dari ruyung yang pecah maka sagu bertaburan, 
dari katak yang tidak mati bila menyeberangi jalan, 
dari lembu yang mempertahankan hak namanya, 
dari meja yang ditepuk dan gelas pecah,
dari otak pemikir marhaen yang rendah IQnya, 
dari pandangan serong mata hati, 
dari racauan jiwa yang kacau,
dari kail sejengkal laut dah diduga,
dari anjing yang berjaya meruntuhkan bukit,
dari kelawar yang jaga siang,
dari pungguk yang cuba merindui mentari,
dari tikus yang berjaya membaiki labu,
dari 1Hz ke infiniti,
dan.....

-de' owner-

16 February 2009

Hak Perjuangan yang Silap

Secara taktikalnye, ini adalah salah satu serangan peribadi yang serong... orang Umno ingat kalau diserang semacam ini, deme akan mengikut jejak langkah Chua Soi Lek... Namun harus di ingat... Video Footage tu adalah bukti scandal Chua Soi Lek... Bukan gambar peribadi beliau yang beliau sendiri berhak claim untuk law suite...

Gambar tak berape best Eli (Adun Bukit Lanjan) nih lebih merupakan ugutan... Penghinaan terhadap kaum wanita kian berleluasa di selangor nih... sebelum itu Adun Klang dituduh disabitkan dengan kes khalwat...

Dalam keadaan ini hendak benor teman penampor satu adun Wanita diperak nih... Adun BN la... dalam salah satu sesi sidang Persidangan ADUN, bila beliau mempertikaikan kemana pergi wanita di dalam kerajaan pakatan rakyat... kalau ader pun, cakap nyer seolah macam tidak dilayan (timbalan speaker OKU kene sumpah jadi katak)... konon macam membela hak wanita... kalau setakat nak bela nasib wanita UMNO sahaja... baik tak payah... nnt teman anto sya-reformis tempeleng miké baru komé tau...


Chit Pooodah.......

p/s alamak... terguna ayat BELON HITAM...

4 comments:

peihong said...

email teman gambo tu boleh
hiuk hik hik hik

cyberboron said...

gambor zambry tido menerap kain terselak ayor lior meleleh ... kome ndak ke? teman ade nyimpannye.

cyberboron said...

ok, besok teman bagi pade anje. kate anje, tiap2 hari dia meeting dgn mike.

peihong said...

cis gambo tu apa barang... hik hik hik....

Post a Comment