dari ruyung yang pecah maka sagu bertaburan, 
dari katak yang tidak mati bila menyeberangi jalan, 
dari lembu yang mempertahankan hak namanya, 
dari meja yang ditepuk dan gelas pecah,
dari otak pemikir marhaen yang rendah IQnya, 
dari pandangan serong mata hati, 
dari racauan jiwa yang kacau,
dari kail sejengkal laut dah diduga,
dari anjing yang berjaya meruntuhkan bukit,
dari kelawar yang jaga siang,
dari pungguk yang cuba merindui mentari,
dari tikus yang berjaya membaiki labu,
dari 1Hz ke infiniti,
dan.....

-de' owner-

03 January 2009

Cerita Tali Pinggang lagi........

Kah kah kah...

Penguatkuasaan dan dibuat...
Hari pertama jer...
Dah 242 saman dikeluarkan...

Kah kah kah...

Tapi yang syok tu...
Kawan teman nih...
Dia kabo kat teman...
Dia booking tuk pasang tali pinggang kat Perodua...
Bulan 11 tahun lepas...
Appointment tuk pasang...
Bulan 5 tahun 2009...
Abis lima bulan camne...
Takpe ader surat Perodua...
Bleh lepas saman nyer...

Tapi dalam hati...
Bleh lepas ker guna surat tu...
Tengok surat tu...
Adik teman baru abis sekolah pun boleh duplicate...
Bila berleluasa surat palsu tu nanti...
Dah tak kira...
Ader surat ke takder surat ker...
Saman tetap saman...

Kah kah kah...

Implementation tahap sekolah tadika kemas...

Kah kah kah...

Pastu ader lak citer...
Pemasangan jer yang percuma...
Harga barang kene bayo...
Rakyat kene tipu lagi...
(Kalau syarikat tu yang kencing, jangan lak kater teman yang tuduh)

Kah kah kah

Kome nak tau tak...
Bulan 8 tahun lepas, teman ader pergi kedai aksesori kereta...
tengok dia ader jual seat belt...
dia kabo, kalau nak tukar semua dan buat seat belt kat belakang...
dia charge RM 200 jer tuk kete kancil...

tapi sekrang...
nak buat seat belt belakang sahaja dah kene RM300 wo...
tu rate kat ipoh...
kat kl tak tau la...

kah kah kah...

p/s... kalau komé pegi booking hari nih tuk pasang kat perodua kat area ipoh... appointment kome akan datang bulan 10 2009 nanti... berpinor la kome tunggu...

No comments:

Post a Comment