dari ruyung yang pecah maka sagu bertaburan, 
dari katak yang tidak mati bila menyeberangi jalan, 
dari lembu yang mempertahankan hak namanya, 
dari meja yang ditepuk dan gelas pecah,
dari otak pemikir marhaen yang rendah IQnya, 
dari pandangan serong mata hati, 
dari racauan jiwa yang kacau,
dari kail sejengkal laut dah diduga,
dari anjing yang berjaya meruntuhkan bukit,
dari kelawar yang jaga siang,
dari pungguk yang cuba merindui mentari,
dari tikus yang berjaya membaiki labu,
dari 1Hz ke infiniti,
dan.....

-de' owner-

22 May 2009

3 kali dalam satu bulan

Kalau tak silap, ini adalah tangkapan kali ketiga YB Teratai Jenice Lee. Pertama kali masa di Sidang DUN Perak (1Black Thursday) 7 Mei lepas.

Dalam minggu nih dua kali pulak dia kene tangkat. Memula kat opis YB Teresa Kok dan lepas tu kat Pusat Khidmat Beliau sendiri.

Ater aper ke hei nyer polis nih. Takder keroje lain ker. Gamaknyer orang deme camni senang nak tangkap. Bagi warning, buat dek deme masuk dalam Black Maria.

Mujur mangkuk hayun yang ^%#$&% $&%* *%&#*%$ yang bunuh sorang mak, anak umur 5 tahun dan maidnyer dapat ditangkap dulu sebelum terlepas. Kalau nak harap polis, ntah PRU ker berapa baru dapat tangkap. Budak nih dah 3 kali kene tangkap. Gamak ader orang tolong lepaih kan kut. tu pasai dia boleh mengganas balik.

Tadi teman sempat dengor En. Jafri kabo, masa last dia jumpa budak tu, dia tanyer kat budak tu,

"Ko bunuh isteri aku kan?" dia jawab "ya".

"Ko bunuh anak aku kan?" dan dia jawab "ya" tanpa menunjukkan muka bersalah.

En. Jafri hayun sebijik penumbuk kat muka budak tu. Tak menjerit kesakitan langsung. dia buat muka nohen jer.

Terbakar betui teman dengar. Kalau teman ader kat situ konpem teman pijak perut dia dan duduk kat pinggang belah kanan dia. Memang *&^^$&%$ &^$&**& ^%*^%* tui la.





p/s Errrrr YB Teratai tu cun ler pulak. Errrrr boleh ngorat tak??? saper ader no?

hehehehehehehehehe

4 comments:

joe Pengkalan said...

mike ni memang jenih minat kat yb ghope nye...heheheheh

Anonymous said...

dengo cite budak yang bunuh surirumah tu berkumpulan, tapi mengapa dalam berita pagi tadi polis mengatakan dia bertindak sendirian?

yobleh.

Budak Ipoh Timor said...

haram nak jeling teman semalam ekk. Mentangla miker bawak kamera beso.
erkkk kamera ngan bdn miker mana lebih besor ek???
tp klu le teman jadi bos miker, sah kene fired 24jam nye le miker ni. nak carik angle pn lambat. nyaris teman x tarik ujung suar tu

dugong_darat said...

teman video man la....

bukan cameraman...

tu pasai lembab cari angle...

mike kenai teman tegur la...
ater teman maner kenai mike...
tu pun nak kene kabo ker...
kalau teman lak jadi bos mike...
fired 12jam... baru ader akai...
hehehehehehehehe

Post a Comment