dari ruyung yang pecah maka sagu bertaburan, 
dari katak yang tidak mati bila menyeberangi jalan, 
dari lembu yang mempertahankan hak namanya, 
dari meja yang ditepuk dan gelas pecah,
dari otak pemikir marhaen yang rendah IQnya, 
dari pandangan serong mata hati, 
dari racauan jiwa yang kacau,
dari kail sejengkal laut dah diduga,
dari anjing yang berjaya meruntuhkan bukit,
dari kelawar yang jaga siang,
dari pungguk yang cuba merindui mentari,
dari tikus yang berjaya membaiki labu,
dari 1Hz ke infiniti,
dan.....

-de' owner-

10 May 2009

Ban TV Series

Kalo diikutka banyak filem trbitan luar negara yang kena BAN tayangannya di Malaysia walupun DVD melambak dijual. Banyak jugak filem yang dalam list tu teman dapat tengok. Malahan lepas tengok terfikir apa sebab filem ni ke BAN kecuali Zoolander yang tunjuk PM Malaysia pakai macam sami. (kalo tak silap teman le)

La ni akan bertambah lagi list BAN tu dengan satu lagi drama siri Hong Kong yang memaparkan kisah pembunuhan Atantuya. Dari apa yang teman baca disini, drama siri tu mengambil siasatan wartawan French Liberation iaitu Arnaud Dubus sebagai rujukan.

Nak kena cari ni... atau try tengok online kat sini kot kot ada

wa chow sin

No comments:

Post a Comment