dari ruyung yang pecah maka sagu bertaburan, 
dari katak yang tidak mati bila menyeberangi jalan, 
dari lembu yang mempertahankan hak namanya, 
dari meja yang ditepuk dan gelas pecah,
dari otak pemikir marhaen yang rendah IQnya, 
dari pandangan serong mata hati, 
dari racauan jiwa yang kacau,
dari kail sejengkal laut dah diduga,
dari anjing yang berjaya meruntuhkan bukit,
dari kelawar yang jaga siang,
dari pungguk yang cuba merindui mentari,
dari tikus yang berjaya membaiki labu,
dari 1Hz ke infiniti,
dan.....

-de' owner-

30 March 2009

PRK P059 Bukit Gantang - Tabik buat Unit Keselamatan Pakatan Rakyat

Ni apa hal pulak ni? Macam ku kenal gambar dacing di button jaket mu itu? Tapi dimana ya?

Penyokong Barisan Nasional yang tersesat. Dikawal rapi oleh Unit Keselamatan Pakatan Rakyat dari Penyokong Pakatan Rakyat yang nak memberi 'payola' kepada penyokong BN tersebut.

Kawalan Unit Keselamatan Pakatan Rakyat ini sehinggalah tiba ke kawat pemisah antara 2 penyokong.

Sesat ye makcik? Tak le kami jaga no... Lain kali jangan sesat lagi tau...

LAWAN TETAP LAWAN

TAKBIR!!!

5 comments:

Anonymous said...

Ketandusan isu ka?

Yang lalu itu orang ISLAM.

Kalau kapir harbi DAP si DASAR ANJING P.A.P. rasa2nya hangpa salam tak depa?

p/s: tolol punya pemikiran la lu.

peihong said...

DAP memang ada kat kawasan pakatan rakyat. so apa masalah nya? tak kan post simple macam ni pun tak paham?

teman nak tunjuk orang bn sesat di area pakatan rakyat dan unit keselamatan bagi kawalan pada orang BN tu supaya tak diganggu oleh penyokong pakatan rakyat.

ini realiti lensa kamera dan rasanya tak de siapa jadikan isu pun.

hehehehe

dugong_darat said...

no satu...
mungkin si anon terlalu cerodik buah-buahan untuk memahami maksud 'payola'...

kedua...
terlampau tinggi ilmu agama ISLAM HADHARInye hingga nak salam ng orang bukan islam pun tak boleh...

Ini adalah contoh dari lensa kami...
ader berita sampai ke teman...
bukan makcik dan pakcik BN nih jer yang sesat...
Untie dan Uncle BN pun ader...
Bantuan yang sama juga diberikan...

p/s kadang tu susah nak berhujah dengan orang yang 'paaaaaaanjang' benor akai nyer..

hehehehehehehe

peihong said...

kalo tak tahu tanya...

dugong_darat said...

tau takper...

Post a Comment