dari ruyung yang pecah maka sagu bertaburan, 
dari katak yang tidak mati bila menyeberangi jalan, 
dari lembu yang mempertahankan hak namanya, 
dari meja yang ditepuk dan gelas pecah,
dari otak pemikir marhaen yang rendah IQnya, 
dari pandangan serong mata hati, 
dari racauan jiwa yang kacau,
dari kail sejengkal laut dah diduga,
dari anjing yang berjaya meruntuhkan bukit,
dari kelawar yang jaga siang,
dari pungguk yang cuba merindui mentari,
dari tikus yang berjaya membaiki labu,
dari 1Hz ke infiniti,
dan.....

-de' owner-

29 March 2009

Imam yang unggul

Sya Reformis tepon teman kabo dia tadi berada di masjid Simpang solat maghrib bersama barisan Srikandi Malaysia. Mengikuti rombongan Calon Parlimen Bukit Gantang, Dato Seri Ir Hj Mohamad Nizar.

Menarik di waktu solat tersebut, Dato Seri Nizar mengimamkan solat tersebut bersama makmum yang terdiri daripada Calon BN, Ismail Sapian, Timbalan Presiden Umno yang baru Muhyiddin Yassin dan Menteri Besar Perak yang tidak sah, Dr Zambry Abd Kadir...

Amin ya rabbal alamin.
Moga-moga ini akan berterusan hendaknya.
Blogged with the Flock Browser

6 comments:

abd halim said...

Inilah rupa pemimpin yang kita nanti

maun said...

Macam dah tahu nak berjumpa je atau kebetulan. Ini lah pemimpin pengganti Anwar. Hidup Nizar, tuah kepada PAS!!!

bijan said...

alhamdulillah..semoga semua mereka terbuka hati..najib mana? heheh

CYBERCDO said...

Laaa...awat yang special sangat nie ? Nizar jadi Imam dan MB, TSMY jadi makmum ke ? ini pun kau nak jadikanisu politik....? Typical PAS supporters.....

peihong said...

isu politik?

aisehman tak kan inform pasai event pun nak kena tengok dari point of view politik...

ops sorry blog de anje online memang blog politik. so tak de masalah la kot.

Sang Sapurba said...

Loorr CYBERCDO...

Kalau dh pemimpin tu blh mengetuai jemaah tu kira hebat la. Kalau dlm AMNO, blh dikira dgn jari jer pemimpin yg blh buat cam tu. Yg ada pun duk hafal satu ayat tu jer, lps tu duk guna kat merata2 tpt.Janji ada keuntungan pd diri sendiri. Itu pun sbb ikut ckp ketua, dan bukan kerana ikut ckp ALLAH SWT.

Ke kau rasa pemimpin yg Kaki Minum, main pompuan, main artis, mkn duit haram dll tu yg dianggap hebat???

Lu Pikirlah sendiri...

Post a Comment