dari ruyung yang pecah maka sagu bertaburan, 
dari katak yang tidak mati bila menyeberangi jalan, 
dari lembu yang mempertahankan hak namanya, 
dari meja yang ditepuk dan gelas pecah,
dari otak pemikir marhaen yang rendah IQnya, 
dari pandangan serong mata hati, 
dari racauan jiwa yang kacau,
dari kail sejengkal laut dah diduga,
dari anjing yang berjaya meruntuhkan bukit,
dari kelawar yang jaga siang,
dari pungguk yang cuba merindui mentari,
dari tikus yang berjaya membaiki labu,
dari 1Hz ke infiniti,
dan.....

-de' owner-

28 January 2009

MIHAS...???

teman tak berapa nak tahu banyak pasai MIHAS nih...
daripada sumber-2 dalaman yang teman dapat...
MIHAS nih ditubuhkan lebih 5 tahun yang lepas...
Penubuhan asalnye adalah dibawak MALTRADE dan MITI...
ia dibawah selian sepenuhnyer oleh Indah Profiles Sdn Bhd (IPSB)...
company nih buat duit dengan menjadi even organizer...
organize MIHAS, cari tempat, cari exibitor dan sewakan booth...
deme nih making a lot a money...
kalau kene gayanyer...
tahun 2010 nnt, maybe deme akan building sendiri...

setelah sekian lama IPSB nih berkroje untuk event nih...
ader lak mata-2 yang tak brape nak lurus nih (sbb matanye serong)...
dah nampak ia sebagai satu lubuk emas yang tunggu masa nak ambik...
The Sleppy Hollow (Lah) telah nampak nih sebagai satu lubuk emas...

masalahnyer, MIHAS masih dibawah seliaan MITI...
Ingat MITI dulu under siapa...???
Bukan kroni...!!!
deme takder tangan dalam tu...
so susah nak grap aper yang ader...
MeCD dan lama jadi associate partner deme...
atas sebab di offer, satu floor tingkat 8 di bangunan maltrade,
deme menggadai akaun deme nih kepada MeCD...
sekrang deme buat duit untuk MeCD lak...
bukan untuk MITI lagi...
semua decision making pun, MeCD yang buat...
teman berpikior...???
camne satu agensi yang eventnyer...
berkenanan international trading...
hub untuk makanan halal seluruh dunia...
dagangkan pengetahuan tentang makanan halal...
boleh pindah duk kat tempat usahawan...
(kalau senang loan dapat takper gak)
(asyik nak compare ng NPL)

tak pelik ker tu...???

memang la dengan jual exibition booth jer bleh jadi kaya...
maner taknyer, modal satu booth RM800...
deme bleh sewakan booth tu sampai RM4000...
hanya sebab event nih memang buat duit...
deme ambik jadi agensi deme...
bukan setakat tu sahaja...
dengor suara-suara sumbing...
expo MAHA pun dah tukor penganjur kepada MeCD...

MeCD adalah tempat usahawan nak merujuk...
sejak bila, deme nih tukor jadi event organiser...
aper jua event dalam Malaysia nih...
deme nak takover...
percanggahan scope kerja...
so camne deme staff deme nih nak kroje sebetuinyer?????????

No comments:

Post a Comment