dari ruyung yang pecah maka sagu bertaburan, 
dari katak yang tidak mati bila menyeberangi jalan, 
dari lembu yang mempertahankan hak namanya, 
dari meja yang ditepuk dan gelas pecah,
dari otak pemikir marhaen yang rendah IQnya, 
dari pandangan serong mata hati, 
dari racauan jiwa yang kacau,
dari kail sejengkal laut dah diduga,
dari anjing yang berjaya meruntuhkan bukit,
dari kelawar yang jaga siang,
dari pungguk yang cuba merindui mentari,
dari tikus yang berjaya membaiki labu,
dari 1Hz ke infiniti,
dan.....

-de' owner-

21 March 2009

Ikut hati,ikut nafsu,ikut aku....Part2

Hehehe...Laptop sya nih,aku kategorikan.........Dah kong...Ikut status
ade sejam lg...Tp tak sampai 30minit dah auk..Hehehehe....

Ok sambung balik...Lepas ummi ng sya ngantor balik rakan2 pas negeri
balik,deme nampak la ade kete duk taburkn risalah hina sultan... Deme
ambik dan bawak balik,cari reinforment n trus ke balai untuk polis
report... Hati terdetik...Nih kira kes berat nih...Klu aku tau saper
yg sebarkn tu, mau kne backhand aku...

Selesai polis report,petang tu sya ajak aku gi date....Hehehe jgn mara
ye gomo...Bukan date....Dia minta aku bwk dia gi cari kipas...Umah tu
panas sei...Takde aircord...

Hati berkater...Eh...Bukan hati,perut... Lapo nih...Kne pow gak cik
siti ni, kengkurang double chess burger...Hehehe..

Masa balik mlm tu,sya di tepon oleh abg polisi untuk ambik statement
pasai report dia ptg tu...

Aku laju kn kete untuk sampai umah cepat untuk bg cik siti nih mkn sbb
satu hari dia tak mkn...Detik hati aku,mcm teruk jer...

Ruper detik hati aku betui,tgh sedap si poji melantak kfc ng sate
(helemek, burger aku pow sya nnt laa)...Msk tepon aku kabo ade 1 kete
duk peratikan umah kami, aku ajak poji gi sergah....Tapi kete tu
takde....Aku pelik...Hati aku cakap,semcm ni...

Lepas balik ke umah,sambung blik belasah kfc...(Bapak sya belanje
ye)....Sambil deme syok layan blog ng broadband...Tetiba,celcom
broadband jd beruk band...Hampeh...

Ummi pun layan video gi grik smlm,tup tup hati dia rasa berdebor
teruk...Sampai nk teroyak...Aku cakap...Jom ikut aku, cari tmpt
slamat... Haaa sekang deme(ummi ng sya n member sya zura) tgh tiduq
dlm kete,sambil aku update blog kt pelita....

Aku rasa esok kene pindah jugak walau camne pun, sbb lokasi tu mcm dah
tak selamat...

So pengajarannyer...Kekadang tu kne percaya aper yg hati tu
berkata...Kne ikut gak nafsu sesekali,sbb nnt tak puas, tp kome ikut
aku....Selamat.....

--
Sent from my mobile device

2 comments:

Mamamat said...

Salam Dugong
Betui tu, jangan lawan kata hati. Yang lawan tu nafsu. Apabila kita rasa berat hati, berhati2ler .. jangan redah semacam jer .. setiap kita ni Allah kurniakan firasat atau disebut tersedik ..
Semoga niat murni sdra dan kengkawan akan dipermudahkanNya

Anonymous said...

Mudah2an selamat, tercpai juga niat teman nak naik bukit kledang ngan pak lope ari ni,repair parts punya repeater.. masih dalam cubaan. bleh guna RKV tk kat situ? dengar2 kengkawan kat ipoh.SElamat berjuang...9W2SOJ

Post a Comment