dari ruyung yang pecah maka sagu bertaburan, 
dari katak yang tidak mati bila menyeberangi jalan, 
dari lembu yang mempertahankan hak namanya, 
dari meja yang ditepuk dan gelas pecah,
dari otak pemikir marhaen yang rendah IQnya, 
dari pandangan serong mata hati, 
dari racauan jiwa yang kacau,
dari kail sejengkal laut dah diduga,
dari anjing yang berjaya meruntuhkan bukit,
dari kelawar yang jaga siang,
dari pungguk yang cuba merindui mentari,
dari tikus yang berjaya membaiki labu,
dari 1Hz ke infiniti,
dan.....

-de' owner-

18 April 2009

elok untuk dibaca

dalam duk browsing-2 blog rakan-rakan seperjuangan, teman terjumpa posting yang bersangkut paut dengan aper yang teman tulih kat sini... oleh yang demikian kita akan dapat lebih info tentang peng'kencing'an rakyat yang sedang berleluasa sekarang nih... baca disini...

2 comments:

tonka said...

salam. nak tanya sikit..restoran ehsan ni bukan ada kat subang jaya dekat taipan ke. lagi satu ada kat seksyen 20 shah alam. kalo tak silap la. tak pun dekat summit usj. lama dah tinggal kl. komen sikit

dugong_darat said...

muahahahaha...

restoran ehsan di ipoh ini adalah salah satu daripada 8 cawangannya seluruh malaysia.

kalau mike ader jumpa kat area kl jangan la heran... dan yang paling bestnyer...salah satu cawangan mereka ada di genting tu...

Post a Comment