dari ruyung yang pecah maka sagu bertaburan, 
dari katak yang tidak mati bila menyeberangi jalan, 
dari lembu yang mempertahankan hak namanya, 
dari meja yang ditepuk dan gelas pecah,
dari otak pemikir marhaen yang rendah IQnya, 
dari pandangan serong mata hati, 
dari racauan jiwa yang kacau,
dari kail sejengkal laut dah diduga,
dari anjing yang berjaya meruntuhkan bukit,
dari kelawar yang jaga siang,
dari pungguk yang cuba merindui mentari,
dari tikus yang berjaya membaiki labu,
dari 1Hz ke infiniti,
dan.....

-de' owner-

26 February 2009

kerajaan try and error

konsep try and error ni banyak profesion guna pakai
doktor pun kekadang try and error jugak
minggu ni bagi ubat A
minggu depan bagi ubat B

pasai apa depa try and error
sebab simptom bertindih
sakit A ada simptom C
sakit B pun ada simptom C

jadi kena la try and error

tapi la ni dah ada pulak kerajaan try and error
ari ni try announce tol naik
rakyat marah (error)
esuk kabinet meeting untuk perbetoi apa yang patut

lusa try naik tapi jumlah tol kurang dari 5 ke 3 tol je
tak de rakyat marah (no error)
kire on la kalo macam tu....

kalo dapat yang try dan tau perbetoi bila ada error seronok la jugak
buat bahan gelak gelak kat kedai kopi
tapi kalo dapat yang try dan tak tau nak perbetoi bila ada error
jadi le macam Kerajaan Negeri Perak

2 MB
16 Exco
4 Penasihat
JKKK dan JKKKP

adoi....

wa chow sin

3 comments:

Anonymous said...

Tahniah semua rakyat Malaysia kerana kenaikan harga tol. Semua orang kena bayar harga tol yang mahal. Tak jadi masaalah pada rakyat Malaysia semua sebab negara kita tidak menerima sebarang krisis ekonomi global. Ekonomi Malaysia kukuh dan tegoh. Rakyat Malaysia ramai yang kaya raya. Setakat naik 50 sen tak de hal punya. Kalau tanya pendapat aku kalau nak naikkan harga tol naikkan RM1.00 atau RM2.00 bagi setiap kilometer kan bagus. Setakat 50 sen berapa sangat yang boleh untung. Setakat naik 50 sen duit perbelanjaan aku sekeluarga tak terjejas langsung

peihong said...

nak lagi untung konsesi kan semua jalan.

baik jalan federal, highway atau jalan dalam taman

lagi banyak boleh collect duit....

Anonymous said...

aku pun setuju, dengan jalan2 kampung samada yg baru berturap (sbb pr kecil) ataupun yg tanah merah...

Post a Comment