ke?" tanya jin.

Monyet tu memakai helmetnya, naik atas motor Harleynya, start enjin, kemudian melihat pada badak yang tersengih lebarr tu, "Saya mau badak tu jadi GAY"

Jin tu pun kelipkan mata, bling....

Maka meraunglah badak sumbu tu. sepuas-puasnya.. "Mana aku nak cari badak jantan ni nyah... ish.. tak kuaassa nyah"

bila kelab anje ada wifi

sebenonya baru sebulan ada wifi tapi baru la ni ada kesempatan nak buat post.

ari ni juga buat pertama kalinya teman post guna gadget baru teman ni. so far pueh jugak la teman dok godek godek. siap upgrade ke wm 6.1

yang lecehnya setting gprs masih kantoi. tadi pi celcom pun kuciwa. esuk kena pegi lagi gamaknya. teman ingat kautim je setting gprs baru gadget ni bekerja 100%.

jadi buat rakan rakan yang datang ke kelab anje atau restoran ehsan di ampang, ipoh; boleh le bawak laptop, pda dan apa saja gadget yang boleh surf internet untuk menikmati satu lagi kemudahan yang disediakan.

send using opera mini, htc s620 and wifi ehsan.

p/s: post ini adalah post berbayar.

19 January 2009

senyum sikit 6

"Suatu petang.. ketika hari selepas hujan.. seorang atok duduk ditepi paya dengan memegang pancing sambil merokok..

Orang-orang yang melihatnya kehairanan.. ada yang kasihan dan ada juga yang ketawa.. Tiba-tiba badul menghampirinya dan bertanya...

Badul : "Pakcik ni memancing untuk apa?"

Atok : "Untuk makan"

Badul : "Oh.. kalau macam tu.. ayuh ikut saya makan.. saya belanja.."

Mulanya atok itu malu2 kemudian setelah di paksa akhirnya dia ikut aje...

Sambil makan si Badul bertanya..

Badul : "Pakcik mancing di paya tu ada ikan ke?"

Atok : "Oh ada"

Badul : "Biar betul pakcik nie.. dah berapa ekor dapat?"

Atok : "Kamu yang kelima""

senyum sikit 5

"Seorang pelancong Australia nampak kebingungan ketika mencari sebuah restoran makanan barat di Jalan Pasir. Tak lama kemudian seorang budak kecil melintas didepannya.. dan tanpa fikir panjang dia cuba bertanya pada budak kecil itu dengan bahasa melayu yang kucar kacir.

"Maaf dik.. tumpang tanya.. Apa betul ini jalan Pasir?"

Budak kecil itu mengangguk sambil menjawab... "ha'ah"

Pelancong itu tidak faham perkataan 'ha'ah'.

Namun kerana budak kecil itu mengangguk. Dia yakin bahawa jawabannya adalah betul.

Masih dalam kebingungan.. melintaslah pula seorang remaja di depannya. Lalu sekali lagi dia bertanya..

"Maaf dik.. tumpang tanya... Apa betul nama jalan ini adalah jalan Pasir?"

Budak remaja itu mengangguk sambil menjawab, "Benar"

Nampaknya pelancong itu tidak juga memahami perkataan 'benar'.

Namun kerana budak remaja itu mengangguk.. dia yakin yang jawabannya adalah betul.

Masih dalam kebingungan, melintaslah pula orang dewasa.. lalu pelancong itu segera bertanya

"Maaf encik.. saya tumpang tanya... Apa betul nama jalan ini Jalan Pasir?"

Orang dewasa itu mengangguk sambil menjawab, "Betul."

Akhirnya pelancong itu merasa puas.. tapi masih kehairanan.. lalu Untuk menghapus rasa keraguannya.. dia bertanya lagi..

"Saya keliru.. Tadi saya bertanya kepada budak kecil, tapi jawabannya 'ha'ah'.. lalu saya bertanya kepada seorang remaja muda dan jawabannya 'benar'. akhirnya saya bertanya kepada encik dan encik menjawab 'betul', tapi semuanya mengangguk. Sebenarnya mana yang betul?"

"Oh, itu maksudnya sama aja.. Kalau yang menjawab 'ha'ah' bererti latar belakang pendidikannya sekolah rendah aje... Kalau yang menjawab 'benar', orang itu latar belakang pendidikannya pasti sekolah menengah.. dan kalau yang menjawab 'betul' itu pastinya orang itu ada sarjana," jawab orang dewasa itu...

"Jadi.. Anda tadi menjawab 'betul', bererti snda seorang sarjana ya?" tanya Pelancong lagi..

Orang dewasa ini terus mengangguk sambil menjawab, "ha'ah"

senyum sikit 4

Seorang gadis berambut perang memasuki sebuah kedai elektronik..

Gadis : "saya ingin membeli TV ini."

Penjual : "Sorry, barang ini tidak dijual untuk orang berambut perang."

Gadis berambut perang ini segera bergegas pulang dan terus menyembur rambutnya. Lalu dia pergi semula ke kedai tadi dan berkata pd penjualnya..

Gadis : "Saya ingin membeli TV ini."

Penjual : "Sorry, tidak dijual untuk orang berambut perang."

Gadis itu berfikir..

"Oh, dia masih boleh mengenaliku."

