dari ruyung yang pecah maka sagu bertaburan, 
dari katak yang tidak mati bila menyeberangi jalan, 
dari lembu yang mempertahankan hak namanya, 
dari meja yang ditepuk dan gelas pecah,
dari otak pemikir marhaen yang rendah IQnya, 
dari pandangan serong mata hati, 
dari racauan jiwa yang kacau,
dari kail sejengkal laut dah diduga,
dari anjing yang berjaya meruntuhkan bukit,
dari kelawar yang jaga siang,
dari pungguk yang cuba merindui mentari,
dari tikus yang berjaya membaiki labu,
dari 1Hz ke infiniti,
dan.....

-de' owner-

08 May 2009

Terima kasih kepada semua pembaca

Pertamanya teman nak ucapkan terima kasih kepada semua yang rakan-rakan yang sempat singgah ke blog kami yang tak seberapa nih... Beberapa hari yang lepas sahabat teman, peihong ada berkata-kata yang blog anje-online nih hanya sekadar blod picisan. Hanya sebab teman gatai join berkampung dengan BloggersNetwork@Perak tak pasai-pasai blog ini jadi ader pengikutnyer dan tak kurangnnya juga komenter2 yang sempoi. Terima kasih kepada anda semua.

Teman bukan nak bangga diri dengan pencapaian blog ini. teman dengan dunia blogging masih baru, peihong tu kira sifu teman, writing beliau amat kental, sinikal yang berilmu, tetapi apa yang teman buat untuk bloggersnetwork bukan semata-mata nak kejar hits untuk blog sendiri mahupun blog anje-online nih. teman join sebab teman mahu bantu dan teman sendiri sayangkan Kerajaan Pakatan Rakyat Perak ini.

Teman ikhlas menghulurkan bantuan ketika diseru oleh MSK untuk ker Kediaman Menteri Besar, untuk bersama-sama dengan rakan-rakan yang lain. Tak pernah terdetik langsung dalam fikiran, yang kedatangan teman disana sebagai platform untuk mempopularkan blog. Datang semata-mata dengan satu kujur badan yang ader sedikit ilmu untuk membantu melancarkan lagi operasi deme disana. Dari kediaman MB hingga tumpang office PAS Gopeng, pindah ke Bukit Gantang hingga la sekarang nih kami berkampung kembali untuk menghadapi sidang DUN Perak. Lepas nih kami nak bantu rakan-rakan di Penanti pulak. Sepanjang masa itu, teman sebetuinyer sendiri terkejut, kenapa ramai pulak rerakan baru berkunjung ke blog nih. Lumrah manusia, bila diketuk rumahnye sedemikian ruper, maka kene la layan tetamu yang datang. Ramai mula mengenali blog ini. Siap ader pengikutnya dan juga ada rangkaian baru yang teman kenali macam B.I.T dan Joe. Nanti kita gi mengetehnyer bro.

Tetapi teman masih anggap sama macam yang Peihong cakap, blog kami nih blog picisan ajer. Cuma blog picisan yang dah ada pembacanya, pengikutnya, komuniti mayanyer sendiri. Teman tak mahu berterima kasih kepada diri teman, tetapi teman nak ucapkan setinggi penghargaan dan terima kasih kepada anda semua sebab sudi mengunjungi blog kami yang tak berapa semiak nih... hehehehe

Akhir kata,

TERIMA KASIH KEPADA SEMUA RAKYAT MALAYSIA.

2 comments:

blues untuk rakyat said...

http://rakyatblues.blogspot.com/

http://rakyatblues.blogspot.com/

http://rakyatblues.blogspot.com/

peihong said...

kalo blog untuk invited reader je buat apa promote gila gila

Post a Comment