dari ruyung yang pecah maka sagu bertaburan, 
dari katak yang tidak mati bila menyeberangi jalan, 
dari lembu yang mempertahankan hak namanya, 
dari meja yang ditepuk dan gelas pecah,
dari otak pemikir marhaen yang rendah IQnya, 
dari pandangan serong mata hati, 
dari racauan jiwa yang kacau,
dari kail sejengkal laut dah diduga,
dari anjing yang berjaya meruntuhkan bukit,
dari kelawar yang jaga siang,
dari pungguk yang cuba merindui mentari,
dari tikus yang berjaya membaiki labu,
dari 1Hz ke infiniti,
dan.....

-de' owner-

12 March 2009

ada apa hal ni - Nizar, Zambry dan Sultan Azlan

Tadi teman lalu depan Istana Kinta... Aikssss selalunya satu je kereta polis. Itu pun park kat tepi jalan je. Hari ni dah bertambah satu lagi. Parking pulak kat jalan masuk Istana Kinta.


Lepas je Istana Kinta menghala ke pekan tetiba teman nampak jalan sesak. Ingatkan ada accident rupa rupanya...

Jalan ditutup. Bahagian Jalan Raja Dr Nazrin Shah yang ditutup adalah bahagian berhadapan dengan Hotel Casuarina dan Bangunan UMNO. Semua kenderaan dilencungkan ikut jalan dalam.

Hmmm.... apa hal yek? jeng jeng jeng... dup dap dup dap dup dap dup dap...

5 comments:

IdzaRis79 said...

aduh...
ade jer oghang2 perak ni nak kecoh.. malu teman nak ngaku kampong teman..

paloi bin mulau said...

yop, cuna mike jenguk2 lodge freemason kat sbelah istana raja muda kat perak royal golf club tu...

istana kinta dgn istana raja muda sama ke?

Anonymous said...

xde ape halnye..firasat aku cam sebelum ni sultan x akan bubar..dia rela dibenci rakyat dari bubar dun..sebab ape aku pun tak taula..yg malangnya cam biasalah,...rakyat biasa yg gaji ciput2

Anonymous said...

so bagitau kat kawan2..toksah duk mengharap sangat..kita move on dan serang habis2 waktu PRU 13 nanti..

peihong said...

ini kira last hope.... kalo tak de jugak memang siap le pru13 nanti... dan pilihanraya pilihanraya kecik yang akan ada nanti hehehehehe

terima kasih kerana sudi melawat de anje online

LAWAN TETAP LAWAN

Post a Comment