dari ruyung yang pecah maka sagu bertaburan, 
dari katak yang tidak mati bila menyeberangi jalan, 
dari lembu yang mempertahankan hak namanya, 
dari meja yang ditepuk dan gelas pecah,
dari otak pemikir marhaen yang rendah IQnya, 
dari pandangan serong mata hati, 
dari racauan jiwa yang kacau,
dari kail sejengkal laut dah diduga,
dari anjing yang berjaya meruntuhkan bukit,
dari kelawar yang jaga siang,
dari pungguk yang cuba merindui mentari,
dari tikus yang berjaya membaiki labu,
dari 1Hz ke infiniti,
dan.....

-de' owner-

07 January 2009

oooo takut ye

Datuk Seri Najib Tun Razak kata
Pakatan Rakyat kena guna isu local sahaja
tak boleh guna isu national
sebabnya ini pilihanraya kecil je
bukannya pilihanraya umum

Jenuh teman pikio ngapa
statement ni dibuat

lepas bergelas gelas ayo teman minum
teman teringat kat seseorang
bukannya rakan penulis blog ni yang masih di Bali
tapi kat orang umno yang baru jai orang pas

Cis DS Najib takut ngan Datuk Zahar Hashim
ye la kan ke Datuk Zahar ni
yang kecoh pasai eurocopter
tu yang keluar statement
sila guna isu tempatan
rupanya dia TAKUT

No comments:

Post a Comment