dari ruyung yang pecah maka sagu bertaburan, 
dari katak yang tidak mati bila menyeberangi jalan, 
dari lembu yang mempertahankan hak namanya, 
dari meja yang ditepuk dan gelas pecah,
dari otak pemikir marhaen yang rendah IQnya, 
dari pandangan serong mata hati, 
dari racauan jiwa yang kacau,
dari kail sejengkal laut dah diduga,
dari anjing yang berjaya meruntuhkan bukit,
dari kelawar yang jaga siang,
dari pungguk yang cuba merindui mentari,
dari tikus yang berjaya membaiki labu,
dari 1Hz ke infiniti,
dan.....

-de' owner-

08 April 2009

Terima kasih - Part2

Hari boleh dikatakan hari yang agak lembab bagi teman dan juga beberapa kawan-2 yang lain. Mungkin disebabkan mood keletihan masih berleluasa dalam diri masing-masing... Letih wo... cuma yang teman tgk tak reti lagi letih di Topeng_Perak... ader je lagi post dia nak buat... hehehehe...

Ingin saya sambung rakaman ucapan terima kasih saya kepada Rakyat Bukit Gantang. Sememangnya rakyat sebenarnya telah menunjukkan kesedaran mereka.

Ucapan jutaan terima kasih juga kepada Petugas Parti terutama daripada Parti PAS yang ada sedikit sebanyak membantu kami di bloggersnetwork@perak walaupun pada saat-2 terakhir sahaja... terutama sahabat teman K*** (beliau mahu dirinya di discreetkan) atas penerimaan pandangan kami untuk dimajukan kepada seluruh jentera piliharaya PRK P059 - Bukit Gantang ini... mungkin kalau tak disebabkan pertemuan tak disengaja kami pada suatu malam itu, perubahan stategi peperangan yang difikirkan sebelum ini mungkin tak dapat diterjemahkan kepada pihak yang berkenaan. walaupun bunyinya pedih, pada saat-2 malam terakhir, pihak berkenaan hampir ketandusan idea untuk mengatasi masalah. Syukur atas pertemuan itu Ya Allah dapat kami menghidupkan kembali perjuangan yang hampir malap itu... Tak lupa juga kepada jentera pilihanraya daripada parti PKR yang turut sama berjuang habis-habisan bersama kita semua untuk memastikan kemenangan ini dikekalkan untuk rakyat. walaupun ade beberapa setback yang tidak memuaskan hati sesetengah pihak tetapi perkara itu dapat diatasi pada saat-2 terakhir itu... suka juga saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih saya kepada jentera daripada parti DAP. walaupun pada pandangan mata ramai pihak, mereka seolah-olah tidak kelihatan merata tempat, namun kehadiran mereka dapat saya rasakan... kekadang tu kita boleh berjuang lebih kuat tanpa perlu ada mata yang melihat... Em koi sai...

Pada perenggan ini ucapan terima kasih saya tuju kan kepada semua komuniti maya yang dapat saya kenali. Rakan-rakan Barisan Rakyat Bloggers - Uncle Bernard, Gus, Anand, Arifabdull, crew-2 MalaysiaToday, Dr Zul, Haris and the geng dan ramai lagi (thanks for the KFC meals)...I SALUTE YOU ALL... turut serta crew-2 MalaysiaKini Jimadi, Rahmah, Kamal and others, Bro Ishak, Bro Abror, Bro Black, Pinkturtle, Zunar and the geng, Lantaran Jiwa and the geng, My dearest friends Kuda_Laut, Bro Sham from Grik, Ajijoi, My Big Bro Peihong yang tolong dari jauh tu...hehehe (next exam will be there...i hope so) dan semua bloggers Pro - Pakatan Rakyat yang turut sama membantu samada secara langsung atau tidak. Tak lupa juga kepada Bro Pyan Habib yang bersungguh untuk datang bersama-sama kami, memberikan moral support yang amat-amat kami hargai... tak lupa juga kepada Bro Kulup Sakah... I have a very2 nice discussion last night. send my regard to your family especially to AnNur the birthday girls and Annisa. THANK YOU FOR YOUR SUPPORTS... hope to see all again...

Crew-2 the Superb-5, MatSamanKati, Ciberboron , Topeng_Perak, Sya_Reformis... eh pasai tak cukup satu... oh luper ngan teman sekali la tu... akhirnya perjuangan kita berbalas dengan kemenangan ini... Namun perjuangan kita belum selesai lagi... harap persahabatan dan kerjasama ini akan berterusan sampai bila-bila...

