dari ruyung yang pecah maka sagu bertaburan, 
dari katak yang tidak mati bila menyeberangi jalan, 
dari lembu yang mempertahankan hak namanya, 
dari meja yang ditepuk dan gelas pecah,
dari otak pemikir marhaen yang rendah IQnya, 
dari pandangan serong mata hati, 
dari racauan jiwa yang kacau,
dari kail sejengkal laut dah diduga,
dari anjing yang berjaya meruntuhkan bukit,
dari kelawar yang jaga siang,
dari pungguk yang cuba merindui mentari,
dari tikus yang berjaya membaiki labu,
dari 1Hz ke infiniti,
dan.....

-de' owner-

23 February 2009

cuit sikit... dah senyap

teman sempat la juga dengor seperkara dua dalam speach DS Nizar di beberapa lokasi di seluruh bumi perak nih... ader cerita-cerita yang mungkin gagal sampai ke arus perdana nih...isu tanah, isu yb nasa, yb hee... ahli sarkis yang mintak MC tapi isap rokok berkepul...

tetapi yang best yer di sebalik cerita hangat nih ader seperkara dua yang terlepas pandang oleh kita... kalau kome tak tahu, kalau pak lah tak turun ke perak pada petang rampasan kuasa aritu, kemungkinan perak akan mencipta lagi satu rekod, di samping speaker dewan undangan negeri pertama dari golongan bukan melayu... perak mungkin mendapat menteri besar yang pertama dari golongan hawa...

yes benar.... kome mungkin boleh agak siapa yang teman maksudkan... exco wanita kerajaan kudeta, yg hamidah wahab... beliau sebenarnyer adalah name yang diberikan keutamaan oleh monggol man untuk menjadi calon menteri besor perak yang baru... tetapi dipintas tang cornar oleh pak lah...

teman adalah antara orang yang amat tak beraper gemor ng hamidah wahab nih... sebab track record dia sebagai adun adalah buruk bebenor... pendedahan hangin ini teman dengor sendiri daripada warga kampung di kota bharu gopeng...

pada tahun 2000 atau lagi awai dari itu kalau tak silap teman (cerita nih teman dengor tahun lepas, sebab memory teman kene CCleaner jadi cache nyer dah kurang), orang kampung disana berpakat untuk mengusahakan ternakan ikan air tawar di kawasan deme... dengan modal sikit sorang deme mengusahakan projek tersebut... setelah berjalan lebih setahun, income pun sudah masyuk, deme pun berusahah untuk mengembangkan perusahaan deme nih. jumpa la yb untuk minta bantuan... rhupernyer disebalik bantuan yang diberikan, projek ini diambil alih-sepenuhnyer yb hamidah untuk dijadikan projek keluarganyer... masa pengambil-alihan, alasan yang digunakan adalah projek ini adalah projek kerajaan negeri... maka deme nak manage pulak... hampeh... pening orang kampung... nak lawan tak berapa nak boleh sebab deme guna tanah kerajaan... jadinyer melopong jer la deme...

seperkara lagi... kenapa yb hamidah wahab nih yang di offer untuk menjadi MB... sebab dia lah mastermind penculikkan yb-yb katak nih... termasuk la yb nasarudin... khabaran teman nih sahih sebab keluar dari mulut ahlul keluarga deme yang terlibat... siapa??? i have to kill you if i tell you... walawei... hehehehehehe....

No comments:

Post a Comment