dari ruyung yang pecah maka sagu bertaburan, 
dari katak yang tidak mati bila menyeberangi jalan, 
dari lembu yang mempertahankan hak namanya, 
dari meja yang ditepuk dan gelas pecah,
dari otak pemikir marhaen yang rendah IQnya, 
dari pandangan serong mata hati, 
dari racauan jiwa yang kacau,
dari kail sejengkal laut dah diduga,
dari anjing yang berjaya meruntuhkan bukit,
dari kelawar yang jaga siang,
dari pungguk yang cuba merindui mentari,
dari tikus yang berjaya membaiki labu,
dari 1Hz ke infiniti,
dan.....

-de' owner-

17 April 2009

3 down 10 to go.... or maybe more

seperti yang telah direkatulis.
dalam skrip persembahan.
pembohongan terhadap rakyat.
yang dipikiorkan tak berapa nak cerodik nih kononnyer.
tanpa disedari oleh kita semua.
3 rakyat Malaysia telah di sepak terajang ke kemunting
dengan ini telah membuktikan
kata-kata rakan teman yang sorang nih
(nama dirahsiakan.... hehehehe)
keluar 13 masuk 13 dan mungkin lebih

sebab tu masa di simpang dulu
dia dah offer diri dia nak jalan kaki ke kemunting...
hik hik hik

6 comments:

Mamai said...

one malaysia hahahaha mmg one real one malaysia yang lain2 dah kat dalam tak pun dalam senarai ke kemunting

Anonymous said...

dah tembak bro la tu...nak prk penanti ni...jangan ternanti-nanti pulak tak timbul....senarai pendek MAHAJIB UNTUK KEMUNTING dah siap hanya nak kutip satu-satu atau bundle sekali,,,,,,,,,, hidup anja

peihong said...

deme ingat line dah clear sebab prk semua dah settle tu yang kutip sapa yang patut untuk penuhkan ruang ruang kosong....

tup tup ada lagi satu prk muncul.... poning le PM dan sepupunya... mungkin tunggu lepas penamaan calon ade le yang dilepaskan....

dugong_darat said...

hidup...

mende yang idup...ko nih anon...

teman tak mau gi kemunting...
gi taman tasek ok ler...
hehehehe

dugong_darat said...

bukan aper...

tuk cuci mater...

dugong_darat said...

lepas keluar takper...
jangan lepas ker dalam...

wak wak wak...

Post a Comment