Lalu gadis ini melakukan perubahan 100% pada dirinya. Dia memotong rambutnya dan mengecatnya dengan warna baru, memakai pakaian baru dan kaca mata hitam besar. Gadis itu menunggu beberapa hari, lalu dia pergi semula ke kedai tadi. Dia pergi ke penjual itu dan berkata,

Gadis : "Aku ingin membeli TV ini."

Penjual : "Sorry, tidak dijual untuk orang berambut perang."

Kerana kecewa.. gadis itu bertanya..

"Bagaimana kamu tahu yang aku berambut perang sebelum ini?"

Penjual itu menjawab..

"Kerana ini bukan TV tapi microwave."

senyum sikit 3

Dalam satu pertandingan senjata tajam dunia, tiga orang peserta berjaya ke peringkat akhir.
Jaguh pedang dari Sepanyol, samurai Jepun dan pendekar silat dari Malaysia.

Di peringkat akhir, semua peserta di kehendaki menunjukkan kemampuan membunuh seekor
lalat dengan menggunakan sebilah pedang.

Kotak lalat dibuka, seekor lalat terbang dengan lincahnya, sang jaguh pedang dari Sepanyol
menghunuskan senjata dan mengibasnya dengan pantas. Tubuh lalat itu terpotong dua. Penonton bersorak mengkaguminya.

Giliran samurai Jepun menghunuskan senjatanya. Kepantasan samurai Jepun memang tiada tandingan, dengan secepat kilat tubuh lalat kedua terbahagi tiga. Penonton berdiri bertepuk tangan memuji sang samurai.

Kini giliran pendekar silat dari Malaysia. Segera ia menghunus pedangnya, mengibas ke kiri dan kekanan. Lalat ketiga masih terbang di udara, tetapi 'penerbangan'nya agak berbeza. Juri dan penonton yang semenjak tadi menahan nafas terpaku dan kehairannan melihatkan lalat tersebut masih utuh dan terbang.

Melihat reaksi demikian, sang pendekar segera berkata, "Tuan-tuan jangan salah sangka, lalat tu baru saja saya sunatkan".

senyum sikit 2

Seorang mahasiswa sedang asyik berbicara dengan seorang
pengemis tua di depan kampus UITM.

Mahasiswa : Sudah lama mengemis di sini pakcik?

Pengemis : Ya... lebih kurang sudah 8 tahun , nak

Mahasiswa : Wah, sudah lama juga ya pakcik..sehari biasanya dapat berapa pakcik?

Pengemis : Paling sedikit RM50.00 nak ..

Mahasiswa : Banyak juga ya pakcik

Pengemis : Bolehlah nak, untuk keluarga...

Mahasiswa : Ehhhh.....keluarga ada di mana?

Pengemis : Anak pakcik semuanya ada 3 orang, yang pertama ada di Universiti Putra Malaysia di Selangor, yang kedua ada di Universiti Utara Malaysia di Kedah dan yang ketiga di Universiti Sains Malaysia di Penang...

Mahasiswa : Subhanallah, hebat-hebat keluarga pakcik ni...boleh tahan juga yerrr.. Eh..Anak pakcik tu semuanya masih kuliah?

Pengemis : tak arrrrrr....semuanya mengemis seperti pakcik....

senyum sikit 1

Sepasang kekasih yang hendak menikah sedang berbincang. Si Gadis berbisik pada kekasihnya, "Sekarang waktunya kita saling jujur agar kelak kita tidak kecewa."

Si Pemuda mengangguk. Gadis berkata "Sesungguhnya dada saya rata.. seperti papan... kalau kau tidak suka katakan saja. Kita boleh batalkan pernikahan ini. Saya sedia menghadapinya", kata gadis. Pemuda dengan lemah lembut menjawab, "Itu tidak masalah. Bagiku seks bukanlah hal yang penting. Tetapi cinta kasih" Gadis pun lega mendengarkannya.

Saya juga perlu mengatakan sesuatu sejujurnya padamu.", jelas pemuda. Gadis mengangguk tersenyum. "Sesungguhnya 'anu' saya seperti bayi...", kata pemuda. Sstt...sudahlah itu tidak penting. Bagiku seks bukanlah hal yang penting. Tetapi cinta kasih.", sahut si Gadis.

Pemuda pun lega mendengarkannya. Malam pengantin tiba. Gadis mula membuka baju dan nampaklah dadanya yang memang..memang...benar-benar.. rata. Pemuda hanya tersenyum melihatnya. Kemudian pemuda mula membuka seluarnya sehingga nampaklah 'anu'nya. Melihat itu gadis menjerit dan pengsan. Setelah sedar si gadis bertanya, "Kau katakan 'anu'mu seperti bayi...?"

"Ye la memang seperti bayi,... panjang 50 cm dan berat 3 kg"

Ceritera Si Seman

Satu lagi malam kemenangan buat Seman Wheelie. Terbeliak matanya mengira wang yang dimenanginya setelah mengalahkan Awang Neo dalam perlumbaan tadi. Khusyuk mengira, tidak disedari lansung dek Seman yang Ani, antara gadis yang paling anggun di kawasan Pertama Kompleks, sudahpun membonceng motornya.

Didakapnya Seman dari belakang sambil berbisik manja ke telinga Seman,

"Bang, bawakla Ani balik malam ni. Ani sunyi la tido sorang-sorang nanti..."

