dari ruyung yang pecah maka sagu bertaburan, 
dari katak yang tidak mati bila menyeberangi jalan, 
dari lembu yang mempertahankan hak namanya, 
dari meja yang ditepuk dan gelas pecah,
dari otak pemikir marhaen yang rendah IQnya, 
dari pandangan serong mata hati, 
dari racauan jiwa yang kacau,
dari kail sejengkal laut dah diduga,
dari anjing yang berjaya meruntuhkan bukit,
dari kelawar yang jaga siang,
dari pungguk yang cuba merindui mentari,
dari tikus yang berjaya membaiki labu,
dari 1Hz ke infiniti,
dan.....

-de' owner-

29 January 2009

Kudis dan kurap

hui mak...
satu hari teman tak bukak bloglines...
tetiba ader 573 post telah update...
peh berpinor mate teman...
baca punyer baca uper nyer ader kesilapan teknikal...
ader beberapa blog yang di reupdate post dlm blogline...
patut la ader blog yang unread post sampai 200...
hehehehe...

banyak juga isu yang tertulih kat blog rakan-2...
teman tak mau qoute maner2 blog...
cuma sekadar komen teman sendiri secara umum saje...

isu kudis yang paling tak bleh nak tahan...
isu dato nasa lompat parti...
ader yang kabo dia nak jadi MB lah...
ader yang kabo dia jadi pengkianat la...
ader yang kabo nak pujuk dia masuk umno balik la...
ader yang kabo mat labun letak jawatan la...
ader yang kabo zahid jadi ketua penerangan la...
ader yang kabo najib ng zahid nak tak over perak la...
apé2 pun yang teman nak kabo lak...
dato nasa lompat parti atas sebab apa yang beliau pikiorkan betui...
ader sebab nyer dan sebab-2 tu hanya dia yang tahu...
kalau orang tu kerja nyer bagus...
tak menganiaya rakyat...
kita kene sanjung...
walaupun dari berbeza fahaman politik...
tapi kalau krojer nyer menganiaya rakyat...
wakil dari pakatan rakyat pun patut di sanggah...
bak kata orang lama...

'Raja adil raja disembah,Raja Zalim raja di sanggah'

lagi satu isu kudis yang hampir jadi kurap...
mendiang kugan...
sekali lagi teman ucapkan takziah kepada keluarganyer...
teman doakan beliau akan mendapat keadilan sewajarnyer...
kita tengok sendiri pun kita tahu...
rakyat malaysia bukan bodoh...
kalau salah mengaku salah...
ambil saja tindakan sewajarnyer...
kome pihak berkuasa...
kalau kome ambik tindakan yang betui...
kemukakan mereka yang salah tu...
ambil tindakan gantung kepada orang kome bersalah tu...
tegas dengan salah laku staff kome tu...
sebagai feedback daripada kesalahan kome sendiri...
orang masih letakkan kepercayakan padakome...
rakyat masih perlukan kome...
so bila kome cover bontot kome camni...
rakyat akan hilang kepercayaan...
rakyat akan kutuk kroje kome...

yang ini pulak isu yang dah kurap...
abg romlang akhirnyer kene pecat...
buat pertama kalinyer dalam sejarah SPA...
seorang kaki tangan kerajaan dipecat...
kerana mencemarkan nama perkhidmatan awam...
erm....
nama perkhidmatan awam atau nama parti memerintah...???
adakah arahan daripada SPA nih adalah parti memerintah...???
sebab dengan pengakuan satu staff deme...
parti memerintah tu kalah pilihan raya...
hehehehe....
BERANI KERANA BENAR, TAKUT KERANA SALAH...
so bleh pikior kut saper yang benar, saper yang salah...
hehehehe...
kurap kurap....

No comments:

Post a Comment