dari ruyung yang pecah maka sagu bertaburan, 
dari katak yang tidak mati bila menyeberangi jalan, 
dari lembu yang mempertahankan hak namanya, 
dari meja yang ditepuk dan gelas pecah,
dari otak pemikir marhaen yang rendah IQnya, 
dari pandangan serong mata hati, 
dari racauan jiwa yang kacau,
dari kail sejengkal laut dah diduga,
dari anjing yang berjaya meruntuhkan bukit,
dari kelawar yang jaga siang,
dari pungguk yang cuba merindui mentari,
dari tikus yang berjaya membaiki labu,
dari 1Hz ke infiniti,
dan.....

-de' owner-

02 January 2009

Spesial

Nak di jadikan cerita... ada la sorang kaya baru, asalnya di kampung saja... tapi disebabkan tanahnya kena projek KLIA, jadilah dia jutawan segera. Waktu dia susah dulu teringin sangat dia nak pi K.L, so lepas dah jadi kaya, tanpa membuang waktu, dia pun lah ke K.L. Pasai banyak duit, dia pun bawak la sorang bodyguard merangkap pembantu peribadi.Di K.L, dia menginap di K.L International Hotel. Sampai di sana lebih kurang pukul 10:00 pagi… perut dia pun agak berkeroncong sikit la. Selepas check-in, dia bagi tau kat pembantu dia..

O.K.B (Orang Kaya Baru ) : "Mat…aku lapag ni , belikan aku mee yang spesial satu."

Mat : "Okey Boss…tapi mee yang spesial tu macam mana Boss ?"

O.K.B : "Ishk..hang niii, mee yang spesial tuu..pakai teloq dua biji laa.."

Mat : "Ooooo….siap Boss."

Lepas tu ..makan la si O.K.B mee spesial tu. Mai time pukul 3:00 ptg, perut O.K.B tu berkeroncong lagi. Lalu dia panggil pembantu dia tu..

O.K.B : "Mat..! Aku lapaq nihh , pi beli nasi goreng spesial satu."

Mat : "Nasi goreng spesial ..? Yang pakai teloq dua tu Boss ..?"

O.K.B : "…waaaa , dah pandai dah hang Mat , no ?..cukup tau aku punya taste…"

Mat : "Mesti laa Bosss..bagi saya 10 minit saja Bosss…"

Lepas siap makan, O.K.B tu tertidur la sampai maghrib.. dia pun terbangun pasai air-cond sejuk sangat . Pasai dah tidoq sampai ke petang, dia pun susah la nak tidoq lagi. Bergulung pi berguling mai, tak leh tidoq juga.. air-cond pun sejuk gila… jadi @#@$#@^ pun dok "stand by" saja laa.. Tak tau nak buat macam mana ngan sejuk lagi, dia pun panggil pembantu dia lagi…

O.K.B : "Mattt !!!…."

Mat : "Yaaaa..Boss,"

O.K.B : "Mai sini sat…Mat : Ada apa Boss…?"

O.K.B : "Mat…@#@$#@ ^ aku minta laaa..(dgn nada berbisik ) Hang pi cari awek yang spesial kat aku sorang, yang spesial tau."

Mat : "(sambil tergaru-garu kepala)..okey Boss !"

Si Mat ni mana la tau pasai awek-awek yang boleh "pakai" ni. Tapi,Boss punya pasai dia pun pi la cari jugak…. Sejam kemudian dia pun pi la hantar satu awek untuk Boss dia. Mat ni pun standby la kat luar bilik, mana nak pi tau takut-takut pencegah maksiat mai. Pas lima minit awek tu masuk dalam bilik Boss dia tiba-tiba dia dengar suara yang kuat dari dalam bilik..

O.K.B : "MATTTT !!!!…"

Mat : " Ada apa Boss…"

O.K.B : "Pasai pa hang cari bapok kat akuuuuu..aku kan kata awek…?"

Mat : "Laaa…..Tadi Boss kata cari awek yang spesial ….Boss selalu kata yang spesial tu mesti teloq dua…"

O.K.B : "..?????????? ????????? ?????"

No comments:

Post a Comment