dari ruyung yang pecah maka sagu bertaburan, 
dari katak yang tidak mati bila menyeberangi jalan, 
dari lembu yang mempertahankan hak namanya, 
dari meja yang ditepuk dan gelas pecah,
dari otak pemikir marhaen yang rendah IQnya, 
dari pandangan serong mata hati, 
dari racauan jiwa yang kacau,
dari kail sejengkal laut dah diduga,
dari anjing yang berjaya meruntuhkan bukit,
dari kelawar yang jaga siang,
dari pungguk yang cuba merindui mentari,
dari tikus yang berjaya membaiki labu,
dari 1Hz ke infiniti,
dan.....

-de' owner-

07 January 2009

boikot barangan Israel

nak detail kat sini

Kalo nengok kan list mau juling mata
ada beberapa nama yang terkena kat batang hidung teman sendiri

Intel, Nestle, Hugo Boss, Ambi Pur, Time, Nokia, 20th Century Fox, Star, dan beberapa lagi semuanya terkena batang hidung sendiri.

Tapi teman menulis bukan apa sebab kalo tak silap teman Datuk Siti Nurhaliza, Fasha Sandha dan beberapa artis lagi menjadi duta kepada beberapa barangan yang dalam list. Deme ni kena boikot jugak ke?

Apa cite pulak dulu angin angin tentang PDRM bekerjasama dengan syarikat Israel yang membekalkan alatan komunikasi?

Kalo baca disini lagi banyak yang perlu diboikot.

Persoalannya adakah kita sudah bersedia?
sudah bersedia untuk membongkar?
sudah bersedia untuk memboikot?

No comments:

Post a Comment