Jari jemari Seman yang asyik mengira wang sejak tadi tiba-tiba berhenti. Kepalanya yang terhangguk-hangguk menunduk terus terdongak dek lambaian suara manja Ani yang menghembus ke telinganya. Seluruh badannya kaku, tergamam sejenak bagaikan dipanah petir.

Tanpa berkata apa, terus disumbatkan segala wang kertas ke dalam dompetnya lantas dipakaikan kepada Ani topi keledar lebih yang sentiasa dibawa kemana-mana untuk situasi-situasi sebegini. Dihidupkan enjin RXZnya lantas laju Seman memecut meninggalkan rakan-rakan sekumpulannya.

"Seman Seman... sen pun kau dapat... mambang pun kau dapat malam ni... memang malam kau la ni..."

Kata Raz, rakan karib Seman kepada dirinya sendiri.

Dalam perjalanan pulang, segala peluang untuk mencilok ruang dicelah-celah kereta tidak ditinggalkan oleh Seman. Apatah lagi, semakin kuat dia menekan minyak, semakin kuat jualah pelukan Ani. Segala jenis lampu isyarat dan bonggol tidak diendahkan Seman.

"Hehe... orang cakap pompuan ni kalau lu bagi dia takut-takut, nanti dia lagi ghairah..."

Fikir Seman di dalam benaknya sambil laju dia memecut ke dalam kawasan rumah flatnya.

Tanpa membuka topi keledar, terus dipimpin Ani naik ke rumahnya di tingkat sembilan. Di dalam lif, hati Seman berdebar-debar memikirkan rancangan seterusnya. Matanya tajam merenung susuk tubuh Ani yang tidak ubah seperti model jamu yang menjadi pujaanya.

Makin dekat mereka ke rumah Seman, makin kuat debaran hati Seman. Sampaikan tangannya menggigil masa membuka pintu. Sebaik masuk ke dalam rumah, lampu kalimantang yang malap dipasangnya.

"Ini macam baru romantik. Ani duduk dulu ye, bang Seman nak mandi jap..."

"Ala bang Seman, tak payah mandi la... meh la duduk sebelah Ani ni. Boring la sorang-sorang..."

Gedegang! Topi keledar yang dipegang Seman terjatuh dek pujuk rayu Ani.

Terketar-ketar dia berjalan ke arah Ani yang sudah pun terbaring di atas sofanya. Berderau darah Seman melihat Ani. Perlahan-lahan ditumbangkan badannya. Jari-jemarinya Seman mula nakal. Gelak tawa kecil Ani bagaikan menaikkan lagi nafsu Seman yang sudahpun membuak-buak. Ani akur, merelakan dirinya diexplore oleh Seman.

"Tok! Tok! Tok!"

Bunyi ketukan pintu rumahnya tiba-tiba membantutkan gerak-geri Seman.

"Jais... Jais..."

Suara seorang lelaki sedang melaung diluar pintu.

Seman terkedu. Degup jantungnya kini sepantas motornya tadi. Dipalingnya ke kanan dah ke kiri; tiada tempat untuk sembunyi. Hanya tingkap rumahnya menjadi jalan keluar. Tanpa menghiraukan ketinggian rumahnya, Seman terus terjun keluar tingkap sambil bergayut pada engsel tingkapnya.

"T...t...takpe takpe Ani. Gi tengok sapa tu, c...cakap ni rumah Ani. Dok sorang kat s...sini. Abang Seman cuba g...gayut kat sini..."

Kata Seman tergagap-gagap dalam ketakutan.

Ani terus ke pintu dan bila dibukanya, seorang lelaki dalam umur 30-an sedang berdiri sambil bertanya,

"Ni rumah encik Jais ke?"

Ani tergamam.

"Tolooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooong..."

Sayup tedengar suara Seman dari luar tingkap. Ani terus bergegas dan bila dijenguknya ke luar, mayat Seman sudahpun terdampar di tengah jalan.

F9

before i forget...

Hello White House says Barrack Obama...


My hope that the change will and do happen...

p/s white no more

Bijirin

Udin disiapkan sarapan pagi bijirin dengan susu oleh ibunya. Udin yang mempunyai aquarium, berjalan ke arah aquarium dengan segenggam bijirin di tangan, berniat memberikan bijirin tersebut untuk makanan ikan-ikan di dalam aquarium. Tepat ketika Udin nak berikan bijirin, ibunya masuk ke ruang makan.

Si ibu: "Udin, jangan kamu berikan bijirin itu kepada ikan. Nanti ikan semuanya akan mati".

Dengan wajah pucat Udin menjawab, "Habis tue, kenapa Ibu bagi bijirin ini kepada saya?".

Si ibu: @#^%@^!!

Papan Tanda

Duduk di simpang jalan menangkap pemandu yang memecut melebihi had laju,seorang pegawai trafik ternampak sebuah kereta yang dipandu tersangat perlahan dianggarkan hanya dipandu 22 batu sejam sahaja. Maka Polis trafik pun berfikir " Tak boleh jadik niee..lambat dari kura-kura..sangat bahaya bagi pemandu yang lain".

