dari ruyung yang pecah maka sagu bertaburan, 
dari katak yang tidak mati bila menyeberangi jalan, 
dari lembu yang mempertahankan hak namanya, 
dari meja yang ditepuk dan gelas pecah,
dari otak pemikir marhaen yang rendah IQnya, 
dari pandangan serong mata hati, 
dari racauan jiwa yang kacau,
dari kail sejengkal laut dah diduga,
dari anjing yang berjaya meruntuhkan bukit,
dari kelawar yang jaga siang,
dari pungguk yang cuba merindui mentari,
dari tikus yang berjaya membaiki labu,
dari 1Hz ke infiniti,
dan.....

-de' owner-

24 May 2009

Calon Bebas Penanti - Fitnah atau Benar Rasuah?

Katanya kak Minah kita, Calon Bebas DUN Penanti kata, PKR cuba tawarkan ganjaran supaya menarik diri daripada bertanding 31 Mei ini.  
1. Kalau betul la dakwaannya tuh, atteee kenapa tak buat report terus???
2. Ada ke bukti yang sohih??? ke sekadar nak menggamit keadaan biar jadi lebih tegang??
3. Apa kelebihan Kak Minah sampai PKR sanggup tawarkan ganjaran???
4. Confirm Kak Minah boleh menang majoriti ke???
5. Eh.. bukan ke Kak Minah nih pun bekas orang kuat PKR jugak??? Neh aku copy & paste yer ..

* 1999-2007 = Ketua Wanita Parti Keadilan Rakyat (KeADILan) Bukit 
* Bendera 2000-2007 = Exco Wanita KeADILan Pusat 
* 2000-2004 = Timbalan Ketua Wanita KeADILan Negeri 
* 2004-2007 = Ketua Wanita KeADILan Negeri Pulau Pinang 
* 13 Julai 2007 = meletakkan jawatan ekoran krisis dalam parti berkenaan


6. Dia letak jawatan tuh betul sebab ada krisis ker atau sebab apa?? Bukan sebab sama macam yang bekas ahli DAP Jelapang tuh ker?? lol
7. Kenapa mesti bergiat semula dengan politik kalau dah resign?? yang nih aku tak faham .. patut kalau dah keluar dari sesuatu parti tuh, dia kena maklum yang dia hanya akan mengeruhkan suasana kalau join semula ..
8. Duduk jer la kat umah .. jaga anak2 & suami tuh Kak Minah .. katanya masakan kari Kak Minah memang sedap yer ..
9. Jadi calon Bebas pun bukan nyer bleyh ke mana pun .. tapi tak tau la kalau Kak Minah kita nih bakal pecahkan rekod Malaysia satu hari nanti .. 
10. So, best of luck yer Kak Minah in any ways .. sama ada berjaya menjadi wakil Penanti atau pun berjaya menjadi balachiii .. 

Ehemmmm ...


2 comments:

sosako2001 said...

INI SATU LAGI ...........MUNGKIN ADO SUPPORT KAT BELAKANG TU KALU KAK MINAH MENANG BOLEH JADI BEBAS YANG SOKONG UMNO BE END.

Anonymous said...

sebenarnyer lebih daripada itu.

kome tanyer orang PKR Bendera.
aper yang dibuat dek Kak min kat saner.
Berapa ahli, siapa ketua cawangan dan siapa ketua pemuda.

Post a Comment