dari ruyung yang pecah maka sagu bertaburan, 
dari katak yang tidak mati bila menyeberangi jalan, 
dari lembu yang mempertahankan hak namanya, 
dari meja yang ditepuk dan gelas pecah,
dari otak pemikir marhaen yang rendah IQnya, 
dari pandangan serong mata hati, 
dari racauan jiwa yang kacau,
dari kail sejengkal laut dah diduga,
dari anjing yang berjaya meruntuhkan bukit,
dari kelawar yang jaga siang,
dari pungguk yang cuba merindui mentari,
dari tikus yang berjaya membaiki labu,
dari 1Hz ke infiniti,
dan.....

-de' owner-

05 April 2009

Aku masih marah

ingat boleh reda kemarahan aku...

lepas posting aku yang ini...

komputer aku lak kene serangan trojen...
ader kawan2 pi buh pendrive yang kuat benor trojen nyer...
tak terlawan SnD aku...

aku lapaq...

aku nak keluaq makan jab...

oh wongge... aku merinduimu...
Blogged with the Flock Browser

11 comments:

aiman said...

Bro, cuba guna avira antivirus, pastu guna juga spyware terminator, comfirm masaalah trojen selesai, selamat mencuba.............

dugong_darat said...

boleh ajer...
sebenornyer...
takpayah pakai antivirus ng spyware remover lagi bagus...

sebab nyer... bila trojan attack dia kaco system file... SnD ng AVG aku berkerja tapi kuat benor...
ditelan sekali system file... tu yang hampeh tu...

kene gi berguru ng peihong lagi la jawabnyer...
pc dia maner ader antivirus ng spyware remover...

sempoi tak....???

peihong said...

hahahahaha

antivirus tu sendiri adalah virus.... hehehehe

tapi aiman cakap tu betoi; memang la ni avira makin mencanak canak naik tahap terernya.

dugong_darat said...

yer ker...

teman tgk bebudak nih pakai, pc jadi lembab ler pulak...

9w2AYG @ kembang said...

xdear abg anaz..
kembang pakai elok jer...
pakai AVG cam hampeh..
ader sekali tu 2 bln x leh nk update file.
hampeh....

peihong said...

Dari kenyataan akhbar dari Presiden Persatuan Virus, Trojan, Malware dan Spyware Komputer Sedunia atau nama singkatannya PVTMSKS iaitu Encik Conflicker mengatakan bahawa setiap ahli persatuan mereka adalah dilarang menganggu komputer yang menggunakan antivirus AVIRA. Ini disebabkan antivirus AVIRA yang telah tamat ilmu membunuh ahli ahli persatuan kami setelah mendapat tali pinggang pelangi dalam seni peperangan Art of War karya oleh SunTzu.

hehehehehehehe masalah avira ni jangan pakai ynag outdated version. kena updated version dia. kalo tak memang le lembab. lagi satu jangan le activate macam macam protection kalo tak pakai.

aiman said...

saya dah guna berbagai antivirus, avg, norton dan juga dua tiga spy remover, letih juga nak format pc selalu, tu yang cuba avira, avira ni dia tak detect spyware, pasal free, tu yang masuk spyware terminator, alhamdulillah, ok, nak ke pentas ceramah, diri tak izinkan, asma, pasal tu depan pc jer, tahniah buat semua bloger pakatan, wa slut `U` all..............

peihong said...

sama le ngan teman pun. macam macam dah guna dulu. dari yang buat pc laju sampai le yang jenih buat pc lembab...

la ni no more antivirus

spyware? yang datang sekali dengan yahoo toolbar.

yang best nya dan 4-5 tahun tak guna antivirus kurang pulak jumpa virus dalam pc. spyware tu kire standard le. kalo tak nak spyware jangan guna internet...

dugong_darat said...

wokey...

avira will be try soon..

teman kene guna antivirus sebab banyak terima bahan dari luar...
pendrive, memory card blah blah blah...

so kene ader protection...
mujur teman nih jenih tak rete safe kerja dalam C:/ tu yang buat dek jer format...

cuma consume my time la..

ader sikit berita hot..

nnt teman update...

peihong said...

ko pasang le go back ke...

tak pu buat ghost je...

Neo Media said...

teman guna Avast antivirus kat pc..takat ni ok le..ringan pun ringan.. tp lepas guna Mac nih, tka riso dah pasal virus..kekeke.. selamt bertugas bro!

Post a Comment