Polis trafik pun menahan dan memeriksa kereta itu dan didapati terdapat 5 orang wanita - dua wanita di depan dan tiga duduk di belakang - mata kesemuanya terbeliak dan mengigil ketakutan yang amat sangat dengan muka pucat macam mayat. Pemandu wanita sangat hairan dan bertanya " Apa kesalahan saya tuan? saya tidak melebihi had laju..kenapa ditahan?" "Makcik" polis trafik menjelaskan " makcik bukan melebihi had laju, tapi memandu lambat daripada had laju jugak boleh menyebabkan kemalangan kepada kereta yang lain" "lambat dari had laju ?" wanita itu merasa hairan.

"Tuan, saya mengikut dengan tepat kelajuan yang tercatat di papan tanda.[JALAN AMPANG 22]!" bantah wanita itu dengan marah. Polis trafik itu tersenyum sindir dan menjelaskan maksud [JALAN AMPANG 22] adalah tanda nama jalan dan bukanya had laju. Dengan perasaan malu,wanita itu mengucapkan terima kasih atas penjelasan itu.

" Tapi sebelum makcik meneruskan perjalanan, saya ada satu pertanyaan...adakah kesemua penumpang di kereta makcik semuanya sihat? nampaknya makcik-makcik yang lain macam mengigil ketakutan dan muka pucat" polis trafik itu bertanya kehairanan "oh...jangan bimbang ,mereka semua akan bertenang semula selepas beberapa minit lagi. Kerana kami baru saja menuruni [Jalan Bukit Bintang 309]."

18 January 2009

Che Det...

tadi masa tengok berita...
che det nyer ulasan pasai PRK kuala terengganu nih...

'rakyat bukan suka pun dengan parti pembangkang (Pakatan Rakyat)...
cuma rakyat lebih tak suka B N sekarang...
sebab tu depa menang...'

ABIS SIAPA YANG RAKYAT SUKA...???

poning palo den....

Kenapa pergi bendera lepas pilihan raya???


kek situ uper nyer...hehehehehe

Bukan sebab calon

Dalam satu akhbar... khairy berkata...

"...kekalahan calon Barisan Nasional (BN)
pada pilihan raya kecil Kuala Terengganu semalam
perlu dilihat daripada pelbagai sudut
dan bukan faktor calon semata-mata..."

tapi sebab saya......

p/s yang tu teman yang cakap....hehehehehe

F9

Menyampah satu macam

tadi teman duk buat final touch kat pc kuda_laut...
pc tu ader kat luar...
so sambil-sambil tu...
sebab tv kat sebelah jer...
buat pertama setelah sekian lama teman tengok berita...
selama nih duk sibuk baca blog dan on-line paper jer...
rupernyer baru teman tahu...
kenapa teman tak tak gemor sangat tengok berita kat TV...
'a little to much bullshit'

berita yang teman tengok pasai kemenangan Pakatan Rakyat semalam...
bunyi macam rata-ratanyer BN tetap puas hati walaupun kalah...
teman tetap menyampah...
sebab hanya ulasan daripada BN jer ada...
deme tak interview pun yang menang...
nampak sangat deme punyer bilik berita tu...

berita kedua pasai lori hantu atau lori besar
yang menggunakan laluan kampung di kg kuang selangor...
berita nih yang la patut diwar-warkan...
bahaya dan boleh rosakkan jalan...
cuma yang buat teman menyampah...
wakil rakyat tempat tu...
kalau tak silap Abdul Shukor Idrus...
kritik kerajaan pembangkang...
katanyer kata-2nya tidak diendahkan...
sebab berlainan parti...
cilaka nih orang...
masalah nih dah lama...
makcik teman duk kat situ lebih 20 tahun...
kenapa bila bukan B N yang memerintah...
nak dabik dada kutuk pemerintahan sekarang...
tak prihatin masalah rakyat...
pooodah... cari publisiti murahan...
tak sedor yang dia tu pembangkang sekarang...

ingat lepas nih bleh tengok tv lagi kut...
bleh menguruskan berat badan...
sebab terasa macam nak muntah dan cirit-birit tengok gelagat deme nih...
kah kah kah kah....

2 win in one night

The greatest win last night...

Pakatan Rakyat yang diwakili calon daripada parti PAS
Menang kerusi P036 Kuala Terengganu dengan majoriti lebih 2000


Tapi yang paling best malam semalam...


akhirnyer selepas 21 perlawanan...
Manchester United potong Liverpool tang konar...
Sampai depa duk kat ataeh...
Arsenal lak duk no lima...
Saya duk pakat duk kutuk adik saya...
Saya kata...
HANG KATA HANG TERRA...
PIIIII RAH JANGAN PECAH PALA...
kui kui kui...

p/s to arsenal fan... JANGAN MARAAAA HAAAA gegurau jer...

Teman tak blogging

hehehehehe...

ushar-ushar...

rupernyer lama tak blogging...

hehehehehe...

agak sibuk...
tak pasai jer tu...
ingat lepas nih kene cari jalan supaya bleh mobile blogging
heheheheheh...

sebuah ingatan

Dalam dok penyokong Pakatan Rakyat meraikan kemenangan YB Mohd Abdul Wahid Endut dalam pilihanraya kecil P36 Kuala Terengganu, apa kata luangkan sedikit masa untuk menyedekahkan Al-Fatihah buat Datuk Razali Ismail iaitu calon P36 yang telah meninggal dunia pada 28 November 2008.

AL-FATIHAH
Semoga roh beliau ditempatkan bersama orang-orang beriman. Amin

SENYUM SUMBING


Bulan Mengambang Penuh Dacing Kian Berkarat


17 January 2009

senyum kambing versi anje online

Pilihanraya kecil lagi?

