dari ruyung yang pecah maka sagu bertaburan, 
dari katak yang tidak mati bila menyeberangi jalan, 
dari lembu yang mempertahankan hak namanya, 
dari meja yang ditepuk dan gelas pecah,
dari otak pemikir marhaen yang rendah IQnya, 
dari pandangan serong mata hati, 
dari racauan jiwa yang kacau,
dari kail sejengkal laut dah diduga,
dari anjing yang berjaya meruntuhkan bukit,
dari kelawar yang jaga siang,
dari pungguk yang cuba merindui mentari,
dari tikus yang berjaya membaiki labu,
dari 1Hz ke infiniti,
dan.....

-de' owner-

04 April 2009

Hari Marah Aku $$)(&*^%#$@%&(&^

Hari ini adalah hari marah aku. Tahap marah aku nih, kalau tahap hilang akai, dah masuk penjara sebab belasah orang atau sebab amuk. siap ader yang mungkin hilang nyawa aku belasah...

rileks......

hus gava...

hehehehehehe

pagi tadi aku kene gi ambik banner kt RnR Bukit Gantang, mujur Ciberboron tunjuk jalan shortcut, kalau tak bercinta la aku kuar highway patah balik ikut kuale...

mlm tu aku tak tiduq sebab takut terbabas tiduq dan tak dapat ambik banner tu... aku pulun la edit video. aku dikabokan oleh Boss drebar tu, lori kene sampai penang dalam kui 9.00 tepat..
so aku tak bleh bagi lori tu tunggu.

aku call drebar tu dalam kui tiga pg, dia kabo dia baru sampai kl.dia akan tepon aku bila sampai tol jelapang. so tengok jam, kene standby kalau tak gerenti aku tak gi ambik banner tu. dalam kui 7.30 aku ajak ciberboron pegi sekali...
tunggu punya tunggu, drebar lori tu tak call. sabitpun dah kui 8.30 pg drebar lori tu tak call aku. aku call, dia kabo kat aku dia ader kat tapah... mak aih... lagi sejam nak tunggu... pasai apa tak kabo awai-2... lori dia tadi rosak... tak pasai-2 aku kene tunggu kat RnR tu. mujur ader surau boleh landing kejab... (masa bwk kete gi RnR tu aku dah rasa goyang sebab ngantuk sangat)

selesai jer bab ambik banner, dalam kui 10pg aku sampai stesyen maya 1. aku tengok di TopengPerak dah bukak tv,tgk jadiker si Najib angkat sumpah... so tepat 10.11pg si Najib nih sah menjadi PM Malaysia yang keenam... Hampeh betui...

Aku marah betui ng Pak Lah... sembang ala-ala macam best... janji takkan benar kan Najib jadi PM... tapi janji tinggal janji.. (mujur dia bukan janji ng aku... kalau tak dah kene pelempang dah)... tapi salam masa yang sama aku tak boleh nafikan pelantikan najib... sebab orang ramai kuat menyatakan teori RAHMAN, N tu adalah Najib... tetiba disebalik itu, ini adalah penguasaan terakhir Umno dalam kerajaan... dalam erti kata lain, bila tiba masa untuk membentuk kerajaan seterusnya semasa PRU yang akan datang, tidak akan ader lagi Umno memerintah negara...atau bahasa mudahnya lepas nih tiada lagi presiden Umno yang baru jadi PM... cukup sampai N atau Najis ooops Najib...

Abis citer marah aku, pasai pelantikan Najib nih... aku dengan lafaz ......(doa tidur) terus tidur... rupernyer aku nih letih benor... aku tidur dalam kui 11 pg dan sesedar hari dah kui 5 petang...
mak aih... tak sedar aper-aper.mimpi pun takder...aku bila takder mimpi masa tidur, maksudnya aku betui-betui letih...

aku ingat marah aku dah surut... sebab bila mai waktu maghrib, kami bloggers semua dinner dengan Calon PRK P059, Dato Seri Nizar kat Kanji Arab... (Kedai tepi jalan jer wei)... lega sikit marah bila dapat tengok wajah Dato Seri nih... calm and gentleman....(mengingatkan aku pada gelaran yang peihong bagi kat dato seri - gentleman from the east)...

satu bab marah aku nih yang tak boleh aku sebut kat sini... nanti aku habaq kat hangpa...
tut tut tut....

dah la hangat hati aku tak surut lagi mai la insiden nih... rasa macam nak gi parang kan pala deme nih... tapi aku nih masih berakai... aku tak da la bwk parang, aku bwk kamera jer... pelik dan ajaib... yang buat pasai orang deme... geng-2 sini dah pegi buat report... last-last tentera semut merah ready kat lokasi seolah kami yang nak timbulkan masalah... p***t*au betui deme nih...ba**a tahap a***ng li*r betui... membuatkan aku bertambah benci dengan BN...

so lepas nih kalau ader lagi lima atau seduit kat Umno dan BN... anda wajib tinggaikan deme (pinjam ayat Dato Seri Nizar)...

Aku nak tiduq...

Bye.
Blogged with the Flock Browser

No comments:

Post a Comment