dari ruyung yang pecah maka sagu bertaburan, 
dari katak yang tidak mati bila menyeberangi jalan, 
dari lembu yang mempertahankan hak namanya, 
dari meja yang ditepuk dan gelas pecah,
dari otak pemikir marhaen yang rendah IQnya, 
dari pandangan serong mata hati, 
dari racauan jiwa yang kacau,
dari kail sejengkal laut dah diduga,
dari anjing yang berjaya meruntuhkan bukit,
dari kelawar yang jaga siang,
dari pungguk yang cuba merindui mentari,
dari tikus yang berjaya membaiki labu,
dari 1Hz ke infiniti,
dan.....

-de' owner-

05 April 2009

PRK P059 - Bukit Gantang - Berita Gempak

Jika kome baca news disini, kome akan dapat lihat yang badan ini berkecuali... dengan niat mahu menegakkan Islam daripada disalahgunakan oleh orang bukan islam...

itu cerita dalam beritanyer... berita ini benar dah sahih...

tetapi disebalik news dan juga laporan polis yang dibuat oleh presiden Badan Bertindak Perpaduan Melayu, En Osman Abu Bakar ada cerita yang lagi hot...

Aku dikhabarkan terus ke lubang telinga aku daripada tut tut tut...(kang aku sebut hangpa gi balun dia)... setelah dikuis-kuis dan dikorek-korek, rupernyer laporan ini dibuat................................................

Camni ceritanya...

masa *deme berbual dengan Setiausaha TERHORMAT Badan Bertindak Perpaduan Melayu di balai Polis tersebut, dia di jek-jek pasai undi di bukit gantang...

dia bagitau yang report ini arahan daripada Zahid sendiri... tapi *deme nih tak pueh hati (*deme adalah informer). Korek lagi... makin terbelohong la lubangnyer... Rupernyer ini adalah arahan daripada Najib, PM Malaysia yang Ke-6. dan dalam masa yang sama Najib dah suruh Mufti.... (yang nih aku lost focus samada Perak atau Malaysia terus) untuk buat statement di Berita Malam ini juga...

kalau Statement tu dan kuar kome mesti dapat tangkap aper yang aku cakap nih....

News ini betui-betui keluar dari mulut setiausaha tersebut...
Jangan terkejut...

Rancangan Jahat ini memang telah dirancang...

Aku malu la bila orang MELAYU kita nih tak rete basa... Si Nga nih cuba sedaya upaya belajo nak ucap dan lafazkan ayat al-Quran, ader pulak larangan baru yang akan keluar nanti iaitu melarang menggunakan ayat al-Quran dan ceramah politik... aper hal???

Patutnyer bila dia salah sebut, kita jumpa dan ajor dia ucap cara yang betui.... ader lak makhluk bangang nih gi report polis...Tak ISLAMIK langsung.

INILAH ISLAM HADHARI...

khak phuih.....

Blogged with the Flock Browser

11 comments:

Anonymous said...

Ya Allah menangkan pakatan rakyat dalam 3 pilihannraya kecil pada 7 april nanti. hancurkan pemimpin yang zalim

IbnAbdHalim said...

Puak UMNO ni tak berapa berani nak guna ayat Quran sebab selalunya yang ditempelak oleh Quran UMNOlah yang kena. Mereka juga takut orang lain, tambah-tambah lagi yang bukan Islam, pula faham Quran maka UMNO akan makin tak relevan. Jadi dari itu jangan biarkan sesiapapun guna ayat Al-Quran. Semakin jahil rakyat terhadap Al-QUran semakin baik buat UMNO.

abgBro said...

puak2 umno le ni mmg dah tak karuan..giler mmg giler..abih dgn tok peti sekali giler, doh tak reti mmikir ke?? terbalik semer cam org buh stokin ataih pale..

peihong said...

rasanya si nga dah lama dok cakap arab bila start berucap. mengapa sekarang baru nak kecoh? mengapa tidak 11 bulan yang lalu...?

Anonymous said...

kat mana aku nak cari susulan 'counter attack' dari PR berkenaan isu sidang pertama DUN perak?

http://www.youtube.com/watch?v=JQdib-ZyONs

???

dugong_darat said...

ok anon... 12.55 am

nnt teman minta ciberboron tolon jawab...
sebab dia lebih expert dalam pelembangaan PAS...

tapi gambaran kasar dia kater memang PAS takder menyatakan hendak membuat negara islam...

tetapi mahu mentadbir Malaysia secara pentadbiran Islam..
Sebab Malaysia dah memang negara Islam..
cuma pentadbiran nyer masih Sekular...

peihong said...

kesahihan video juga boleh dipertikaikan kerana

1. ada gangguan pada bunyi. bunyi tepuk terpotong untuk masuk suara Zambry

2. tiada gambo nizar masa dia bagi statement sendangkan dalam dewan sesiapa yang bercakap akan ditunjukkan oleh video secara otomatik...

ini pandangan teman sebagai orang yang pernah involve dalam urusan audio video ni

sebenarnya isu ni dah dibalas oleh salah seorang blogger tapi teman lupa blog mana satu...

bila dah dapat nantu teman paste url nya...

terima kasih kerana mai de' anje online

Anonymous said...