Juga jutaan terima kasih teman kepada Wak Albanjari... teman nak minta maaf andai teman terkasor basa semalam... everybody are under-pressure... teman susun sepuluh jari mintak ampun.... Terima kasih sebab to be there when we needed help and your continuos supports dari luar tu...

To my dearest Kak Ummi... hehehehehehehehe... caya la kak... teman salute akak sebab perjuangan akak teman anggap luar biasa... tak ramai suri rumah mampu berbuat seperti akak... TABIK SPRING...

next my dearest Bro Manjung Mari... bro jangan marah teman yer... saya minta maaf sesangat kalau ader mengguris hati bro semlm... keadaan semalam memang tegang... semua orang tertekan... scoreboard tu memang hampeh... sorry yer bro...

To bro cenangau... hehehe... nanti kita pi makan mee udang skali... depa nun memang nak kene pelempang... nanti kita pi pelempang sesama...

Kepada pemimpin parti yang banyak membantu kami, Ustaz Zul, Haji Ismail, Cikgu Rahim, Dr Khairuddin, Amran dan ramai lagi, teman ucapkan terima kasih atas sokongan anda semua...

Kepada sesiapa yang turut serta membantu kami disini yang mungkin teman sebut nama, teman terjemahan perasan teman dengan ayat TERIMA KASIH...

akhirnya....... kepada seluruh rakyat Malaysiayang tak putus-putus menyokong kami BloggersNetwork@Perak dan PAKATAN RAKYAT. Terima kasih atas sumbangan anda dan sokongan anda kepada kami... Doakan kejayaan kami demi mengembalikan hak rakyat yang dicemari ini... Laungkan kepada seluruh ahli keluarga anda, seluruh warga kerja anda, sahabat-handai, teman-2, anak murid, forumer2 anda, email listing anda, yahoogroup anda, google group anda, jiran-jiran anda, khariah-2 anda, rakan minum teh anda, orang kampung anda supaya sama membangun demi memartabatkan Malaysia untuk RAKYAT MALAYSIA...

Suka teman ulang petikan kata yang teman oleh daripada kempen Barack Obama...

there is no Malay Malaysian, there is no Chinese Malaysian, There is no India Malaysian... We all Malaysian...

HIDUP RAKYAT

HIDUP RAKYAT

HIDUP RAKYAT.........!!!!!!!!!!!

8 comments:

Mamai said...

dari rakyaat untuk rakyaat terima kasih semuanya
yang menang terus kerja keras...

mem-Besar said...

Tahniah!! tahniah!! tak perlu dah cakap apa .. syukur kepada ALlah yang telah memakbulkan doa dan harapan semua. Terima kasih kepada semua yg berusaha ...

manjungmari said...

Aku OK.. No Problem... tetapi aku panik sekejap.. pasai hang set kamera aku.. lepas tu tak set balik.. dah lah aku ni kelabu asap lagi.. ceritanya miss aku nak snap gambar YB salehudin...tapi tak apa,, buat aku satu pelajaran, apa yang aku kesalkankan... aku tak dapat nak full support kat hangpa semua...sorry my brother..

dugong_darat said...

Alamak... yer ker bro...

Aisay... kesilapan besor teman tu...
Takper nnt kita lepak lama sikit belajo camne nak set camera tu ng pojie... teman dalam proses belajo...beli tak tau biler lagi...

hehehehehehe

pasai full report tu...

takpe la bro...
aper yang bro wat semalam tu pun dah cukup bermakner bagi semua readers...

deme pun dah malam nih baru boleh detailkan..
lembat betui buat keje...

~♥ UmmiAnni ♥~ said...

sob..sob...sedih pulak baca ucapan mike anje oii..meleleh ayor lior akak...apa2 pun..akak bangga dengan team kita...baik yg nampak maupun yg tak nampak..setiap sumbangan anda walaupun sebezar zarah ataupun yang paling halus(apa ke bendenya yg paling halus ekk?) akan dibalas juga..hasilnya kemenangan yang diperolehi mencipta kemanisan dalam perjuangan..

tq my dearest bik adik....hehehe..u olso hef bik hat la bro..salut la kat lu bro..

matcomot said...

tahniah........
tapi walaupun kau bz,badan lu tetap maintain.
selamat minum kopi radix

kulupsakah said...

cheers!

Anonymous said...

askm. sorry tak sempat sembang sebelum bertolak ke indon pasai hang masih tidoq masa msk hantar abg...utk pru sana...anyway thanks dgn kerjasama. tahniah krn anda fokus dgn prk tersebut. bro ishak

Post a Comment