dari ruyung yang pecah maka sagu bertaburan, 
dari katak yang tidak mati bila menyeberangi jalan, 
dari lembu yang mempertahankan hak namanya, 
dari meja yang ditepuk dan gelas pecah,
dari otak pemikir marhaen yang rendah IQnya, 
dari pandangan serong mata hati, 
dari racauan jiwa yang kacau,
dari kail sejengkal laut dah diduga,
dari anjing yang berjaya meruntuhkan bukit,
dari kelawar yang jaga siang,
dari pungguk yang cuba merindui mentari,
dari tikus yang berjaya membaiki labu,
dari 1Hz ke infiniti,
dan.....

-de' owner-

02 April 2009

PRK P059 - Bukit Gantang - Lagi Hot

hampehnyer anon nih... tinggai komen kat sini... terpaksa teman buat posting...

Anonymous said...

Hampir 10 tahun berkhidmat sebagai Setiausaha Majlis Perbandaran Manjung.

Perasuah Tegar

* Sepanjang Ismail Saffian menjawat jawatan Setiausaha MPM, 5 kali Majlis Perbandaran Manjung disiasat oleh Badan Pencegah Rasuah (BPR) kerana Tender MPM hanya diberikan kepada rakan-rakan terdekat.

* Hotel Crystal Sitiawan adalah diantara premis perniagaan yang mempunyai tunggakan hutang Cukai Taksiran berjumlah puluhan ribu tetapi tiada tindakan diambil oleh Majlis Perbandaran Manjung semasa Ismail Saffian menjadi Setiausaha MPM.

* Ketika Ismail Saffian Menjadi Setiausaha MPM, puluhan Kilang/Premis Industri di kawasan MPM beroperasi tanpa lesen tetapi tiada tindakan diambil oleh MPM.

"Sexual Harrasment" (Gangguan Seksual)

* Beberapa kakitangan wanita MPM seringkali diajak untuk tidur bersama termasuk seorang yang hanya mahu dikenali sebagai Puan "R".

* Seseorang itu memerlukan sekeping Ijazah untuk layak memegang jawatan Pegawai Pentadbiran MPM tetapi hanya Ismail Saffian sahaja yang tahu bagaimana Puan "H" yang hanya berkelulusan SPM sahaja layak memegang jawatan tersebut.

* Anugerah Pekerja Cemerlang seringkali dinobatkan kepada Setiausaha Khas beliau Puan "A" yang seringkali dikaitkan sebagai mempunyai hubungan "sulit" dengan beliau.

* Ismail Saffian seringkali ke Sempadan Thailand untuk mencari "sesuatu". boleh semak rekod keluar masuk di Pasportnya untuk pengesahan (kecualilah beliau keluar masuk melalui jalan yang tak sah).

Salahguna Kuasa

* Seringkali ditegur dan beberapa kali menerima Surat Peringatan dari Yang Dipertua MPM kerana menggunakan kenderaan MPM untuk parti (UMNO).

* Pernah disiasat Badan Pencegah Rasuah kerana Kediaman Rasmi MPM di Sitiawan yang didiami Ismail diubah suai sehingga melibatkan kos yang mencecah hampir Setengah Juta Ringgit Malaysia dan akhirnya beliau berpindah ke rumah sewa di Taman Venice Of Perak, Seri Manjung.

Kesejahteraan Rakyat Perak, Insya-Allah dalam masa tedekat ini, kami Rakyat Perak pendukung kebenaran akan membongkarkan lebih banyak lagi kisah Ismail Saffian dalam Siri Ke-2..!

ok ini komen teman......

masa memula nama ismail saffian nih kuar, ramai cakap susah nih... mamat nih clean... bab personal susah nak attack... tup tup ader lak hamba allah nih tinggai kan kome memberangsangkan... teman balik ke ipoh smlm ingat nak cari story orang kat ipoh... rupernyer kat sini lagi hot... memacam dah kuar...

bab rasuah nih, teman dah malas nak komen. sebab itu adalah mainan deme sejak dari dulu...

sexual harassment... nih yang paling aku menyampah... setelah teman selidik, fakta komenter nih benar. salah sorang rakan teman di ipoh kenai dengan Puan R... nih dan memang dia kater ismail nih beberapa kali dah ajak ber'toink'... teman pinjam ayat mr patrick teoh.... NIAMAH ka hai... teman orang-2 macam nih la patut disula macam cerita "mentera semerah padi"...

salah guna kuasa... haiyo...tolak YDP majlis perbandaran taiping... (teman respek YDP) hampir semua baik YDP, baik setiausaha, baik bendahari... kira semua top top position kat majlis perbandaran nih semua salah guna kuasa... susah nak jumpa yang ok... kalau SPRM baca blog nih... bleh tolon siasat status pemilih rumah sebelah bekas ketua kampung seri ampang ipoh... arwah ayah teman kabo dia nih adalah pengawai yang luluskan bab-bab CF rumah nih atau ader kene mengena dengan luluskan kontrak la... sebab tengok umah dia mercedes ader. bmw ader.. kira dekat 3 4 biji la kete dia... kalau kater duit bini dia maybe la kut... sebab bini dia pensyarah politeknik ungku omar... umah usah cakap la... kalau ketua kampung... kalau pikior logik akal la... macam mustahil jer dengan post dia boleh mewah sampai camtu...

kalu kome tak caya... kome pegi cari dewan orang ramai yang mike tyson datang dulu... ala yang ustaz shuib dikatakan kunci dewan tu... kome tengok umah maner yang paling mewah... ader lebih dari 3 kereta... yang umah dia la...

bab bekas ketua kampung nih.... dewan tu punya la daif nyer... dia hari-hari lalu kat situ... takder take action pun... takder la dia usaha nak naik taraf dewan tu... last-last nak harap orang kemas yang nak upgrade...

so kesimpulan daripada cerita merepek teman nih... (type dengan mata yang pedih nak tiduq nih)... tolak lah kebatilan... tegakkan hak...

WE ARE ALL MALAYSIAN...

2 comments:

akira8047 said...

UMNO LAKNATULLAH - Kebenaran yang diselindung

tuan-komrad said...

sebaik-baiknya janganlah kita mendedahkan keaiban orang lain walaupun realitinya perkara itu terjadi..harap semua dapat bermuhasabah diri...tapi kalau pemimpin yang bakal kita pilih memang ada rekod buruk,adakah kita masih nak undi pemimpin berkenaan..tepuk dada,tanya selera....

harap penulis dapat contact sumber tersebut (ano),jangan main serkap jarang....

Post a Comment