dari ruyung yang pecah maka sagu bertaburan, 
dari katak yang tidak mati bila menyeberangi jalan, 
dari lembu yang mempertahankan hak namanya, 
dari meja yang ditepuk dan gelas pecah,
dari otak pemikir marhaen yang rendah IQnya, 
dari pandangan serong mata hati, 
dari racauan jiwa yang kacau,
dari kail sejengkal laut dah diduga,
dari anjing yang berjaya meruntuhkan bukit,
dari kelawar yang jaga siang,
dari pungguk yang cuba merindui mentari,
dari tikus yang berjaya membaiki labu,
dari 1Hz ke infiniti,
dan.....

-de' owner-

03 January 2009

Cincin Oh Cincin

perghhhh..memang mengancam..agak2 yg mana menjadi pilihan..?????



yang ini..?
atau yg ini..???

mungkin yang ini..?




ini kot..????
p/s:slmt mendirikan rumahtangga wat kengkawan yg akan melansungkan majlis perkahwinan..


25 comments:

9w2AYG @ kembang said...

eiii..
lawanyer cincin..
nk satu leh?
tapi berkenan yg atas tu sekali..

peihong said...

yang atas sekali tu biasa biasa je...

nak yang unik no 3

order 3 bentuk boleh ka

maklum la bujang 3

9w2AYG @ kembang said...

ooo.
bujang ader 3...
lupe plak.. hehhehe

peihong said...

aiks baru tahu ke...

sama la dengan pingu mike tu...

bujang 3 ke dah penuh kuota?

9w2AYG @ kembang said...

erm..
pingu satu jer..
dah tutup borg dah.....
dah penuh kuota adh..
org yg sama...

peihong said...

penuh kuota? orang yang sama?

berat 4 isteri = berat 1 isteri

terus kuota penuh

MUSYKIL

9w2AYG @ kembang said...

hehheheheh..
sorg je tp sume borg2 dah diambil oleh org yg sama ...

dugong_darat said...

hahahahahaha....

berat 4 isteri = berat 1 isteri

hahahahahaha....

9w2AYG @ kembang said...

xskolaj ar abg anaz nie...

streamyxboy a.k.a 9W2AAA said...

baru ni die timbang berat badan...

keputusan:

kembang = 5 awek kurus

peihong said...

perghhh kena mutaah satu tu arip (memula dah type rip rasa macam rest in peace la pulak terpaksa tuko ke arip)

nak borang mutaah boleh mintak anaz... hehehehe

berat kembang = 5 awek kurus?

1 awek kurus = 40kg

5 awek kurus = spring penimbang tersembul keluar, penimbang rosak, kalo penimbang yang ada sura terus cakap gagap.....

LARIKKKKKKKKKKKKKKKKKK

9w2AYG @ kembang said...

x skolahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh............................................
sbb tu x nak bgtau..
nk diet ar pas nie,..
. lantak ar..

SIAP SUME ORG NTII.......

streamyxboy a.k.a 9W2AAA said...

Kami dah Bersiap sedia untuk



LARIKKKKKKKKKKK......

peihong said...

kembang nak diet?

ada la kuota kosong ni arip

9w2AYG @ kembang said...

hantu tol la..
nk lancarkan perang xnk blik kg ar cm nie....
abg fariq jgn nk gatal ajar mamat sekor tu yer...
kang ada gak benda kat mamat tu yg kna ptg kang....

peihong said...

tak nak balik kampung bukan lancarkan perang... itu boikot namanya...

abang tak ajo tapi dia yang mai menuntut....

mana boleh guru halau anak murid....

hehehehehehehehe

p/s : arip, jadi ka pi siam.... cepat sikit oooo kembang tengah boikot tak nak balik kampung ni..... LINE CLEAR.... yeeeeehaaaaaa

9w2AYG @ kembang said...

OIT...
tlg skit..
kang memasing ader yg kna nti nie..
best nie..
pas exam ni mmg time tuk melepas kan geream..
chantek ar..
die g siam, kami g genting...
hahhahahah...

peihong said...

ye ye ye boleh pi siam

boleh le memburu musang kat siam nanti

9w2AYG @ kembang said...

xde xde xde..
nk ikut gak pi siam....

Pokcik said...

he he he he... Danok kot

peihong said...

aisehman arip... kembang nak ikut la pulak...

wei kembang kata pi Genting.....

9w2AYG @ kembang said...

g genting awal sem depan..
cuti leh ar ikut....

peihong said...

sama la ngan date nak pi siam tu....
hahahahahah

9w2AYG @ kembang said...

xde xde xde..
abg fariq n arip x tau bile amy masuk blaja..
yg tau amy nk g jugak..
x kiraaaa....
dah lama x travel...

Anonymous said...

nak yg no 2...kt mane leh dpat??

Post a Comment