dari ruyung yang pecah maka sagu bertaburan, 
dari katak yang tidak mati bila menyeberangi jalan, 
dari lembu yang mempertahankan hak namanya, 
dari meja yang ditepuk dan gelas pecah,
dari otak pemikir marhaen yang rendah IQnya, 
dari pandangan serong mata hati, 
dari racauan jiwa yang kacau,
dari kail sejengkal laut dah diduga,
dari anjing yang berjaya meruntuhkan bukit,
dari kelawar yang jaga siang,
dari pungguk yang cuba merindui mentari,
dari tikus yang berjaya membaiki labu,
dari 1Hz ke infiniti,
dan.....

-de' owner-

13 June 2009

Penting

Zaid Ibrahim telah menjadi anggota PKR.

Tahniah dan selamat datang ke pakatan ini.

Reformasi, reformasi!!!

Takbir, takbir!!!

9 comments:

peihong said...

akhirnya....

Anonymous said...

ingat apalah yg penting sangat

Anonymous said...

baguslah.. penderhaka join kelab penderhaka.. tahniah..

mamai said...

welcome to PRK errrrrrr yang tak ada nama tu jeles ker tak dapat jadi penderhaka walhal kamu ler penderhaka terbesar...

Anonymous said...

kenapa perlu "takbir" sedangkan IR Nizar sendiri menyatakan PAS tidak melaksanakan Negara Islam.
www.youtube.com/watch?v=JQdib-ZyONsZy

peihong said...

apa kene mengena takbir dengan perlaksanaan negara ISLAM?

dugong_darat said...

Anon yang pening...

Kesian

joe Pengkalan said...

ntoh le...awok tunggu dan lihat je..
honestly awok tak beghape percaye sgt dgn dia ni..dulu dia nak saman Kerajaan kelantan kalo buat hudud....dan yg terbaghu ni lak dia dok defend SIS ateh usul PAS masa muktamar haghi tu....

Zaid Ibrahim said...

Haha...aku dah banyak buat salah...suka minum arak (sekarang pun masih minum), suka pompuan...sebab tu aku join PKR, tak leh join PAS nanti diorang hududkan aku...

Tapi PAS kan kawan PKR, jadi aku akan dapat jugak la tiket syurga endorsed by Nik Aziz nanti...yeah...

Post a Comment