dari ruyung yang pecah maka sagu bertaburan, 
dari katak yang tidak mati bila menyeberangi jalan, 
dari lembu yang mempertahankan hak namanya, 
dari meja yang ditepuk dan gelas pecah,
dari otak pemikir marhaen yang rendah IQnya, 
dari pandangan serong mata hati, 
dari racauan jiwa yang kacau,
dari kail sejengkal laut dah diduga,
dari anjing yang berjaya meruntuhkan bukit,
dari kelawar yang jaga siang,
dari pungguk yang cuba merindui mentari,
dari tikus yang berjaya membaiki labu,
dari 1Hz ke infiniti,
dan.....

-de' owner-

30 March 2009

PRK P059 Bukit Gantang - Blogger of the day

Pagi semalam mulai dari pukui 9 pagi. Service mobile phone mula pancit. Teman merasai sendiri kesukaran untuk updated blog guna handphone. Blogger of the day teman bagi kan kepada rakan ini kerana tabah dan sabar untuk update blog. Rasanya dari tempat duduknya redup sampai le panas, dia masih tidak berubah. Malahan makin tenggelam dalam dunianya sendiri. SALUTE!!!
Ingat bila dia dah selesai teman nak tanya nama pena dan nama blog dia sebab malas nak kaco dia buat kerja tapi tak sempat sebab teman dok layan insiden lain. Teman terlepas peluang itu bila teman tengok dia dah takde...

LAWAN TETAP LAWAN

TAKBIR!!!

1 comment:

peihong said...

mengikut info dari dugong_darat dia ni bukannya blogger tapi seorang wartawan bebas yang menjual artikel kepada yang media bebas.

diberitahukan semalam dia ada datang melawat stesen maya blogger network.

Post a Comment