dari ruyung yang pecah maka sagu bertaburan, 
dari katak yang tidak mati bila menyeberangi jalan, 
dari lembu yang mempertahankan hak namanya, 
dari meja yang ditepuk dan gelas pecah,
dari otak pemikir marhaen yang rendah IQnya, 
dari pandangan serong mata hati, 
dari racauan jiwa yang kacau,
dari kail sejengkal laut dah diduga,
dari anjing yang berjaya meruntuhkan bukit,
dari kelawar yang jaga siang,
dari pungguk yang cuba merindui mentari,
dari tikus yang berjaya membaiki labu,
dari 1Hz ke infiniti,
dan.....

-de' owner-

04 September 2009

Mimpi 8 - konsert MLTR

Salam.

Wa ada baca yang jamil khir tegur penganjur konsert michael learn to rock. Katanya penganjur tidak peka dan hormat dengan bulan ramadhan. Ini tidak selaras dengan gagasan 1Malaysia.

Wa nak tanya. Apa salahnya dengan konsert tu? Memang betul sekarang ni ramadhan tapi letak le pegawai jabatan agama islam kat pintu masuk. Asal ada je muka melayu dan berugama islam halau la mereka tu balik. Jangan sebab malas buat keje terus apa konsert pun tak boleh buat sepanjang ramadhan. Fikirkan bangsa lain yang tak de kena mengena dengan ramadhan. Mereka ni la yang akan/boleh pergi tengok konsert tu.

Wa nak tanya juga, apa tindakan pihak menteri yang mengawal hal ehwal islam ni dalam memantau disko, pub, dangdut dan pusat karaoke serta hiburan sepanjang ramadhan ni? Takde buat apa apa? Then shut your mouth tight about mltr concert and u can kiss my fucking ass. Bastard.

Disclaimer : MLTR antara band fav wa jadi wa kena bias.

s a u d a g a r m i m p i
r o m e

2 comments:

dugong_darat said...

Tak aci la camtu...
Mujur MLTR tu bkn fav teman

Tapi...

Nak buat camne... makan gaji buta lagi best dari buat kerja Lillahita'ala...

peihong said...

makan dalam bang post ni... kalau tak pasal kenal gerenti teman ingat mike ni saudagar mimpi orang kuat BN... asal fav je sokong... asal suka bagi dato'... mana ko tau jamil khir tak suka band MLTR ni.... hik hik hik

Post a Comment