dari ruyung yang pecah maka sagu bertaburan, 
dari katak yang tidak mati bila menyeberangi jalan, 
dari lembu yang mempertahankan hak namanya, 
dari meja yang ditepuk dan gelas pecah,
dari otak pemikir marhaen yang rendah IQnya, 
dari pandangan serong mata hati, 
dari racauan jiwa yang kacau,
dari kail sejengkal laut dah diduga,
dari anjing yang berjaya meruntuhkan bukit,
dari kelawar yang jaga siang,
dari pungguk yang cuba merindui mentari,
dari tikus yang berjaya membaiki labu,
dari 1Hz ke infiniti,
dan.....

-de' owner-

07 May 2009

Berita Gempar - Sidang dun perak - nizar mengadap

Raja muda perak telah menitahkan ds nizar untuk mengadap baginda.

Disamping itu, yb-yb pakatan rakyat sedang dibelasah dan dipukul di dalam dewan.

Manakala berita daripada pejabat fru negeri perak, setiap jam seramai 13 orang tahanan yang di tahan tadi telah dilepaskan.

Ini merupakan berita terakhir dari teman tentang apa yang berlaku dalam sidang dun. Untuk info selanjutnye boleh rujuk laman blog idhamlim dan anilletto.

Teman akan cuba update berita daripada ibu pejabat fru negeri perak

7 comments:

I wear black 2day said...

betul ke bab kena belasah 2.. jgn main emosi orang beb.. next 24 hours kritikal.. keputusan mahkamah esok.. jgn bagi umno peluang nak buat onar, bro..

dugong_darat said...

bab kene pukui teman cuma sampai kan berita...

betui atau tak mungkin betui....

keputusan mahkamah adalah hari isnin

I wear black 2day said...

Xyah la kuar kalau xpasti.. Blog-blog PRO-BN dah main api perkauman.. Keputusan Isnin lagi susah.. Depa ada 3 hari nak cuba buat onar..

Anonymous said...

betoi tu, kalu tak pasti jgn kuar dlm blog...kang tak pasai2 ke dlm plak...bior org politik nak gaduh jgn kita p join sama. depa ada back up baik PR or BN, kita rakyat biasa just tak kuat mana pun. nak support diri sendiri pun susah...

dugong_darat said...

rasanya...
walaupun cuma berita dari dalam, tang posting keadaan cara sivakumar diheret keluar tu, boleh bayangkan camne keadaan didalam...

yb idhamlim sampai tercabut pangkat kat bahu dia...

Anonymous said...

Disamping itu, yb-yb pakatan rakyat sedang dibelasah dan dipukul di dalam dewanSekali baca macam semua ADUN PR kena seksa macam adik Adi dalam dewan 2..

Boleh jek pakai ayat lembut sikit.. Belasah, over tu, bro..

Semangat 2 bagus, cuma geng UBN dok tunggu jek geng PR melatah..

dugong_darat said...

14:41
The situation is quite bad in the Dewan. The BN Aduns and the sergeant at arms are trying to forcefully remove Siva from his seat.

14:43
They have forcefully removed the Speaker from his seat. Pakatan Aduns are now trying to prevent Ganesan from taking the Speaker's seat.

Translate sendiri...

sumber anilnetto.com

Post a Comment