Wah wah wah lepas p36 Kuala Terengganu, lepas ni akan datang pula satu lagi pilihanraya kecil iaitu di P182 Pensiangan, Sabah. Ini adalah berikutan keputusan Mahkamah Tinggi Kota Kinabalu hari ini yang mengisytiharkan kemenangan Presiden Parti Bersatu Rakyat Sabah Tan Seri Joseph Kurup bagi kerusi Parlimen Pensiangan pada pilihanraya umum 8 Mac lalu, batal dan tidak sah.


Waduh waduh waduh untung deh jadi pengundi Pensiangan. Harus banyak uang yang boleh diraih. Kok saya ini jika memiliki kerakyatan Malaysia harus mendaftar sebagai kontraktor kelas F di Pensiangan. Projek akan mencurah. Uangnya lumayan - komen dari Wak Parjo bila teman tanya.

lanjutnya disini saja deh...

bulan mengambang

9:32 malam sah la bulan menang dengan majoriti 2631 undi

TAHNIAH

5 jam setengah

ada lagi lima jam setengah sebelum pintu pusat mengundi dibuka...

ada lagi lima jam setengah sebelum pengundi p36 memilih wakil baru mereka

lena ke tidur

indah ke mimpi

PILIH DENGAN BIJAK
UNDI DENGAN WARAS

Blogger forever

16 January 2009

Gurindam Tuan GUru Nik Aziz Tentang Rasuah

Nak berisalah,

Tak beri kalah,

Umno jadi serba salah,

Jom Pakat Pangkah PAS.

K.T-Moga Bulan Mengambang Penuh


Petikan Dari Harakahdaily

KUALA TERENGGANU, 16 Jan (Hrkh) - "Ketika pertama kali saya bertanding di Dun Bandar pada 1986, semasa datang menemui masyarakat Cina ramai yang takut.
Namun selepas 23 tahun berlalu keadaan itu sudah bertukar. Ketika saya datang menemui mereka sepanjang kempen ini tidak ada lagi yang takut.
"Saya tanya kepada mereka sudah tidak takut ke.. mereka menjawab tidak takut lagi kerana sudah faham Islam tidak ekstrem seperti yang dimomok pihak lawan sebelum ini," Haji Mohd Abdul Wahid Endut.
Calon PAS parlimen Kuala Terengganu itu mendedahkan perkara tersebut ketika bertemu dengan orang ramai di Masjid Penghadang Baru di sini, hari ini.
Beliau berkata, masyarakat Cina di sini menjelaskan mereka tidak lagi takut kepada hukum hudud biar pun cuba diuar-uarkan media massa kerana sudah faham kedudukan sebenar.
Katanya, orang Cina faham hukum tersebut tidak melibatkan mereka kecuali orang Islam yang melakukan kesalahan mencuri atau sebagainya.
"Malah mereka mahu pemimpin Umno dikenakan hukuman hudud kerana 'mencuri' duit royalti petroleum yang menjadi hak kepada rakyat Terengganu.
"Ketika saya datang menemui masyarakat Cina mereka memberitahu usah bimbang lagi dengan undi kaum tersebut dan mereka menasihatkan supaya menjaga undi orang Melayu," ujarnya.
Difahamkan orang Melayu sekarang diumpam dengan wang ringgit sehingga ada yang menerima RM200 hingga RM300 bagi mempengaruhi supaya mengundi BN.
Seorang pesara guru memberitahu dia diberi wang tunai sebanyak RM50 oleh rombongan pemimpin Umno yang melawat pesakit di hospital beberapa hari lalu.
Umno kini terpaksa menggunakan politik wang bagi menarik sokongan rakyat selepas pelbagai isu yang dicipta bagi melemahkan Pakatan Rakyat termasuk hukum hudud tidak menarik perhatian.
Abdul Wahid yang juga Adun Wakaf Mempelam berkata, orang Melayu sepatutnya lebih faham kedudukan sebenar tanpa mudah ditipu dengan sekadar umpan RM300.
Beliau juga melahirkan rasa hairan pengurus pilihan kecil Parlimen Kuala Terengganu menarik diri di saat-saat akhir yang disifatnya tidak pernah berlaku dalam sejarah kerana kewibawaannya dipertikaikan.
"Sepatutnya sebagai pengurus pilihan raya beliau perlu bersikap adil sama seperti pengadil bola sepak. Ini apa yang berlaku sekarang pengadil juga mahu menendang bola masuk ke dalam gol," katanya.
Petang semalam Dato' Mat Razali Kassim menarik diri sebagai pengurus pilihan raya kecil parlimen Kuala Terengganu selepas kewibawaannya dipertikaikan kerana dikatakan cuba mempengaruhi pengundi menyokong BN.
Dia dikatakan memberi kata dua kepada lebih 500 kakitangan Majlis Bandaraya Kuala Terengganu (MBKT) supaya mengundi calon BN, Dato' Wan Ahmad Farid Wan Salleh pada pertemuan yang diadakan di Dewan Tunku Abdul Rahman.
Abdul Wahid juga melahirkan rasa terharu di atas sokongan padu pemimpin dan penyokong Pakatan Rakyat dari luar yang datang membantunya.
"Terima kasih kepada semua yang datang membantu dengan membawa sendiri segala kelengkapan sehingga ramai yang tidur ala kadar di penjuru-penjuru," katanya

cuit sikit 8

Seorang lelaki telah pergi ke sebuah kedai kek untuk memesan sebiji kek sempena hari jadi isterinya. "Apa yang hendak ditulis pada kek ulang tahun ini, encik?" tanya si gadis manis yang bertugas di kaunter kepada lelaki itu.
"Mmmm, tulis saja "Sayang tidak bertambah tua" di bahagian atas, kemudian sambung dengan "Sayang cuma bertambah cantik" di bahagian bawah," kata lelaki itu.