Sebarkan kpd org2 Melayu di Bukit Gantang!

34:28 "Dan tiadalah Kami mengutusmu (wahai Muhammad) melainkan untuk UMAT MANUSIA SELURUHNYA"

21:107 "Dan tiadalah Kami mengutuskan engkau (wahai Muhammad), melainkan untuk menjadi rahmat bagi SEKALIAN ALAM."

Sahih Bukhari Vol 1 Hadis 331: Muhammad saw adalah Nabi untuk SEMUA MANUSIA

2:185 "Bulan Ramadan yang padanya diturunkan Al-Quran, menjadi petunjuk bagi SEKALIAN MANUSIA..."

14:52 "(Al-Quran) ini disampaikan kepada MANUSIA supaya mereka diberi ingat dan diberi nasihat dengannya; dan supaya mereka mengetahui (dengan hujjah-hujjah yang tersebut di dalamnya) bahawa sesungguhnya Allah ialah Tuhan Yang Maha Esa; dan supaya orang-orang yang mempunyai fikiran, beringat dan insaf."

25:1 "...Tuhan yang menurunkan Furqan kepada hambaNya, untuk menjadi peringatan dan amaran bagi SELURUH PENDUDUK ALAM"

2:272 "Tidaklah engkau diwajibkan (wahai Muhammad) menjadikan mereka mendapat petunjuk (kewajipanmu hanya menyampaikan petunjuk), akan tetapi Allah jualah yang memberi petunjuk kepada sesiapa yang dikehendakiNya"

88:21-22 "Oleh itu berikanlah sahaja peringatan (dan janganlah berdukacita jika ada yang menolaknya), kerana sesungguhnya engkau hanyalah seorang Rasul pemberi ingatan; Bukanlah engkau seorang yang berkuasa memaksa mereka (untuk menerima Islam)"

10:99 "Dan jika Tuhanmu menghendaki nescaya berimanlah sekalian manusia yang ada di bumi. Maka patutkah engkau (Muhammad) pula hendak memaksa manusia supaya mereka menjadi orang-orang yang beriman?"

Kesimpulan:

Nabi Muhammad saw adalah nabi untuk semua manusia. Begitu juga dengan Quran. Quran itu diturunkan kpd sekalian manusia. Maka sebagai umat Islam, kita sepatutnya berkongsi isi kandungan Quran dgn non Muslim. Malah kita patut menghadiahkan naskhah Quran kpd mereka. Dan sebaik2nya kita guide mereka utk memahami isi kandungan Quran tersebut.

Dengan cara ini, kita bukan sahaja dapat berdakwah dgn membawa kpd bukti bahawa Allah itu ialah Tuhan Yang Maha Esa, tapi kita juga boleh perbaiki diri kita sendiri.

Tetapi, kita perlu beringat, bahawa tugas kita hanyalah SHARE Islam, dan bukannya memaksa atau menyuruh sesiapapun untuk memeluk Islam. Oleh itu kita sampaikan message Islam yg ada dalam Quran itu tanpa ragu2. Ambil kesempatan untuk berdakwah & dalam masa yg sama perbaiki iman kita sendiri.

vow-cuxzs

Baginda Reformasi said...

video tu copy-paste-cetaakrompak..

to:PR people..
stakat baca quran PUTRI tau baca

linknye:
http://bagindareformasi.blogspot.com/2009/04/penghormatan-yang-di-beri-penghinaan.html

Anonymous said...

Compare that to the Tun Mahathir event.
Just look at the photos? Click here - http://www.malaysiakini.com/news/101746.

Political party event or government event?

If government event, can talk and bash opposing party coalition?
Kalu itu ‘bukan haram’ then those in power in the 4 PR states can do the same?

Mahathir setting wrong precedence - as usual?

What a role model for the future generations!!!
And yet, going onto the world stage and talking about Bush, Blair, Brown etc as people who misuse power!!!!

Difficult to comprehend.
In one instance - he preaches and in another he breaches what he preaches.

Time to really retire and ride your horses Tun.

peihong said...

what are the difference betwenn party event and government event?

So let he do what he want. after all it for the good sake of Pakatan Rakyat. People angry with najib scandalious now the anger double up with his sin for what he has done once upon a time...

sorry for my poor english.

Post a Comment