dari ruyung yang pecah maka sagu bertaburan, 
dari katak yang tidak mati bila menyeberangi jalan, 
dari lembu yang mempertahankan hak namanya, 
dari meja yang ditepuk dan gelas pecah,
dari otak pemikir marhaen yang rendah IQnya, 
dari pandangan serong mata hati, 
dari racauan jiwa yang kacau,
dari kail sejengkal laut dah diduga,
dari anjing yang berjaya meruntuhkan bukit,
dari kelawar yang jaga siang,
dari pungguk yang cuba merindui mentari,
dari tikus yang berjaya membaiki labu,
dari 1Hz ke infiniti,
dan.....

-de' owner-

03 July 2009

perghhhhhhhhhh

bukan takat berabuk lagi blog ni, dah sampai tahap spiderman pun boleh buat sarang. Bukan tak d isu tapi rasanya teman tak perlu ulas semua isu yang ada.

Yang menarik 2-3 ari lepas ialah cerita DUN Perak bubar. Tak de beribu atau beratus sms masuk ke handphone teman tanye kan hal tu. Ada tak de pun satu call je masuk sebab bagitau teman hal tu. Dengan hensem teman pun menghabiskan le kredit handphone teman dengan telepon org tertentu dalam UMNO.

Bukan setakat dia pun terkejut dengo soalan ajaib teman tu; malahan teman pun terkejut sebab orang tertentu yang teman call tu tengah layan karaoke. Dari bunyian dibelakang teman dengo lagu Michael Jackson tapi bukan dengan suara emas King of Pop tu. Yang mendendangkannya lebih kurang katak panggil hujan je.

Maleh nak kaco teman kawan teman tu beriadah dan disamping untuk menyelamatkan kredit yang sememangnya kurang teman tamatkan perbualan... mengadap PC dan start main game balik... Ini yang sebetulnya...

wa chow sin

No comments:

Post a Comment