Esoknya, lelaki itu datang mengambil kek yang ditempahnya itu dan terus membawa pulang ke rumah untuk dipersembahkan kepada isterinya yang tersayang di hadapan tetamu-tetamu yang lain. Dan ketika kek itu dibuka di depan isteri dan tetamu undangan yang lain, lelaki itu setengah pengsan ketika membaca tulisan yang tertera di kek itu:

"SAYANG TIDAK BERTAMBAH TUA DI BAHAGIAN ATAS. SAYANG CUMA BERTAMBAH CANTIK DI BAHAGIAN BAWAH."

cuit sikit 7

Seorang Koboi Pulang Dari Sebuah Kota Dengan Menunggang Kudanya Melewati Gurun. Dia Dikejutkan Oleh Seekor Ular Yang Menghalangi Jalannya, Lalu Si Koboi Turun Dengan Pisau Ditangannya, Ketika Ditangkap Ular Itu Untuk Dibunuh Si Ular Berkata :

Si Ular : "Jangan Bunuh Saya, Saya Adalah Seorang Pari-Pari".

Si Koboi Terkejut, Dan Masih Ragu, Lalu Bertanya :

Si Koboi : "Jika Kamu Pari-Pari Apa Yang Saya Minta Akan Dikabulkan ?". Tanya Si Koboi.
Si Ular : "Jika Kamu Tidak Percaya Lepaskan Dulu Saya, Dan Apa Permintaan Kamu Wahai Koboi?". Kata Si Ular Itu.

Lalu Si Koboi Melepaskan Si Ular Itu, Lalu Dia Berkata :

Si Koboi : "Saya Mempunyai 3 (Tiga) Permintaan, Iaitu Yang Pertama, Saya Mahu Wajah Saya Hensem Macam Lionardo Dikopiko, Yang Kedua badan Saya Setegap Arnold, Yang Ketiga "Anu" Saya Sebesar "anu" Kuda Yang Saya Tunggangi Itu". Sambil Menunjukkan Jari Ke Kudanya.

Si Ular Berkata Dengan Tenang :

"Sonang Bai Tuuuu, Esok Kamu Boleh Lihat Dicermin Apa Yang Terjadi, Sudah Ya, Saya Pergi Tata Titi Tutu". Kata Si Ular Sambil Pergi Masuk Semak-Samun Dan Menghilang.

Lalu Si Koboi Itu Naik Kudanya Meneruskan Perjalanan Menuju Rumahnya. Memang Hari Sudah Lewat Dan Sesampai Di Rumah Si Koboy Berdiri Di Depan Cermin Dan Berkata :

"Besok Kalau Tidak Ada Perubahan Siaplahh!, Aku Potong Kepalamu Wahai Ularr!". Sambil Berjalan Dia Masuk Ke Bilik Dan "Z z Z z " Ketiduran.

Keesokan Harinya Si Koboi Bangun Pagi-Pagi Dan Terus Menuju Cermin, Dan Apa Yang Terjadi, Si Koboi Tergezut Gorilla Dan Gembiraaa, Dilihatnya Wajahnya Mirip Lionardo Dikopiko Dengan Senyum Bangga, Lalu Dia Membuka Baju Melihat Badannya Sudah Berubah Dengan Otot Yang Menonjol, Dia Memperagakannya Gaya-Gaya Bodybuilder, Kemudian Dia Membuka Seluarnya Dan Dia Terkejut Triple King-Kong Sekali, Dan Berteriak :

"Tidak-Tidak. Ini Tidak Mungkin, TIDAAAAAAAAAAAAAAAAK!!!!!!!".

Ternyata Dia Lupa, Dan Baru Ingat Bahawa Kuda Yang Ditungganginya Semalam Itu Adalah Kuda Betina...!!.

cuit sikit 6

Seekor kanggaru di Zoo Melaka sentiasa keluar dari kawasan kurungannya. Menyedari hal itu,
seorang pegawai menasihatkan seorang pekerja supaya membina pagar yang lebih tinggi.
Menyedari bahawa kanggaru itu tidak dapat melompat tinggi, pekerja itu memasang pagar
dengan ketinggian lima kaki.

Esoknya, pegawai itu menerima laporan bahawa kanggaru itu keluar dari kawasan kurungannya lagi. Pegawai itu mengarahkan pekerjanya memasang pagar yang lebih tinggi lagi. Begitulah yang berlaku setiap kali beliau mendapat laporan tentang kanggaru yang suka keluar dari kawasan kurungannya itu. Sehingga cerita ini ditulis, sudah 30 kaki tinggi pagar kurungan kanggaru itu.

