dari ruyung yang pecah maka sagu bertaburan, 
dari katak yang tidak mati bila menyeberangi jalan, 
dari lembu yang mempertahankan hak namanya, 
dari meja yang ditepuk dan gelas pecah,
dari otak pemikir marhaen yang rendah IQnya, 
dari pandangan serong mata hati, 
dari racauan jiwa yang kacau,
dari kail sejengkal laut dah diduga,
dari anjing yang berjaya meruntuhkan bukit,
dari kelawar yang jaga siang,
dari pungguk yang cuba merindui mentari,
dari tikus yang berjaya membaiki labu,
dari 1Hz ke infiniti,
dan.....

-de' owner-

29 March 2009

PRK P059 Bukit Gantang - Calon Bebas

Kamarulmizu telah mendaftar sebagai calon bebas... teman telah mendapat sumber ini sejak beberapa minggu yang lepas... namun disebabkan mencari pengesahan teman tak publish news ini...

sedikit sahaja info yang teman tahu pasai calon bebas ini... tapi menurut informer teman tu, belaiu merupakan ayahanda dalam organisasi PEKIDA... ayahanda parit...

tujuan mencalonkan diri... beliau ingin memecahkan undi bangsa melayu...

teman cuma boleh infokan sahaja...

tiada komen yang lebih-lebih...

this is a free country...
sesiapa pun boleh mencalonkan dirinye...
selamat mengundi rakyat malaysia bukit gantang
Blogged with the Flock Browser

8 comments:

umialia said...

kata kerana bangsa melayu...dah tu napa nak pecah undi?tak faham betul jenis yg berjuang ikut kepentingan nih...siapa sponsor ?

dugong_darat said...

waulah hualam umi...
mende nih adalah konon nyer taktik...
bukan sebab aper...
supaya golongan atas pagar nih boleh switch camp pilih calon bebas...
dianggarkan lebih 15 ribu pengundi adalah atas pagar disini...

Cikgu Sejarah said...

insyaallah....yang akan pecah adalah undi amno.....insyaallah

Anonymous said...

Betul tu. Saya sokong cikgu sejarah. Takbir....

paloi bin mulau said...

rasanya pekida tu mungkin dapat undi tak lebih 200 je. tapi pilihanraya lepas pun pas menang dgn majoriti 800 je. jadi kempen perlu dimantapkan keatas pengundi atas pagar ni.

Anonymous said...

masa dalam berita ari tu si calon bebas tu kata nak perjuangkan islam ke mcm tu le lebih kurang
kita tengok muka dia pun tau dah dia tu mcm mana...
tah pape..
ok le 3 org ni kt bkt selambau dah macam kartun...
15 orang tu satu rekod...
ye la MALAYSIA BOLEHHHHHHHHHHH!

Anonymous said...

alo kekngkawn.. calon bebas tu wa kenal la ..
ukan nak kempen ke ape .. tpi dier tue jenis jujur la org dier .. ape yg dier bwak pon ukan benede laen .. pasal beriman gak kan .. kalo cite panjang kat cni pon tak gune .. nanti korang ingat aku berkempe plak.. tpi korang pikir ler sendirir pasal ape pas gan bn gaduh .. yang bebas nie relax jer .. ok

peihong said...

kalo kenai teman nak mintak tolong kalo boleh setup interview ngan dier boleh tak? kalo sudi teman boleh try tengok slot mana boleh blogger jumpa dia dan interview...

Post a Comment