dari ruyung yang pecah maka sagu bertaburan, 
dari katak yang tidak mati bila menyeberangi jalan, 
dari lembu yang mempertahankan hak namanya, 
dari meja yang ditepuk dan gelas pecah,
dari otak pemikir marhaen yang rendah IQnya, 
dari pandangan serong mata hati, 
dari racauan jiwa yang kacau,
dari kail sejengkal laut dah diduga,
dari anjing yang berjaya meruntuhkan bukit,
dari kelawar yang jaga siang,
dari pungguk yang cuba merindui mentari,
dari tikus yang berjaya membaiki labu,
dari 1Hz ke infiniti,
dan.....

-de' owner-

22 February 2009

Kembalinyer Empayar

Huaaaaaaa....
(masa teman update nih terbukak beso mulut teman menguap...)
udah 3 4 5 6 hari teman tak cukup tiduq...
letih benor la badan teman nih...

video banyak tak siap lagi...
nih posting pakai pc yang teman rungkai...
dari kosong supaya berkemampuan...
untuk edit video untuk kome semua...

hari ini secara sahnyer MB Nizar keluar daripada kediaman menteri besor...
dan menuju ke umah sewa untuk belaiu dan keluarga...
tetapi keluar bukan bererti berundur...
LAWAN TETAP LAWAN...

hari ini serentak dengan perpindahan MB Nizar...
diadakan satu majlis bersama pasukan unit amal...
blogger 'saya lah raden banjar atau albanjari'...
pihak media perdana...
yang paling teman best tengok...
orang tv tiga, masa MB nyer speach...
haram idak dia dengor...
haram idak dia bukan buku catatan dia...
rhuper nyer dia cuma ready untuk mengentam MB dengan soalan nak trap MB...
cilakak ini orang...

teman sepatutnyer bukan bersama skuad ini...
tapi disebabkan big boss MSK ader urusan di bukit gantang...
teman ganti tempat dia kejab...
kalau teman nih jenih kurang sabo...
dah makan penampo ler reporter tu...
sombong benor deme nih dengan blogger...
mentang la kami nih wartawan picisan ajer...

sebelum teman ke umah MB...
mmg la kawan-2 bising sebab tak dapat job tukor karpet pejabat menteri besor...
teman pun heran ler pulak aper ker hei nyer...
MB Zambry baru nak masuk pejabat...
udah renovate saner renovate sini...
itu duit rakyat tu deme buat...
sebab setakat yang teman tgk la...
opis MB tu udah cukup elok dah dibuat...
elok kain langsir nyer...
elok karpetnyer...
tapi sebab nak bagi kroni makan duit haram...
deme ade kan jugak kontrak yang tak mandang tu...

dalam erti kata yang logik akal ini menerima...
tiap kali MB dari golongan deme nih...
bila tukor jer mesti tukor carpet baru...
langsir baru...
kerusi meja dan lemari baru...
nak abis kan peruntukan untuk kegunaan diri sendiri...
yang seronok nyer...
bila guna duit kerajaan negeri untuk berikan kepada rakyat...
deme kabo itu rasuah...
pala hotak deme...

ok...
teman nak sambung edit video untuk tatapan kome nanti..
cha alif bot...

No comments:

Post a Comment