Esoknya kanggaru itu terlepas lagi. Pada sebelah petangnya, selepas kanggaru itu dimasukkan kembali ke kawasan kurungannya, jiran sebelahnya iaitu seekor unta pun bertanya kepada kanggaru itu, "Agak-agak kau sehingga berapa tinggi mereka akan memasang pagar ini?". Kanggaru itu menjawab, "Mungkin sehingga beratus kaki, kecuali seseorang mengunci pintu pagar pada malam ini dan malam-malam seterusnya".

cuit sikit 5

Sepasang suami istri merayakan ulang tahun perkahwinannya dengan makan malam di sebuah restoran. Ketika mereka hendak meninggalkan restoran tersebut, mereka ditanya oleh pemilik restoran yang berdiri di pintu.

Pemilik : "Bagaimana perasaan Anda terhadap hidangan dan layanan kami?"

Lelaki : "Ada satu perkara yang boleh saya katakan.. Anda memiliki dapur yang paling bersih di bandar ini."

Pemilik : "Dapur yang paling bersih?... Anda kan tidak pergi ke dapur. Bagaimana Anda boleh tahu yang dapur kamilah yang paling bersih?"

Lelaki : "Sebab.. Semua makanan yang kami makan berbau sabun."

cuit sikit 4

Kitty dan suaminya sedang mandi bertelanjang dalam bilik air ditingkat atas rumah mereka, tiba tiba lonceng pintu berdering...ring ..ring..ring....Maka
si Kitty terus membungkus tubuhnya dengan tuala dan berlari kebawah untuk membuka pintu.

Rupa-rupanya, Robert jiran rumah mereka berdiri di depan pintu dan berkata " Oh..Minta maaf kerana menggangu u yang sedang mandi.."

Kitty menjawap " tidak apa, biasalah tu..apa u mahu"

Robert terus dengan ghairahnya menjawap " Ohh..Kitty..u mempunyai kulit putih melepak harus bak sutera , jika I offer u RM100.00 sanggupkah U menanggalkan tuala bahagian atas sebagai balasan???"

Dengan secepat kilat tanpa berfikir panjang maka ditanggalkan bahagian atas tuala memperlihatkan buah dadanya yang menbukit demi wang RM100.00..

"WOW" Robert dengan mata terbeliak menghayati buah dadanya yang secara langsung memberangsangkan semangatnya sekaligus menawarkan RM100.00 lagi kepada Kitty untuk menanggalkan kesemua tualanya!!

"kenapa tidak" balas Kitty "itu ganjaran yang amat lumayan" dan terus melonggarkan tualanya memperlihatkan keayuan tubuh yang mengiurkan tanpa seurat benang pun!!.

Maka Robert dengan air liur yang meleleh keluar dan merasa rimas yang amat ketara seperti disimbah air sejuk dengan bahagian zip seluar yang seakan-akan pecah terus menyerahkan Note Rm200.00 kepada Kitty tanda kepuasa yang tak terhingga sambil berlari pulang ke rumahnya untuk melakukan latihan 'menembak'.

apabila Kitty kembali ke bilik air untuk menyambung balik mandinya maka suaminya bertanya " Siapa yang membunyikan lonceng pintu ?"

"Jiran kita, Si Robert" Jawap Kitty

"Robert??" Tanya Suaminya "Adakah dia memulangkan Wang RM200.00 yang dipinjam dari saya tempoh hari??"

P.036

Selamat mengundi para penduduk di kuala terengganu..
Harap kemenangan mutlak milik kita..
Jgn sia2kan pilihan anda..
Selamat berjuang..

tik..tok..tik..tok..tik..tok..bulan hampir mengambang penuh..

tik tok tik tok

masa berkempen ada lagi 10 jam

yang nak memberi masih boleh memberi
yang tak boleh senyum masih kena senyum
yang nak merubah masih boleh menyakinkan
yang nak ke rumah masih boleh bertandang
yang nak menabur janji masih boleh menabur
yang nak mendedahkan masih boleh mendedah
yang nak bodohkan diri sendiri masanya masih ada
yang nak cari surat lama masih boleh punggah kotak
yang nak berceramah masih boleh mencari mikrofon

lagi 31 jam semuanya akan terungkai
milik siapa kerisi ini
senyuman siapa paling menarik
pemberian siapa lebih dihargai
dedahan siapa lebih logik
janji siapa lebih dipercayai
ketuanan siapa lebih dihormati

ALLAHHUAKBAR!!!
ALLAHHUAKBAR!!!
ALLAHHUAKBAR!!!

cuit sikit 3

Dikisahkan..seorang buta bertanya kepada.. aweknya yang sedang memimpin tangannya.
" Sayang..betul ker sayang nie ikhlas..!!? "
Lantas..aweknya menjawab..
"Tentulah..saya sayang awak tau..!!"
Kemudian, aweknya pula bertanya..
" Awak rasalah.. saya nie..cantik tak?"
Kemudian, si buta menjawab..
" Saya tahu..kalau awak nie cantik tentulah awak takkan pilih saya yang buta nie sabagai pasangan..ehehe!!"

cuit sikit 2

Ali dan teman-teman sekelasnya di tadika di tugaskan gurunya mencari sesuatu peristiwa menarik untuk di ceritakan dan di gambarkan keesokan harinya di sekolah. Keesokan harinya tiba giliran Ali untuk menggambarkan hal menarik yang di temuinya. Ia pun menggambarkan sebuah lingkaran yang di namainya " Datang Bulan. "

Gurunya pelik dan menanyakan apa alasan Ali menganggap datang bulan adalah sesuatu peristiwa yang menarik.
Ali pun menjawab dengan selamba." Saya sendiri bingung apa yang menarik tentang datang bulan. Yang jelas setelah kakak sulung saya menyatakan terlambat datang bulan selama tiga bulan, ayah saya tiba-tiba sakit jantung. Ibu pula menangis tak henti dan anak muda yang sewa di sebelah rumah bunuh diri."

cuit sikit 1

Seorang penumpang di dalam keretapi elektrik bertanya pada konduktor "Adakah merokok di benarkan?"

