dari ruyung yang pecah maka sagu bertaburan, 
dari katak yang tidak mati bila menyeberangi jalan, 
dari lembu yang mempertahankan hak namanya, 
dari meja yang ditepuk dan gelas pecah,
dari otak pemikir marhaen yang rendah IQnya, 
dari pandangan serong mata hati, 
dari racauan jiwa yang kacau,
dari kail sejengkal laut dah diduga,
dari anjing yang berjaya meruntuhkan bukit,
dari kelawar yang jaga siang,
dari pungguk yang cuba merindui mentari,
dari tikus yang berjaya membaiki labu,
dari 1Hz ke infiniti,
dan.....

-de' owner-

18 June 2009

mitsubishi evo x dan honda st1300

RM159,000 seunit X 25 buah kereta

RM49,888 seunit X 400 buah

you do the math...

p/s : patriotik sungguh PDRM ni

wa chow sin

8 comments:

tekong manjung said...

ni la 1MALAYSIA,orang beli camry berdentum dentam kata tak patriotik la,apa la,tapi bila " DIA " beli,tak pa...oh 1MALAYSIA,patriotik sungguh " ANDA "....gamaknya 1MALAYSIA nak beli kompeni HONDA dan MITSUBISHI ni kot...hehehe

peihong said...

tang beli camry je tak patriotik.... beli mercedes tak pa... heheheheheheh

Neo said...

Bro.. Lancer EVO X tu sebiji RM300k++, klu Lancer yg biasa tu dlm RM115k... tp yg ni tak tau la kot diorg dah 'tax free' kan utk kegunaan diorg..tp apa pun, Perdana tu pun dah rm100k++, apsal tak pakai tu jek utk speed chasing? bengong tul...

mamai said...

tu harga yang sebelum dicukaikan....kalau harga pasaran betul lepas cukai lagi parah....apapun aku tak pasti perlukah polis ada benda nie semua...hmmm mungkin penjenayah dah makin cangih

peihong said...

penjenayah makin canggih? hehehehhe

Anonymous said...

Awat tak pakai perdana ek ???

Anonymous said...

Sebab perdana x dapat kejar wira 1.8 GSR turbo aku kasa kat hiway Rawang-Jln Duta. berkampung perdana kene tinggal. Pastu aku kene bayar la RM300 lepas terkandas ngan evo x tu. tu pun masa evo x tu amik selekoh kene tinggal gak. Kereta canggih pun lo takut nak drive baik letak je kat dalam almari cermin buat perhiasan...

Randy Arton said...

Hi, Excellent post thanks for sharing.

honda st1300 forum

Post a Comment