dari ruyung yang pecah maka sagu bertaburan, 
dari katak yang tidak mati bila menyeberangi jalan, 
dari lembu yang mempertahankan hak namanya, 
dari meja yang ditepuk dan gelas pecah,
dari otak pemikir marhaen yang rendah IQnya, 
dari pandangan serong mata hati, 
dari racauan jiwa yang kacau,
dari kail sejengkal laut dah diduga,
dari anjing yang berjaya meruntuhkan bukit,
dari kelawar yang jaga siang,
dari pungguk yang cuba merindui mentari,
dari tikus yang berjaya membaiki labu,
dari 1Hz ke infiniti,
dan.....

-de' owner-

02 January 2009

New Fashion?

hoh..ini mesti alat nak mengelak mengantuk atau pun..
alat anti ngular..
hehehehehhehe..
p/s:anas mau ka satu..???

17 comments:

dugong_darat said...

takmo... kang kene karan...
abis tengkok teman...

9w2AYG @ kembang said...

abg anaz x nak, amy nk...
nk ilangkan ngantuk time kelas..

dugong_darat said...

kalau kene karan...
bukan lagi ilang ngantuk...
ilang nyawa wo...

9w2AYG @ kembang said...

hehhe..
la ye ke.
xjadi ar..
baik spare mentos bebyk..
ala..
luper nk pau streamyboy aritue..

dugong_darat said...

hehehehe...
kalau mentol teman nak...
hehehehe...

MENTOOOOOL....

peihong said...

teman dulu masa belajo tak pernah mengantuk dalam dewan kuliah...

kembang nak ke petua tak mengantuk tu?

dugong_darat said...

teman senang jer...
kalau tak ngantuk dalam kelas...
takyah gi kelas...
tidur jer dalam bilik...
konfem tak ngantuk...

9w2AYG @ kembang said...

apakah itu..
leh gak bg petua.
penat ar kelas yg memboringkan tue
supe je x payah g kelas abg anaz ....

peihong said...

selain dari trick anas tu... apa yang mike boleh buat ialah duduk sebelah lecturer

hahahahahahaha

teman praktik yang petua anas tu.... tu yang asai nak exam nama naik sebab hours tak cukup...

jenuh la mintak sign dekan

dugong_darat said...

peh...

duk sebelah lecturer...

tu bukan lagi tak mengantuk...

terbelik bijik mato...

huar ha ha ha

9w2AYG @ kembang said...

sbb tu la amy mls nk ponteng..
nk kna amik sign dekan la, name naik kat school la..
tp lo nk ponteng, kami ponteng berjemaah...huhuhuh..
yg paling penting, takut kna marah ngan arip...
kang x pasal2 dgr ceramah free dr die plak.
huhuhuh..

dugong_darat said...

hehehehe...
dio pun ponah ponteng gak tu...
tak cayo...
nanti kombang tanyo...

teman bukan suruh ponteng kelas...
teman kater takyah pegi jer kelas...
teman suh tidur dalam bilik jer...

Tapi lecturer ingat kita pegi...
Sebab kita ader kat kelas...
Signiture ader aper...

peihong said...

mau idup mesti mau pandai maaaa
mau tipu pun mesti mau pandai jugak

9w2AYG @ kembang said...

samo jo tu ngan ponteng kolaih...
baik den poie kolaih..
dpt gak ilmu.
kato nk jadi engineer kan.
hehheh..

peihong said...

sekalo sekalo monteng apo salahnyo....

dugong_darat said...

Asai jangan monteng motong udah la...
Monteng motong...
Takdo makan la jawab nyor...

peihong said...

rogo gotah torok bona
nak kono monteng ni

Post a Comment