dari ruyung yang pecah maka sagu bertaburan, 
dari katak yang tidak mati bila menyeberangi jalan, 
dari lembu yang mempertahankan hak namanya, 
dari meja yang ditepuk dan gelas pecah,
dari otak pemikir marhaen yang rendah IQnya, 
dari pandangan serong mata hati, 
dari racauan jiwa yang kacau,
dari kail sejengkal laut dah diduga,
dari anjing yang berjaya meruntuhkan bukit,
dari kelawar yang jaga siang,
dari pungguk yang cuba merindui mentari,
dari tikus yang berjaya membaiki labu,
dari 1Hz ke infiniti,
dan.....

-de' owner-

02 April 2009

PRK P059 - Bukit Gantang - Ceramah HOT



dua tiga hari yang lepas, wak banjar tepon topeng_perak
dia kabo kat area simpang ader konsert dangdut
teringin teman nak pegi tapi kerojer banyak lagi tak settle...

rupernye bukan setakat konsert ader ceramah BN untuk meraih undi
si topeng takder la pegi sebab dia pun sibuk upload gambo

tup tup hari nih sahabat kami yang paling hensem
post gambar siap ng interview bersama Zahid Hamidi
Menteri di Jabatan Perdana Menteri
Hal Ehwal Agama Islam...

Best Betui....................

p/s depa ingat orang cina semua macam tu kut

5 comments:

peihong said...

masa teman belajo ngan seorang otai (dah arwah - alfatihah)berkenaan event management, dia bagitau elakkan guna jata nmegara sebagai backdrop sebab jika event kita tu tak eluk maka imej negara terpalit sama. kalo nak guna juga make sure senonoh sikit event yang dianjurkan...

dugong_darat said...

rasa nyer macam kenai jer arwah tu...

Al-Fatihah........

makna kata nyer,pembawakkan jata negara dengan event sedemikian ruper merupakan, disgrace our own nation...

hmmmm...

peihong said...

untuk event kat atas bukan setakat jata negara saja... bangsa yang dikatakan ini le budaya deme... tak terase ke? belum amik kira menteri yang jaga hal ehwal islam... aiyakkkkk

dugong_darat said...

ini la sebetuinyer fahaman orang deme nih...
katernyer membela nasib bangsa lain...
tapi nih dah masuk kategori menghina wo...

Orang Penang said...

he...he....bn daa tak ada topik nak memenangkan hati rakyat! biar pi.....

Post a Comment