dari ruyung yang pecah maka sagu bertaburan, 
dari katak yang tidak mati bila menyeberangi jalan, 
dari lembu yang mempertahankan hak namanya, 
dari meja yang ditepuk dan gelas pecah,
dari otak pemikir marhaen yang rendah IQnya, 
dari pandangan serong mata hati, 
dari racauan jiwa yang kacau,
dari kail sejengkal laut dah diduga,
dari anjing yang berjaya meruntuhkan bukit,
dari kelawar yang jaga siang,
dari pungguk yang cuba merindui mentari,
dari tikus yang berjaya membaiki labu,
dari 1Hz ke infiniti,
dan.....

-de' owner-

18 January 2009

Menyampah satu macam

tadi teman duk buat final touch kat pc kuda_laut...
pc tu ader kat luar...
so sambil-sambil tu...
sebab tv kat sebelah jer...
buat pertama setelah sekian lama teman tengok berita...
selama nih duk sibuk baca blog dan on-line paper jer...
rupernyer baru teman tahu...
kenapa teman tak tak gemor sangat tengok berita kat TV...
'a little to much bullshit'

berita yang teman tengok pasai kemenangan Pakatan Rakyat semalam...
bunyi macam rata-ratanyer BN tetap puas hati walaupun kalah...
teman tetap menyampah...
sebab hanya ulasan daripada BN jer ada...
deme tak interview pun yang menang...
nampak sangat deme punyer bilik berita tu...

berita kedua pasai lori hantu atau lori besar
yang menggunakan laluan kampung di kg kuang selangor...
berita nih yang la patut diwar-warkan...
bahaya dan boleh rosakkan jalan...
cuma yang buat teman menyampah...
wakil rakyat tempat tu...
kalau tak silap Abdul Shukor Idrus...
kritik kerajaan pembangkang...
katanyer kata-2nya tidak diendahkan...
sebab berlainan parti...
cilaka nih orang...
masalah nih dah lama...
makcik teman duk kat situ lebih 20 tahun...
kenapa bila bukan B N yang memerintah...
nak dabik dada kutuk pemerintahan sekarang...
tak prihatin masalah rakyat...
pooodah... cari publisiti murahan...
tak sedor yang dia tu pembangkang sekarang...

ingat lepas nih bleh tengok tv lagi kut...
bleh menguruskan berat badan...
sebab terasa macam nak muntah dan cirit-birit tengok gelagat deme nih...
kah kah kah kah....

No comments:

Post a Comment