dari ruyung yang pecah maka sagu bertaburan, 
dari katak yang tidak mati bila menyeberangi jalan, 
dari lembu yang mempertahankan hak namanya, 
dari meja yang ditepuk dan gelas pecah,
dari otak pemikir marhaen yang rendah IQnya, 
dari pandangan serong mata hati, 
dari racauan jiwa yang kacau,
dari kail sejengkal laut dah diduga,
dari anjing yang berjaya meruntuhkan bukit,
dari kelawar yang jaga siang,
dari pungguk yang cuba merindui mentari,
dari tikus yang berjaya membaiki labu,
dari 1Hz ke infiniti,
dan.....

-de' owner-

21 March 2009

Ikut hati, ikut nafsu, ikut aku....

aku pernah dengar member aku kabo satu ayat... sinomin dengan perumpaan moden...

ikut hati, mati. ikut nafsu, lesu. ikut AKU SELAMAT....

kisah hidup aku hari nih banyak berkisar dengan menalah nih...

oh yer....
untuk pengetahuan reader di anje-online, aku dah ader di bukit gantang... membuat liputan untuk BloggersNetwork@Perak... so sampai abis pilihanraya di bukit gantang nih kome mungkin tak jumpa atau kurang jumpa post aku mahupun jumpa aku kat anje....

PERJUANGAN BELUM SELESAI...............


ok berbalik kepada citer aku arinih... aku bangkit kui 10pg (consider awai sebab standard kui 12 keatas) dengan hati penuh waja menunggu ketibaan orang telekom untuk tarik satu line tepon... supaya aku bleh update ke youtube video yang aku edit... (kome bleh cari kat sini nnt)...

tapi lelama aku tunggu, ruper nyer indah khabar dari ruper... kene register jugak line sebab deme tak boleh nak tarik secara mahruh(ikut kater ciberboron)... hehehe... aku gelakkan jer... rupernyer perjuangan itu bukan mudah... so hati aku terdetik masa deme datang lagi mula tu... deme nih bukan betui nak tolon, sebab banyak benor bunyinyer... at last, sebelum ciberboron pulang ker kg halaman tgk anak bini, (jumpa ya umairahnyer, renew perasaan kasih dan sayang nyer terhadap keluarga), dia kabo kat teman... orang telekom kater deme nak check dulu kt area tu, sebab qouta untuk bukak line kt tempat tu dah penuh... PENUH??? pelik pun ader tapi aku tak mau nak cakap banyak.... dalam hati aku cakap... KENE PINDAH...

so tak lama tu ummi sampai bersama-sama rakan-2 dari Pas negeri perak untuk kunjungan hormat mereka ke rumah tumpangan bloggers... perambat aku ng MSK kemas umah sebab nak bagi semiak sikit orang datang... hehehehehehe... deme tiba, sambil MSK entertain deme, ader la sorang dua lagi tanyer aku pasai computer nak edit pc, camne nak edit, aku dengan bernafsunyer gebang maner yang patut.... 102% truth another 0.03 lies... sebab aku bukan kaki kencing macam poji... (kencing confident)....hehehehehe...last last aku yang penah nak explain...

deme pun pulang, ciberboron balik n aku, msk dan ciberboron bincang pasai what to do next... tetiba ummi ng sya balik ng beberapa risalah yang aku naik darah tgk... provokasi dari satu pihak yang ingin memburukkan PAKATAN RAKYAT... takat malam tadi, aku rasa dah 11 laporan polis telah dibuat tentang risalah tersebut... TINDAKAN...??? aku tak tau.... luar bidang kuasa aku... tu keje POLIS.... hampeh... bateri laptop sya abis...

nnt aku sambung lagi...

No comments:

Post a Comment