dari ruyung yang pecah maka sagu bertaburan, 
dari katak yang tidak mati bila menyeberangi jalan, 
dari lembu yang mempertahankan hak namanya, 
dari meja yang ditepuk dan gelas pecah,
dari otak pemikir marhaen yang rendah IQnya, 
dari pandangan serong mata hati, 
dari racauan jiwa yang kacau,
dari kail sejengkal laut dah diduga,
dari anjing yang berjaya meruntuhkan bukit,
dari kelawar yang jaga siang,
dari pungguk yang cuba merindui mentari,
dari tikus yang berjaya membaiki labu,
dari 1Hz ke infiniti,
dan.....

-de' owner-

19 February 2009

Heran dan pening

Malam semalam teman sibuk set up satu sisipan blog untuk BloggersNetwork@Perak... Blog sisipan disamping Radio Pejuang Perak... Hampir semua article, video dan mungkin juga bahan audio sejak BloggersNetwork@Perak berkampung di bilik media Menteri Besar Perak yang sah akan disiarkan kat sinun... link nanti-2 la teman attachkan... segan sebab masih tongkang pecah...

Sambil-sambil setup tu teman telah diterjah dengan 2 3 4 berita yang menarik dan memberahikan... tetapi yang memuncak nyer bila keluar keputusan Speaker Dewan Undangan Negeri Perak iaitu YB Sivakumar yang telah menghalang dan menggantung MB BelonHitam aka Halam dan 6 orang exconyer daripada memasuki sidang dewan undangan selama 18 bulan dan 12 bulan...

Pagi nih pulak teman duk baca blog kawan yang pro-BN nih duk meloncat sakan la dengan tindakan Speaker nih... deme nih buat keje deme... teman tak heran sangat... kita same-2 perjuang di alam cyber... cuma deme nih, belum ader kesempatan jadi wartawan berita suratkabo dan wartawan berita tv... so deme blogging la... cam kami lak... tak pernah dapat peluang untuk jadi wartawan suratkabo atau wartawan betita tv... kalau dapat pun kejab jer krojer... sebab susah nak sebulu ng editor...hehehehehe...

yang teman heran orang UMNO dan BN nih meloncat lebih lak... aper ker hal kome nak meloncat bila orang yang melaksana tindakannyer berdasarkan undang-2 bukan orang kome... bila bukan orang kome, dan tindakan tidak menyebelahi kome baru kome nak meloncat... yang selama ini kome duk bersenang-lenang bila undang-2 yang bak kater TopengPerak, kome yang cipta...hmmmmmmm

best kalau teman kabo kat sini... menurut sumber dari SUK negeri perak... para peguam yang membelahi kerajaan BelonHitam aka Halam nih, tengah pening pala sebab tindakan speaker yang dibuat adalah sah dari segi undang-undang...

peh... heran dan pening pala kome kene bidas kut ini... yang paling best ader lak kabo yang kome pihak kome sendiri yang buat pilihanraya adun... alang-2 nak pilihan raya... buat la semua sekali... 2 bukit dan satu perak... walawei masyuk tu...
lamer lagi la teman berkampung...
bonde teman udah rindu tu...
hehehehehe...

No comments:

Post a Comment