dari ruyung yang pecah maka sagu bertaburan, 
dari katak yang tidak mati bila menyeberangi jalan, 
dari lembu yang mempertahankan hak namanya, 
dari meja yang ditepuk dan gelas pecah,
dari otak pemikir marhaen yang rendah IQnya, 
dari pandangan serong mata hati, 
dari racauan jiwa yang kacau,
dari kail sejengkal laut dah diduga,
dari anjing yang berjaya meruntuhkan bukit,
dari kelawar yang jaga siang,
dari pungguk yang cuba merindui mentari,
dari tikus yang berjaya membaiki labu,
dari 1Hz ke infiniti,
dan.....

-de' owner-

29 April 2009

bila orang lain lebih mengerti

teman sebetuinye nak menunduk muka, merendahkan diri kepada sahabat teman nih... dah la beliau nih bukan sesama bangsa dengan teman, berlainan agama lak tu, dan dah tentu beliau bukan ahli PAS sebab beliau bukan muslim, tetapi pada kaca mata beliau, kita patut menghargai satu badan yang dah tak berapa dilihat kerojer deme nih oleh sahabat lain...

harap-harap boleh mengambil iktibar...

p/s maafkan teman kalau post nih bakal tak senangi oleh rakan-rakan teman nanti. teman cuma nak peringatkan jer... tak senyum takper dan tak kisah, tapi kalau sakit boleh dijadikan alasan untuk "cakap" dengan orang sesuka hati, mungkin siapa pun akan rasa tak puas hati... dan kene juga terima pendapat orang lain... this court is not your own courtyard... it's the real people court... it's MALAYSIAN COURT.

6 comments:

soklan said...

dasar !@#$%^ tul mangkuk tu..mmglah kadang-kala org kapir ni lg sanjung kebaikan berbanding org islam yg langsung xberadap

dugong_darat said...

bro soklan

boleh tak jangan guna term orang kapir...
tak sedap benor dengor nyer...
dan kalau boleh...
hormati kawan-2 kita...
tak patut rasanyer panggei dia mangkuk...

kalau pangge najib mangkuk kira boleh diterima akai lagi....
hehehehehehe

shamsuleffendey said...

thanks bro, tulon promote aku nye blog.

akhirnya tektik aku nk naikkan hit blog aku menjadi.

yes yes yesssss... muahahaha...

dugong_darat said...

klepet tui mike nih...

joe pengkalan nak balik ujung minggu nih...
ader brani ker gi mengeteh???

fendi said...

wokkeh... wa musti berani beb...

yang x berani nk jumpa nizar jek.

kang diorang kata nk ampu nizar lak.

keh keh keh...

ape-ape hal lu contact wa bro. no mtk sama cenangau k

joepengkalan said...

dugong...
jumaat ni pukui berapa mau jumpe jamri kat ehsan???hehehhehe

Post a Comment