"Tidak",konduktor tersebut memberitahu penumpang tersebut.

"Kalau begitu, dari mana datangnya puntung-puntung rokok ini?"

Konduktor itu menjawab,"Dari mereka yang tidak bertanya soalan.

£100m dan £500k

Gempo kejap teman semalam bila dengo £100m nak dibayo oleh man city untuk seorang player. Dah la tu gajinya pulak £500k seminggu.

Ntah kat mana gamaknya akai dia ni
sampai sanggup buang duit macam tu untuk seorang player. Teman rasa dengan nilai tu dia boleh dapat 3 atau 4 pemain yang lagi menguntungkan man city seperti





p/s : hmmmm bile le gamaknya teman dapat attend kursus UEFA Pro Licence...

jika pistol?

satu dunia kenal Muntadhar al-Zaidi
cerita keberanian anak arab
cerita dia memalukan polis dunia
cerita balingan kasutnya yang kini berharga USD$10 juta

dari nobody to somebody
dia yang bernama Muntadhar al-Zaidi
video balingannya mendapat penonton yang tinggi
kisah balingannya menjadi idea untuk flash game
keberanian balingannya menjadikan dia hero

bayangkan jika Muntadhar al-Zaidi memiliki senjata api
akan berubahkah senario dunia sekarang

boikotku

mulutku menjerit lantang
haram jadah israel
laknat israel
celaka israel
tekakku kering dilegakan COCA COLA

tanganku pantas menaip sms
haram jadah israel
laknat israel
celaka israel
smsku dihantar menggunakan NOKIA

mataku melihat gambar mangsa palestin
haram jadah israel
laknat israel
celaka israel
mataku menonton CNN

kakiku penat berarak
haram jadah israel
laknat israel
celaka israel
namun kakiku tidak melecet kerana dilapik TIMBERLAND

mindaku mencipta sajak
haram jadah israel
laknat israel
celaka israel
sajak ditaip menggunakan IBM

akal ku memberontak
haram jadah israel
laknat israel
celaka israel
blogku menggunakan server oleh INTEL

aduhai
aku masih dijajah

nukilan aduhai : leman3suku

boikot???

gua buka email dapat email boikot
gua buka sms dapat sms boikot
gua buka suratkhabar ada berita boikot
gua buka blog ada tulisan boikot

cerita boikot melanda negara
semua cerita mengenainya
ada yang setuju untuk boikot
ada yang tidak setuju

gua rasa boikot ni tak relevan
kita boikot macam mana pun
palestin masih diserang
israel takkan berhenti sekelip mata
walaupun dunia boikot

gua pernah baca buku
buku mengenai taktikal perang
sebagai penyerang
bukan keberanian yang menjadi kemestian
bukan kecanggihan senjata jadi ukuran

yang penting kemampuan menerima tindakan dunia
tindakan dari segi embargo
tindakan dari segi diplomatik
tindakan dari segi emosi

serangan kali ini bukan yang pertama
malahan ini antara siri siri serangan yang pernah dibuat
dalam setiap siri serangan
semestinya akan ada pembaharuan untuk serangan akan datang
taktikal israel akan berkembang dan makin bersedia

gua rasa israel dah bersedia untuk itu
duit dah dikumpul menimbun
senjata dah canggih
keberanian dah membuak

datanglah embargo ekonomi
datanglah tekanan diplomatik
datanglah usul gencatan
datanglah kutukan dunia

israel dah bersedia
bersedia melancarkan serangan utama
serangan utama yang akan menghilangkan palestin
ya palestin akan hilang di peta dunia

persoalannya
cukupkah dengan boikot
cukupkah dengan derma
cukupkah dengan demonstrasi
cukupkah dengan membakar bendera

Tak jadi...

sekali tak jadi pindah la....(link)

15 January 2009

Gadget of the year


Eye-Fi is a 2GB SD card that has Wi-Fi capabilities. It can upload JPEG photos from a camera to photo sharing sites such as Flickr, Picasa, Facebook, PhotoBucket and will support Youtube soon. The Eye-Fi Card is a wireless memory card. It automatically uploads pictures from a digital camera to a PC or Mac and optionally to a favorite photo sharing, printing, blogging or social networking site.

p/s... memory card yang ader Wi-fi build in...

PHSB

menanti 26 julai 2009

vs

p/s arap-arap Van Der Sar tak jadi striker pulak kali nih...

Perpindahan termahal


Kalau jadi... perpindahan ini adalah yang termahal di dunia..
RM520 juta wo.....

senyum kambing versi anje online

politik = bisnes

too high tech

bila dah terlampau advance dalam technology

rob by the economy

chicken pussy